Annonce
Debat

Fyns Amts Avis mener: Socialdemokratisk uenighed er elendigt timet

Kultur- og navneredaktør David L. Bernicken. Arkivfoto: Robert Wengler

Først ymtede borgmester i Svendborg Bo Hansen misfornøjelse over sit partis håndtering af syriske flygtninge.

Siden fulgte socialdemokraterne på Ærø trop i en skrivelse til partitoppen med en kritik af partiets flygtningepolitik, og nu har 24 socialdemokrater fra partiets bagland efterlyst større rummelighed internt i partiet, når det kommer til diskussionerne om partiets udlændingepolitik.

Det er ganske vist ikke et signal om total splittelse i partiet, men det fortæller en historie om uro i geledderne, og det er i sagens natur ikke optimalt i et kommunalt valgår. Et valgår, hvor partiet egentlig burde stå ganske fortræffeligt, blandt andet fordi Venstre har hængt lidt i den politiske bremse på landsplan.

Annonce

Uroen, utilfredsheden og især den manglende rummelighed er tilsyneladende ikke noget partiets politiske ordfører Jesper Petersen kan genkende.

Det kan da også været, at nogle af medlemmerne baglandet reagerer lidt følsomt og føler sig taget i skole. Det ville dog klæde ordføreren at anerkende den oplevelse, medlemmerne har, for uanset om de har ret eller ej, så kan det udvikle sig til et problem for partiet, hvis uroen breder sig.


Det er ganske vist ikke et signal om total splittelse i partiet, men det fortæller en historie om uro i geledderne.


Selv om vi befinder os et godt stykke fra den ledelsesstil Helle Thorning-Schmidt praktiserede flankeret af Bjarne Corydon, så kan partiet komme til at stå med et problem, hvis  afstanden mellem toppen og bredden bliver årsag til konflikter, som efterfølgende ikke bliver løst. Det var noget af det, der lagde grunden til splittelsen i Venstre.

Det skal retfærdigvis nævnes, at der også er nogle socialdemokrater på lokalforeningsniveau, der tager afstand fra kritikken af partitoppen. Kritikken har langt fra spredt sig ud alle afkroge af partiet. Det er måske ikke så underligt. Ud over, at der ikke nødvendigvis er enighed om kritikken, så er timingen ganske enkelt også elendig. Det er nu valgkampen skal forberedes og tilrettelægges, og der er derfor på ingen måde brug for en konflikt mellem partitoppen og baglandet.

Derfor er det nok også en god idé, hvis toppen agerer lidt mindre nonchelant end Jesper Petersen, måske ligefrem anerkender kritikernes oplevelser og så i øvrigt klinker skårene.

Ellers kan partiets valgkamp blive en lidt rodet affære, og det, der kunne være blevet en tur med triumftoget, kan komme til at ligne noget, der sker på en dårlig dag på Svendborgbanen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde

Politiet jagter to mænd efter overfald på buskontrollør: Den ene har måne – den anden er muskuløs

Annonce