Annonce
Debat

Fyns Amts Avis mener: Små corona-skridt er store nok

Hans-Henrik Dyssel, nyhedsredaktør, Fyns Amts Avis

Vi har efterhånden levet så længe under coronaens åg, at vi nærmest har glemt, hvordan hverdagen så ud for bare et år siden.

Selvfølgeligheder er blevet til mærkværdigheder, og det virker som ren science fiction at forestille sig, at vi på et tidspunkt igen kan sidde en bare halvstor venneflok samlet omkring et spisebord eller mødes over en kop kaffe eller et glas øl på baren eller caféen.

Vi har glemt, hvor grænseoverskridende de restriktioner, vi accepterer, i bund og grund er.


Derfor er det så vigtigt, at regeringen bliver ved med at tøve med at forlænge restriktionerne for længe ad gangen.


Vi må ikke frit samles, butikker er med få undtagelser lukkede ligesom et uhyggeligt stort antal liberale erhverv. Foreningslivet er knapt nok en skygge af sig selv, og vores børn og unge lider under onlineundervisning og manglen på samvær.

Man kan altid diskutere graden af den enkelte restriktion, og om det giver mening at boghandlerne ikke må sælge bøger, når de store supermarkeder gerne må, men samlet giver restriktionerne desværre alt for god mening.

Det ændrer ikke på, at restriktionerne på den lange bane er uforenlige med et demokrati.

Derfor er det så vigtigt, at regeringen bliver ved med at tøve med at forlænge restriktionerne for længe ad gangen.

Vi er nødt til at insistere på, at der skal gode argumenter til, hver gang vi bliver forbudt at udøve helt basale menneskerettigheder som for eksempel at samles mere end fem ad gangen.

Man behøver ikke have den store eksamen i bodegavirologi for at indse, at restriktionerne også denne gang med al sandsynlighed kommer til at blive forlænget. Det kunne da helt givet være rart at have et lidt længere perspektiv at kunne planlægge i, hvis statsministeren huggede til og en gang for alle forlængede restriktionerne ind til efter påske, men det er en farlig vej at gå ned ad.

Det nytter bare ikke noget. Vi er nødt til at gøre tingene i den rigtige rækkefølge, og den er ikke at forlænge restriktionerne flere måneder, og så måske lukke op, hvis udviklingen viser sig at være mere positiv end ventet.

Så må vi leve med, at det bliver svært for alvor at planlægge både ferierne og weekenderne det næste lange stykke tid.

Restriktionerne må aldrig blive det normale, og rent retorisk er det vigtigt, at de ikke er noget, der på et tidspunkt bliver ophævet, men noget der ikke bliver forlænget.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce