Annonce
Debat

Fyns Amts Avis mener: Selvfølgelig skal man kunne være homo i Svendborg

Andreas Wraae Nielsen er redaktør på Fyns Amts Avis i Svendborg. Foto: Katrine Becher Damkjær

Lad os lige hylde Camille Wengel.

Hun er kvinde. Gift med en anden kvinde. Og hun kæmper for, at det skal blive endnu nemmere, mere normalt, og mere trygt og rart at bo og leve i Svendborg, selvom man er queer.

Queer dækker over homoseksuelle, biseksuelle, transkønnede - og flere andre seksualiteter og kønsidentiteter.

Annonce


Men ret beset, bør det ikke i 2021 - mere end 30 år efter den første danske homovielse - være nødvendigt at flytte fra større provinsbyer som eksempelvis Svendborg, bare fordi man er queer.


Camille Wengel flyttede sin familie til Svendborg for få år siden. Og som man kan læse om i dagens udgave af Fyns Amts Avis - og på faa.dk,  er hun gået i gang med at stable arrangementer på benene, hvor queerpersoner - og heteroseksuelle - kan møde hinanden.

Sådan et fællesskab har Svendborg nemlig ikke haft før nu, hvorfor der er al mulig god grund til at kippe med flaget over Camille Wengels initiativ.

De fleste af os ved, at det mange steder i provinsen kan være hård kost at vokse op med en anden seksualitet end den gængse.

Resultatet er da også ofte, at unge mennesker allerede tidligt i livet flygter storbyer som eksempelvis København, hvor der er et reelt miljø, man kan udforske sin seksualitet i, uden at der bliver kigget skævt til en af den grund.

Men ret beset bør det ikke i 2021 - mere end 30 år efter den første danske homovielse - være nødvendigt at flytte fra større provinsbyer som eksempelvis Svendborg, bare fordi man er queer.

Vi er som bekendt kommet et godt stykke forbi middelalderen. Alligevel må man desværre konstatere, at man fra tid til anden måbende hører om hadfordrydelser, der relaterer sig til seksualitet og køn.

Hvordan det præcist forholder sig i Svendborg, kan jeg ikke gøre rede for. Men Camille Wengel mener, at der mangler et sted, hvor man som queer kan gå hen og føle sig accepteret for den man er.

Og hun har givetvis ret.

Derfor kipper jeg med flaget for Camille Wengel. For hun har stillet sig i spidsen for en vigtigt kamp, hvor vores kommende sydfynske generationer forhåbentligt kan få en tryggere opvækst. Også når man er queer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Måtte fyre medarbejder, da plejehjem fik forbud mod at handle i Brugsen: Nu tager brugsuddeler hatten af for politikerne

Danmark

Helena blev kun 20 år: 'Mor, jeg har glemt mit træningstøj, jeg vender lige om nu og henter det', og så blev der helt stille

Annonce