Annonce
forside

Fyns Amts Avis mener: Når tallene ikke fortæller hele sandheden

Annonce

Vi kan jo nok lige så godt erkende det.

Vi lever i en verden, hvor tallene fylder mere og mere.

Lige så snart denne leder er publiceret på Fyns Amts Avis' hjemmeside, vil den for eksempel dukke op i et regneark.

Vi kan se, hvor mange klik den har fået på hjemmesiden. Hvor lang tid eventuelle læsere har brugt på at læse den på hjemmesiden. Hvor mange gange den er delt på de sociale medier.

Tallene lægges sammen, og der trækkes fra, og vi ender på et tal, som viser, hvor god en leder, det er, du sidder og læser.

Tal er så forjættende. Vi tror på dem rent instinktivt.

Tag nu antallet af butikstyverier, som vi skrev om forleden. Ifølge Danmarks Statistik er antallet af anmeldte butikstyverier på fem år faldet med 29 procent.

Det burde alt andet lige være en glædelig nyhed. Tyverierne påfører de enkelte butikker et tab, og hvis vi kan undgå, at butikstyve med tiden udvikler en smag for anden og hårdere kriminalitet, så er det jo også en fordel. Endelig har politiet nok at lave, så hvis betjentene kan bruge deres tid på noget andet, så er det også godt.

Det sidste kan dog være grunden til, at virkeligheden ikke nødvendigvis ser så god ud, som tallene antyder.

Ifølge den administrerende direktør i brancheforeningen Dansk Detail, Jens Birkeholm, undlader butiksejere i stigende omfang at anmelde butikstyverier. Butiksejerne oplever, at tyverierne bliver negligeret hos politiet, og at det ikke er besværet værd at anmelde dem.

Det siger sig selv, at det er en skidt udvikling. Vores lovgivere er ilde stedt, hvis ikke de kan stole på et tal som antallet af butikstyverier. Så er de nødt til at lovgive ud fra mavefornemmelse og von hørensagen, og det kommer der sjældent god lovgivning ud af.

Så en klar opfordring til butiksejerne og -ansatte til at anmelde butikstyverier. Hver gang.

Politiet er dog også nødt til at anerkende, at der blandt butiksejerne er en følelse af, at butikstyverier ikke bliver taget alvorligt af etaten.

Det kan vel være, at følelsen ikke har hold i virkeligheden, sådan som politiinspektør ved Fyns Politi Morten Bujakewitz siger det. At sigtelsesprocenten er høj, og at politiet tager det særdeles seriøst.

Det ændrer dog ikke på, at følelsen er der, og det er op til politiet at rette op på misforståelsen.

Butiksbranchen lider ifølge deres egne tal et tab på butikstyverier på 1,3 milliarder kroner om året.

Det er naturligvis også bare et tal, men om det er det kvarte, det halve eller det dobbelte, så er det dog et stort tal.

Vores lovgivere er ilde stedt, hvis ikke de kan stole på et tal som antallet af butikstyverier.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Ambitioner for kunsten, ja tak

CORONAVIRUS

Live: USA's topekspert tror på effektiv vaccine mod corona i december

Nyborg

Måtte købe køjesenge i Jysk: Nyborg Fængsel indlogerede udvisningsdømte på ufærdig afdeling i al hast

Annonce