Annonce
forside

Fyns Amts Avis mener: Når tallene ikke fortæller hele sandheden

Vi kan jo nok lige så godt erkende det.

Vi lever i en verden, hvor tallene fylder mere og mere.

Lige så snart denne leder er publiceret på Fyns Amts Avis' hjemmeside, vil den for eksempel dukke op i et regneark.

Vi kan se, hvor mange klik den har fået på hjemmesiden. Hvor lang tid eventuelle læsere har brugt på at læse den på hjemmesiden. Hvor mange gange den er delt på de sociale medier.

Tallene lægges sammen, og der trækkes fra, og vi ender på et tal, som viser, hvor god en leder, det er, du sidder og læser.

Tal er så forjættende. Vi tror på dem rent instinktivt.

Tag nu antallet af butikstyverier, som vi skrev om forleden. Ifølge Danmarks Statistik er antallet af anmeldte butikstyverier på fem år faldet med 29 procent.

Det burde alt andet lige være en glædelig nyhed. Tyverierne påfører de enkelte butikker et tab, og hvis vi kan undgå, at butikstyve med tiden udvikler en smag for anden og hårdere kriminalitet, så er det jo også en fordel. Endelig har politiet nok at lave, så hvis betjentene kan bruge deres tid på noget andet, så er det også godt.

Det sidste kan dog være grunden til, at virkeligheden ikke nødvendigvis ser så god ud, som tallene antyder.

Ifølge den administrerende direktør i brancheforeningen Dansk Detail, Jens Birkeholm, undlader butiksejere i stigende omfang at anmelde butikstyverier. Butiksejerne oplever, at tyverierne bliver negligeret hos politiet, og at det ikke er besværet værd at anmelde dem.

Det siger sig selv, at det er en skidt udvikling. Vores lovgivere er ilde stedt, hvis ikke de kan stole på et tal som antallet af butikstyverier. Så er de nødt til at lovgive ud fra mavefornemmelse og von hørensagen, og det kommer der sjældent god lovgivning ud af.

Så en klar opfordring til butiksejerne og -ansatte til at anmelde butikstyverier. Hver gang.

Politiet er dog også nødt til at anerkende, at der blandt butiksejerne er en følelse af, at butikstyverier ikke bliver taget alvorligt af etaten.

Det kan vel være, at følelsen ikke har hold i virkeligheden, sådan som politiinspektør ved Fyns Politi Morten Bujakewitz siger det. At sigtelsesprocenten er høj, og at politiet tager det særdeles seriøst.

Det ændrer dog ikke på, at følelsen er der, og det er op til politiet at rette op på misforståelsen.

Butiksbranchen lider ifølge deres egne tal et tab på butikstyverier på 1,3 milliarder kroner om året.

Det er naturligvis også bare et tal, men om det er det kvarte, det halve eller det dobbelte, så er det dog et stort tal.

Annonce

Vores lovgivere er ilde stedt, hvis ikke de kan stole på et tal som antallet af butikstyverier.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Dagen i dag: Det var mit livs sværeste skilsmisse, fortæller Helle Virkner

1994 Det var mit livs sværeste skilsmisse, bekender Helle Virkner langt henne i sin meget langstrakte erindringsbog ”Hils fra mig og kongen”, der udkommer i dag. Talen er om opbruddet i 1973 fra ægteskabet med Jens Otto Krag. Der havde været for mange kvinder i hans liv sammen med hende. Beviserne forelå. Han bekræftede dem selv, samtidig med at han holdt fast ved, at hun stadig var hans elskede Helle, genstanden for de varmeste kærlighedserklæringer i gengivne breve. Disse private ytringer til indehaveren af vekslende kælenavne er trykt med fremhævet skrift. Det gælder også digte, han skrev til sin Helle: ” ..thi dagens glæde skal kappes med længslen efter næste nats lidenskabelige hvile”. 1969 Samtidig med, at flere jyske byer undersøger mulighederne for flyforbindelse til Hamborg, foregår der for tiden en række undersøgelser om flyvning mellem Odense og Aalborg. Tanken om en flyrute mellem Odense og Aalborg er ikke af ny dato. Den har været drøftet adskillige gange, og hovedårsagen til, at spørgsmålet er rejst, er Statsbanernes stædige vægring ved at lade de to hurtigste lyntog i forbindelsen til og fra Aalborg, ”Limfjorden” og ”Nordjyden”, standse i Odense. Flere fynske industrivirksomheder har forhandlet med flyselskabet Bel Air i Odense om muligheden for at få etableret en fast rute til Aalborg, og selskabet har ansøgt om tilladelse til flyruten med foreløbig tre ugentlige dobbeltture. 1944 Generaldirektoratet for statsbanerne meddeler, at der indtil videre kun bliver sejlet to daglige færgeture over Storebælt i hver retning. Det betyder, at der kun vil være to togforbindelser fra Odense til Sjælland kl. 6.10 og kl. 11.50. Under hensyn til indskrænkelserne i tog- og færgedriften henstiller generaldirektoratet meget indtrængende til befolkningen om kun at foretage de allernødvendigste rejser mellem landsdelene. Forbindelserne mellem Odense og Jylland bliver indtil videre uændrede. Men indskrænkelserne i færgedriften vil formentlig betyde, at adskillige rejsende fra Jylland mod København vil foretrække at overnatte i Odense og rejse videre med det tidlige morgentog.

Assens

Klager over Assens Kommune: - De tilgodeser ikke vores søns behov

Odense For abonnenter

Odense Kommune betalte for hotel, rejser og en konsulentrapport: Så meget kostede falleret tour-drøm

Fyn

Folketingspolitikere støtter flere tog på Vestfyn: Uld i mund om regningen

Annonce