Annonce
Debat

Fyns Amts Avis mener: Mulighederne ligger lige til langelændernes højreben

Redaktionschef David L. Bernicken. Foto: Robert Wengler
Annonce

Tænk hvis det er så enkelt, som Langeland Kommunes nye erhvervs,- kultur- og turismechef, Jane Jegind, siger, det er.

Langeland har alt, hvad der skal til, for at tiltrække flere turister, som lægger flere penge i kassen. Der skal bare råbes lidt højere, så lidt flere for øje på øens kvaliteter. Og vupti, så får øen er stærkt og tiltrængt løft.

Det lyder forjættende, og måske er det også fuldstændig rigtigt.

Langeland har et lidt slidt og trist omdømme. Og det er helt sikkert også lang værre, end det fortjener at være. Øen er blevet kendt for nogle ting, der ikke er lykkedes, i stedet for de ting, som lykkes hver eneste dag. Øen har fået et dårligt ry, og det er nok ikke helt fortjent.


Øen har fået et dårligt ry, og det er nok ikke helt fortjent.


Det er desværre sådan, vi mennesker er indrettet. Fortællinger med en negativ klang har det med at lagre sig dybere i os end de opløftende fortællinger. Det kan vi beklage os over og bruge tid på det, men vi kan også vælge den strategi, som Jane Jegind lægger op til: At være tydeligere og mere højrøstede, når vi fortæller om alle de spændende ting, der er at se, smage, høre og i det hele taget opleve på Langeland.

Alle, som har tilbragt nogle sammenhængende dage på Langeland, ved jo, at øen og befolkningen har en masse at byde på. Derfor giver det naturligvis også al mulig mening at sprede den gode fortælling.

Jane Jegind er ikke den første, der har lanceret budskabet om, at vi skal være bedre til at fortælle de gode historier og gøre det højt og tydeligt. Det er således heller ikke en dyb tallerken, hun lige har opfundet.

Det betyder dog ikke, at hun ikke har fat i noget, der er helt rigtigt. Der skal måske bare arbejdes lidt hårdere for at nå målet, når det er en positiv fortælling om Langeland, der skal bredes ud, end hvis det var Skagen, der skulle promoveres. Og det er bare det vilkår, der er at arbejde med.

Jane Jegind får derfor helt sikkert også brug for hjælp og opbakning til at lykkes. Både med gode ideer og med konkrete tiltag. Til gengæld er der vel ikke nogen, der er interesseret i, at hun ikke lykkes med forehavendet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live: Pfizer kan ikke levere - Danmark får 100.000 færre doser i første kvartal

Middelfart For abonnenter

Brenderups borgere tog sagen i egen hånd og lavede deres egen solcellepark: Her er fire ting, der fik projektet til at lykkes

Odense

Afdelingschef erkender fejl i motorbane-sag: - Vi har ikke været skarpe nok

Annonce