Annonce
forside

Fyns Amts Avis mener: Ikke ligefrem et socialdemokratisk valg

Når dronning Margrethe gæster Svendborg, skal hun naturligvis bydes på et traktement fra øverste hylde. Denne gang er der blevet peget på Stella Maris som stedet, hvor dronningen skal vartes op efter alle kunstens regler. Og der er da heller ingen tvivl om, at Stella Maris er et fremragende spisested. Dronningen kan glæde sig.

Forunderligt er det dog, at et byråd med en socialdemokratisk borgmester i spidsen peger på et spisested, hvor der ikke er tegnet en overenskomst med de ansatte. Tag ikke fejl, de ansatte på Stella Maris er ansat under overenskomstlignende forhold, men at et borgmesterparti, der traditionelt set er stærkt knyttet til fagbevægelsen - selv om forbindelsen i de senere har slået revner flere gange - står bag den beslutning virker alligevel en smule ejendommeligt.

Jojo, det går på tur blandt restauranterne, når byrådet er vært ved den slags arrangementer, og nu er turen nået til Stella Maris, men der må sidde et par socialdemokrater i byrådsgruppen med en underlig smag i munden. Flemming Madsen (S) og Søren Kongegaard (S) har flere gange været meget tydelige i deres retorik, når det gælder organisering af arbejdskraft, og Flemming Madsen har jo i øvrigt ligesom partikollega Niels Christian Nielsen og SF's Bruno Hansen været ansat i faglige organisationer. Det er selvfølgelig heller ikke de fire herrer, der har givet grønt lys til valget af spisested.

Det har borgmester Bo Hansen (S) gjort, og han understreger, at han har sikret sig, at de ansattes vilkår er overenskomstlignende. Det er fint, og det tager toppen af problematikken, men det ændrer ikke på, at det ser lidt løjerligt ud, at en socialdemokratisk borgmester ikke slår bak her. Lidt løjerlig er også hans reaktion på Enhedslistens kollektive afbud.

Bo Hansen synes, det er ærgerligt, at Enhedslisten ikke vil stå sammen med resten af byrådet for at fortælle historien om Svendborg, når dronningen kommer til byen med en hale af pressefolk efter sig. Enhedslisten fravælger en frokost. Og det er så det. Og det er vel også bare ærlig snak fra Enhedslistens medlemmer, der derudover jo også er erklærede republikanere.

Man kunne også tænke i et helt teoretisk scenarium, hvor det var en borgerlig borgmester, der inviterede dronningen på en frokost på en arbejdsplads, hvor medarbejderne ikke er organiserede. Ville socialdemokraterne så synes, det var helt fint? Bo Hansen er i hvert fald gået på kompromis, og han kniber et øje i for sit eget partis historiske forbindelse til fagbevægelse og udtalte ønske om, at alle arbejdspladser tegner overenskomster med deres ansatte.

Annonce

Det ser lidt løjerligt ud, at en socialdemokratisk borgmester ikke slår bak her.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Odense

FIF-hæder til Torben Simonsen

Odense

Syng med Hammers Duo

Annonce