Annonce
Debat

Fyns Amts Avis mener: Godt, de folkevalgte slog ørerne ud

Andreas Wraae Nielsen er lokalredaktør i Svendborg. Foto: Katrine Becher Damkjær

Skal bådpladser i Svendborg Kommunes havne kun være for svendborgensere? Ja, mener et flertal af politikerne i teknik- og erhvervsudvalget, idet der er mangel på bådpladser her i kommunen.


I denne sag er der dog også anledning til at kippe med flaget for vort demokrati.


Annonce

Den holdning resulterede for nogen tid siden i, at udefrakommende bådejere med bådplads i Svendborg havde et år til at finde sig et nyt sted at ligge. Også selvom  nogle af dem havde haft pladsen i 25 år eller mere og slet ikke ønskede sig at flytte.

Det afstedkom mildest talt en del debat i denne uge efter Fyns Amts Avis tog fat på historien. Ikke mindst da Venstres Per Nykjær Jensen meldte ud, at han faktisk mener noget andet, end han tilkendegav, da sagen i første omgang var på byrådets dagsorden.

Dengang stemte han nemlig for at smide udefrakommende på porten, men så vendte han på en tallerken.

Tallerkenvendinger vækker sjældent synderligt megen tillid til det politiske system, for man fristes til at konkludere, at enten har han sovet i timen, eller også har han ikke sat sig ordentligt ind i sagen.

I denne sag er der dog også anledning til at kippe med flaget for vort demokrati.

En smule i hvert fald.

For debatten, som bådejere og talspersoner fra private havne - og mange andre - blandede sig i afstedkom rent faktisk, at teknik- og erhvervsudvalget torsdag traf en ny beslutning i udvalget.

I første omgang fik bådejerne nemlig en opsigelse på et år, mens opsigelsesperiode efter mødet torsdag nu bliver på tre år.

Der er rent faktisk nogle politikere, der har gjort sig den ulejlighed at lytte til sine borgere. Måske kan vi svinge os helt derop, hvor vi kan konkludere, at i hvert fald dele af den offentlige samtale mellem politikere og borgere virker? At det som almindelig menigmand er muligt - i hvert fald nogle gange - at ændre politikeres holdninger.

Det er sundt i et demokrati, at en politiker kan sige: "Jeg tog fejl" og "Jeg er blevet klogere".

Nu er håbet fra denne stol så bare, at politikerne har lyttet grundigt efter. For problemets kerne er jo, at der langt fra er bådpladser nok i Svendborg kommune.

Paradoksalt nok i en kommune, der sukker efter at tiltrække turister og tilflyttere, og hvor det maritime er det helt store kort på hånden for at vinde den kamp.

Så kære politikere, der mangler bådpladser. Skynd jer at løse problemet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Middelfart

Efter fire år i kørestol har Johnny fået nok af Middelfart Kommune: Nu stiller han op til byrådet - og han har kun én mærkesag

Annonce