Annonce
Debat

Fyns Amts Avis mener: Der sad en mand på Ærøfærgen

Hans-Henrik Dyssel, nyhedsredaktør, Fyns Amts Avis

Indrømmet: Jeg ved ikke, om han var typisk, og jeg ved ikke, hvad han hed.

Men jeg ved, at han havde været på Ærø for at besøge en kammerat, og at han havde kombineret besøget med lige at småkigge lidt efter et fritidshus og få en fornemmelse af, hvad Ærø var for en størrelse, for det sagde han, da vi sammen gik fra Ærøfærgen og op mod stationen, som han lige skulle have vist vej til.


Annonce

Måske han ligefrem finder ud af, at det ikke behøver at være en kombination. At man godt kan flytte sin tilværelse til Ærø.


Nu skulle han retur til enten konen eller kæresten og det foreløbig ene barn i København og fortælle.

Umiddelbart lød det ikke til, at den lille familie var klar til at investere i et fritidshus på Ærø, for der var nok lidt for langt for dem mellem København og den sydfynske idyl, men frøet er sået, og det kan da være.

Måske han ligefrem finder ud af, at det ikke behøver at være en kombination. At man godt kan flytte sin tilværelse til Ærø.

For det gjorde lidt ondt på ham sådan at afskrive Ærø, kunne man mærke der på vej over Gåsetorvet på vej mod stationen i Svendborg, for der var jo meget af det, man sådan helt generelt godt kunne savne, når man ikke er så heldig at have det.

Lad os forlade den gode mand og hans overvejelser og ønske ham alt det bedste, hvor det så end bliver, og i stedet konstatere, at flere og flere tilsyneladende har det som ham og rent faktisk gør noget ved det. På mere permanent basis.

Efter en lang række år med underskud på befolkningskontoen tyder meget på, at Ærø har fået vendt bøtten. I 2020 steg antallet af ærøboer med to og lige før påske krydsede antallet af borgere med bopæl på Ærø 6000. Det er så faldet lidt igen, men sådan går det tal op og ned. Den støt faldende tendens ser dog ud til at være brudt, og det er i den grad værd at bide mærke i.

Coronapandemien spiller sandsynligvis en stor rolle i den udvikling. Efter et år med hjemmearbejde og hjemmeskole i ellers nok så populære og hypede københavnske lejligheder trænger mange til luft under vingerne. Til en frisk start på en tilværelse, hvor ungerne bare kan løbe ud af døren.

Det kræver et vedholdende arbejde at gøre opmærksom på Ærø som alternativ. Især når coronaen forhåbentlig meget snart slipper sit halsgreb på verden. Det er derfor positivt, at de ærøske politikere er enige om at prioritere bosætningsindsatsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fyn

Odenseansk kvinde bor i sydisraelsk by under raketangreb: Vi løber i pendulfart til beskyttelsesrummet

Nyborg

Borgermøde med coronapas

Faaborg-Midtfyn

Deltag i afstemningen: Als-Fyn-broen splitter fynboerne - René vil ikke flytte til Faaborg, hvis der kommer en bro

Annonce