Annonce
forside

Fyns Amts Avis mener: Alle lamper blinker

Patientsikkerheden er i fare. På daglig basis.

Lad lige den stå et øjeblik.

Sådan siger en læge, Fyns Amts Avis har talt med om forholdene på kirurgisk afdeling A i Svendborg. Udsagnet lægger sig i kølvandet på, at flere læger har udtalt, at forholdene på afdelingen var under al kritik tilbage i 2013-14, og nu supplerer andre læger sammen med formanden for Yngre Læger, Camilla Noelle Rathcke, med oplysninger om, at tingenes tilstand i Svendborg fortsat er dybt problematiske. Og tillidsrepræsentanten understreger, at det ikke er hemmelighed for ledelsen. Arbejdsforholdene er altså ikke blevet bedre, som overlægen på afdelingen Claus Vinther og sygehusdirektør Michael Dall ellers har udtalt.

Det kræver handling. Både for lægernes og ikke mindst for patienternes skyld.

Der ligger stadig sager hos Yngre Læger om problemer med arbejdsforholdene, og formanden giver udtryk for, at samarbejdet med ledelsen om at løse problemerne ikke er noget at råbe hurra for. Og når hun tilmed udtaler, at situationen i Svendborg er exceptionel skal alle alarmklokkerne ringe. Arbejdsmiljøproblemerne har stået på i mere end to år, og der er frygt for repressalier, hvis man som læge siger fra over for ledelsen, lyder meldingen fra Camilla Noelle Rathcke.

Det er oplysninger, der står i skærende kontrast til overlægens og direktørens udsagn.

Fagforeningsformandens udsagn underbygger den kritik læge Iza Alfredsen forleden fremkom med. Og når det nu viser sig, at flere læger, efter Iza Alfredsen stod frem, har henvendt sig til fagforeningen, fordi forholdene på den omtalte afdeling i Svendborg fortsat ikke er acceptable, må ledelsen tage situtionen endog meget alvorligt. Det kræver handling. Både for lægernes og ikke mindst for patienternes skyld.

Der skal rettes op, for som tingene forholder sig lige nu, er det alt andet end trygt at blive indlagt på afdelingen. Ikke fordi lægerne ikke er kompetente, men fordi lægerne arbejder under et pres, der er alt for stort, og ifølge Yngre Lægers formand kniber det alvorligt med få sygehusledelsen til at reagere på situation.

Som befolkning skal vi have vished for, at vi trygt kan lægge vores liv i lægernes hænder, og helt grundlæggende burde der heller ikke være grund til at være bange for, at noget skulle gå galt, når vi opsøger et sygehus. Uddannelserne i Danmark er gode, og lægerne er dygtige, men noget tyder på, at et eklatant ledelsessvigt finder sted. Blandt andet i Svendborg.

At læger tjener en ganske fornuftig hyre er ingen hemmelighed, men de står også med et stort ansvar. Uanset hvad der står på lønsedlen, må også lægerne kunne forvente ordentlige forhold at arbejde under. Ingen skal frygte at gå på arbejde, og ingen skal frygte for repressalier, hvis man ytre sig kritisk til ledelsen.

Annonce
Annonce
Odense For abonnenter

Hammeren falder over diesel-syndere i Odense: Overvågning udskriver bøder for en kvart million om måneden

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Onsdagens coronatal: Højeste antal smittede i to måneder

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Se video: Hundredvis af fans trodsede regnen for at møde populær youtuber i Slikræven

Kerteminde For abonnenter

Hårdtprøvede lejere barrikaderer sig mod rotter: - De skramlede i væggen bag mit sengegærde

Sport

Derbyvinderen er klar: Årets bedste løb på Fyens Væddeløbsbane

Nordfyn For abonnenter

Kørelæreren viser rundt: Kom tæt på Nordfyns trafikale brændpunkter

Kerteminde

Efter en stribe kritiske beretninger om værtshus: Der er også en anden historie, fortæller øjenvidne

Navne For abonnenter

54-årige Per fik aldrig nok af fest og selskab: Han døde alene - lige så hurtigt, som hvis man slukker for en stikkontakt

Danmark

Onsdagens coronatal: Højeste antal smittede i to måneder

Debat

Debat om dagplejen: Forvirringen er stor

Odense

Nye detaljerede målinger afslører: Gartnerier udleder fortsat gift til vandløb

Danmark

Lotte mistede sin blot 12 dage gamle søn: Vi havde jo alt stående klar til, at vi skulle have en baby med hjem og leve i en boble

Faaborg-Midtfyn

Bil 'fløj' af Svendborgmotorvejen: Pas på regnvåde veje derude

Middelfart For abonnenter

Kraftige naboprotester tvinger Kvickly til at tage mere hensyn: Varehus må skrotte halvdelen af udvidelsesplaner i villakvarter

Odense

Millioner til forstærket indsats mod udledninger fra gartnerierne

Annonce