Annonce
Debat

Fyns næststørste kirke og købstaden fortjener det ikke

Mogens Lykke Olsen, Assens. Arkivfoto: Kim Rune.

Læserbrev: Som tidligere syngedreng ved Vor Frue Kirke græmmes jeg ved den uro, der har været i menighedsrådet. Jeg troede, der nu var faldet ro på, men nej.

Nu har vores dygtige landskendte organist og korleder Finn Pedersen også forladt sin stilling. Hvad forgår der lige? Kirketjenerne Finn Østergaard og Jan Djurhuus samt kordegn Christina Frost-Hansen har også forladt deres embede (Christina Frost-Hansen udfører fortsat sine opgaver i Vor Frue Kirke, men hendes arbejdsplads er rykket til Assens Provsti, red.).

Forud udgik syv menighedsrådsmedlemmer plus to suppleanter.

Annonce

Det minder om filmen ”Fiskerne”. Ikke at forstå, det er en religionskrig, men noget er riv ravende galt.

Noget er riv ravende galt

Mogens Lykke Olsen, Assens

Det giver stof til eftertanke til næste menighedsrådsvalg. Det forlyder, at miseren skyldes, da Kirkens Hus kiggede efter nye lokaler, da de nuværende var blevet for trange. Det forlyder også, at Strandmølleskolen havde et godt øje/køb til Kirkens Hus, og Kirkens Hus derved kunne erhverve Borgerskolens gymnastiksale, hvor Stiftstidende/Lokalavisen har til huse.

Her havde avisen et ønske om tilbagetrækning til bymidten, i det tidligere Kiwi. Så vidt undertegnede er bekendt med var klokken fem minutter i tolv, hvor det hele blev forpurret af uransagelige årsager.

Måske økonomien ikke rakte, men når man tænker, at Assens Provsti lejede sig ind i en af hovedgadens bedste butikslokaler, på 325 kvadratmeter (det tidligere Sportigan), til en årlig lejepris på cirka 250.000 kroner samt et årligt driftsbudget på langt over en million kroner, så kunne det kirkelige centrum været slået sammen i et domicil på Borgerskolen - nok til en billigere penge. Provstiet i hovedgaden beskæftiger to-tre personaler på de mange kvadratmeter.

Det nuværende slunkne menighedsråd består af nu ni medlemmer - provsten og to præster. De fem valgte er: Helle Krummedige (personaleansvarlig), som har løst sognebånd fra vist nok Mullerød, samt hendes datter Helen Jensen, som også har løst sognebånd fra Odense.

De fire sidstnævnte fra Assens, Vivi Arnoldus, Else Larsen, Vibeke Busse Andersen (formand og tidligere formand for Dreslette Menighedsråd) og Eva Rasmussen (Eva Rasmussen har meldt sin afgang, red.).

Tænk sig, hvis vi, menigheden i Assens, løste sognebånd til Kerte, Sønderby eller andet sogn, så ville Vor Frue Kirke i Assens i fremtiden stå tom, og ”kirkebøssen” ville slankes gevaldigt.

Med håb om en positiv fremtid for Vor Frue Kirke og Danmarks ældste drengekor.

Læserbrevet er skrevet på baggrund af research og forlydender.

(Avisen har i flere dage forsøgt at forelægge læserbrevet for menighedsrådsformand Vibeke Busse Andersen, provst Ole Hyldegaard samt menighedsrådsmedlemmerne Helle Krummedige og Helen Jensen. Vibeke Busse Andersen har svaret, at hun ikke har nogen kommentarer. Helle Krummedige har ikke svaret. Ole Hyldegaard har efter to dage svaret tilbage, at han har sendt forespørgslen videre til Assens Provstiudvalg. Det er ikke lykkedes at få kontaktoplysninger på Helen Jensen fra hverken Vibeke Busse Andersen eller Helle Krummedige)

Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Hvad skulle jeg ellers gøre? Da Alan blev født lungesyg, købte Kenneth en tankstation til hans familie

Annonce
Annonce
Annonce
Nordfyn

Bogense Hotel lukker efter corona-udbrud: - Vi kunne slet ikke overskue, hvad det kunne udvikle sig til

Middelfart For abonnenter

Naboer til motorvej er endt i tvist med Vejdirektoratet: - Vi er villige til at gå i retten for det her

Livsstil

Zoo-direktør i Odense tror på dyret i mennesket og ikke mennesket i dyret: - Hvis jeg ikke søgte jobbet, ville jeg ikke kunne leve med mig selv

Odense

Landsby vil genoplive forladt købmand - lokale har givet over en kvart million: - Det er næsten ikke til at tro

Flertal finder penge til bedre forhold for fødende efter tre år

Kerteminde For abonnenter

'Grønnely-metoden' får hug fra flere sider: De løber en 'vanvittig' risiko, der kræver 'røv i bukserne' hos kommunen

Navne

Kirsten C. Fournaise er blevet opkøbt flere gange: 40-års jubilæum i Spar Nord Odense

Odense

Butiksejere raser over betalingsparkering: - Kommunen har trådt på os i årevis

DF: Danmarks Radio skal skæres voldsomt og blive meget bedre

OB

Bashkim Kadrii: Det er det, jeg har efterlyst

Odense For abonnenter

Åbnede for seks år siden: Nu skal indfaldsvej i Odense bygges om for millioner

Odense

Politikere beklager uskønt forløb i autisme-byggeri: - Ja, kommunen har fejlet - det er bare ikke godt nok

Annonce