Annonce
Bagsiden

Fynlys: Hvad laver Ampelmann i Svendborg?

Billedet er taget, lige da manden skiftede fra rød til grøn. Eller omvendt. Foto: Natascha Saack

Fynlys: - I Svendborg har vi fået en enkelt Ampelmann-fodgænger. Han hører ellers hjemme i Berlin. Gad vide hvorfor han er havnet i Svendborg? En hjemkøbt souvenir af en kommunalansat? Eller har byerne byttet?

Således skriver Mai Britt Saack, Svendborg, om det billede, hendes datter, Natascha Saack, tog i krydset Vestergade/Johannes Jørgensensvej i Svendborg.

Vi bliver hende svar skyldig, men måske sidder der ude blandt læserne nogen, der ved, hvorfor den berlinske Ampelmann er dukket op her foran McDonald's i Svendborg?

Annonce

Alternative signaler

Dermed fik vi endnu et bidrag i Bagsidens efterårsserie om alternative fodgængersignaler. Trofaste læsere vil måske huske, at anledningen var de nye fodgængerlys i Aarhus, hvor man har indsat røde og grønne vikinger til at styre fodgængerne i udvalgte kryds.

Hvis i klikker ind på denne artikel på Fyens.dk/bagsiden, kan I se de andre danske lokalgå- og ståmænd fra for eksempel Tønder og Odense.

Og ja, vi skriver gåmænd og ståmænd, for så vidt Bagsiden er orienteret, findes der ikke danske stå- eller gåkvinder. I læsere har dog bidraget med flere forslag, og de kan også ses sammen med denne artikel.

Vi har ikke nogen egentlig bagsidekonkurrence i gang om udformning af fodgængersignaler, men vi er altid til fals for et godt billede eller en god historie. Mail til Bagsiden@fyens.dk. Alle bidrag, der bringes på tryk, honoreres med to af vores nye bagsidekrus.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Skandalelæge sagde det var mavesyre: 11 dage senere fødte Kristine sin døde søn

Læserbrev

Sammenlægning. 700 udsatte børn på én skole?

Synspunkt: Kære Susanne, det er ikke børnenes tarv at sammenlægge Vollsmose-skolerne. Hvordan skulle det gavne det enkelte barn i Vollsmose at samle over 700 udsatte børn på én skole? I mange år har politikerne i Odense snakket om, at vi skal have flere blandede skoler i Odense. Derfor er det meget svært at forstå, at de nu vil skabe en stor skole og samle alle børnene i Vollsmose på Abildgaardskolen. Det er hverken fagligt forsvarligt eller integrationsfremmende. Derudover er det svært at forstå, hvorfor politikerne ikke kan vente med at sammenlægge skolerne, indtil ombygningen er overstået, for at undgå at børnene bliver udsat for flere skoleskift og stress. I perioden, hvor ombygningen står på og nogle af familierne skal flyttes væk fra området og andre flytter ind, har børnene brug for ro omkring deres skolegang. De har brug for deres vante omgivelser, tryghed og deres lærere, som de har kendt i mange år. Politikernes argumentation om, at der bliver færre børn i området, holder ikke i vand. Der skal opføres nye boliger i området, når nogle af de nuværende boliger blev revet ned, hvilket betyder at der flytter nye familier og deres børn til området. Hvor skal de nye børn i området så gå i skole? Derudover er der omkring 1500 mennesker, som flytter til Odense hvert år. I det hele taget bliver der flere børn og ældre i Odense i fremtiden. Derfor er det en omgang tom snak at påstå, at sammenlægningen skyldes faldende børnetal i området. Dertil savner jeg, at I politikere svarer på, hvor tanken om at skabe flere blandede skoler i Odense er blevet af? Og hvorfor skulle de nye tilflyttere i Vollsmose vælge en skole med over 700 tosprogede børn? Der er overhovedet ikke noget sammenhæng mellem det, I politikere siger, og det I gør. Der er ingen, der siger, at vi skal have to skoler i området, hvis der ikke er behov for det i fremtiden. Det giver bare ikke mening at samle alle områdets børn på en skole midt i en periode, hvor der foregår ombygning og renovering i området. Jeg håber inderligt, at I politikere tænker jer om og ikke svigter de mest udsatte børn i vores by. I det mindste fortjener børnene ro omkring deres skolegang, indtil ombygningen er færdig. Vollsmose-børns faglige udvikling, tryghed og trivsel er mindst lige så vigtig, som det er tilfældet for resten af byens skolebørn. Hvorfor skal byens måske mest udsatte børn stilles ringere end andre børn?

Annonce