Annonce
Bagsiden

Fynlys: Hvad laver Ampelmann i Svendborg?

Billedet er taget, lige da manden skiftede fra rød til grøn. Eller omvendt. Foto: Natascha Saack

Fynlys: - I Svendborg har vi fået en enkelt Ampelmann-fodgænger. Han hører ellers hjemme i Berlin. Gad vide hvorfor han er havnet i Svendborg? En hjemkøbt souvenir af en kommunalansat? Eller har byerne byttet?

Således skriver Mai Britt Saack, Svendborg, om det billede, hendes datter, Natascha Saack, tog i krydset Vestergade/Johannes Jørgensensvej i Svendborg.

Vi bliver hende svar skyldig, men måske sidder der ude blandt læserne nogen, der ved, hvorfor den berlinske Ampelmann er dukket op her foran McDonald's i Svendborg?

Annonce

Alternative signaler

Dermed fik vi endnu et bidrag i Bagsidens efterårsserie om alternative fodgængersignaler. Trofaste læsere vil måske huske, at anledningen var de nye fodgængerlys i Aarhus, hvor man har indsat røde og grønne vikinger til at styre fodgængerne i udvalgte kryds.

Hvis i klikker ind på denne artikel på Fyens.dk/bagsiden, kan I se de andre danske lokalgå- og ståmænd fra for eksempel Tønder og Odense.

Og ja, vi skriver gåmænd og ståmænd, for så vidt Bagsiden er orienteret, findes der ikke danske stå- eller gåkvinder. I læsere har dog bidraget med flere forslag, og de kan også ses sammen med denne artikel.

Vi har ikke nogen egentlig bagsidekonkurrence i gang om udformning af fodgængersignaler, men vi er altid til fals for et godt billede eller en god historie. Mail til Bagsiden@fyens.dk. Alle bidrag, der bringes på tryk, honoreres med to af vores nye bagsidekrus.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Målinger fra omstridt giftgrund vækker optimisme: - Det ser ud til, at der ikke er grund til bekymringer

Læserbrev

Klima. Odense uden CO2 i 2025

Annonce