Annonce
Fyn

Fynbus: - Vi ændrer ikke i køreplanerne - endnu

På busholdepladsen bag ved Odense Banegård står en flok 10. klasse elever, der går i skole i Bellinge. De er allesammen opmærksomme på at undgå smitte og har blandt andet sprit med i tasken. Undgå myldretiden vil de dog ikke. - Så kan vi ikke komme i skole til tiden, lyder det fra Jones Mostapha. Center Foto: Christian Nordholt
Der er foreløbig ingen grund til at ændre i Fynbus' køreplaner efter, at regeringens på tirsdagens pressemøde opfordrede folk til at undgå den kollektive trafik i myldretiden. Fynbus har i stedet sendt en række anbefalinger til dets passagerer, men følger situationen fra dag til dag, oplyser kommunikationschef Martin Krogh.

Fyn: Også den kollektive trafik skal hjælpe til med at inddæmme og forsinke spredningen af coronavirussen.

Statsminister Mette Frederiksen (S) opfordrede tirsdag på et pressemøde til, at man så vidt muligt undgår at køre med bus, tog og metro i myldretiden. Skal man med den kollektive trafik, bør man holde afstand til sine medpassagerer, og man bør helt undgå at rejse, hvis man føler sig syg.

Disse anbefalinger har Fynbus valgt at videreformidle til dets passagerer via skærmene på holdepladserne. Og så bliver busserne som noget nyt rengjort hver dag.

- Vi har ringet til ejerne af busserne, som vi har en god dialog med. De sørger for, at alle kontaktflader såsom håndtag, stopknapper og alt andet, som passagerne rører ved, bliver gjort rene hver dag, fortæller han.

Martin Krogh er ikke bekendt med, hvor ofte busserne normalt bliver rengjort.

Køreplanerne bliver der ikke pillet ved.

- Dem ændrer vi ikke endnu, men jeg kan ikke garantere, at vi ikke gør på et tidspunkt. Det her ændrer sig fra dag til dag, fortæller han.

Beskyt dig selv om andre

Vi har alle sammen et ansvar for at gøre vores til at inddæmme og forsinke udbredelsen af coronavirus i Danmark. Det fastslog statsminister Mette Frederiksen på et pressemøde i statsministeriet tirsdag.

Sidst på eftermiddagen tirsdag meddelte Sundhedsstyrelsen at antallet af konstaterede smittede nu var oppe på 262 personer mod 90 mandag.

Her er fem gode råd fra sundhedsmyndighederne omkring indsatsen mod coronavirus:

Vask dine hænder tit eller brug håndsprit.

Host eller nys i dit ærme – ikke dine hænder.

Undgå håndtryk, kindkys og kram – begræns den fysiske kontakt.

Vær opmærksom på rengøring – både hjemme og på arbejdspladsen.

Hvis du er ældre eller kronisk syg – hold afstand og bed andre tage hensyn.

Læs mere på: coronasmitte.dk

Annonce

Kører stadig med bus i myldretiden

På busholdepladsen bag ved Odense Banegård Center er passagererne meget bevidste om at undgå smitte.

Jenin Achmed går i 10. klasse på en skole i Bellinge og kører hver dag med bussen til og fra skole. Hun har altid håndsprit med i tasken.

- Og hvis der er nogen, der hoster tæt på mig, så flytter jeg mig. Jeg er ikke bange for at få corona, men jeg passer alligevel på mig selv, fortæller hun.

Hverken hun eller hendes kammerat Jones Mostapha har dog tænkt sig at undgå myldretrafikken, selvom både regeringen og Fynbus opfordrer til det.

- Så kan vi jo ikke komme i skole til tiden. Men vi sørger da for at holde afstand til andre mennesker, lyder det fra Jones Mostapha.

Hos Fynbus har man endnu ikke forholdt sig til, hvorvidt de nye anbefalinger kommer til at koste kunder og dermed penge i kassen.

- Den rigtige måde at gøre tingene på er at handle først og så kigge på økonomien bagefter. Og når nu alle busselskaber er enige om at gøre det samme, så kan vi ikke tillade os at trække i bremsen.

Fynbus har efter anbefaling fra regeringen udsendt en række gode råd til, hvordan med undgå smitte med ny coronavirus Covid-19. Foto: Christian Nordholt
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live: Johnson & Johnson genoptager vaccine-udrulning i Europa

Annonce