Annonce
Fyn

Fynbus-formand: - Snyd er bare ikke i orden - vi må have flere kontrollører i bussen

I coronakrisens første forårsmåneder i 2020 blev kontrollørerne i Fynbus sendt hjem på grund af smittefare. Da de kom tilbage på job, var antallet af snydere i bussen steget så heftigt, at Fynbus fandt den store bødeblok frem Arkivfoto: Robert Wengler/Fynbus
Fynbus-formand Morten Andersen er træt af, at den høje snydeprocent i busserne tilsyneladende har bidt sig fast

Fynbus-formand Morten Andersen er træt af, at mange passagerer hopper om bord på en bus uden at betale for billetten, og han er enig med Fynbus-direktør Carsten Hyldborg i, at mere kontrol er vejen frem.

Carsten Hyldborg vil bede bestyrelsen ansætte flere kontrollører i både by- og regionalbusserne, og direktøren har formandens opbakning.

- Jeg tror, der er mange, der kører gratis med bussen, selv om de ved, det er forkert. De tænker nok, at går den, så går den. Jeg tror desværre også, at den her høje snydeprocent er kommet for at blive, hvis vi ikke gør noget, så det må vi gøre, siger Morten Andersen, der også er borgmester i Nordfyns kommune.


Den snydeprocent er bekymrende høj, og mere kontrol er det eneste middel, vi har imod det

Morten Andersen, Fynbus-formand


Morten Andersen er ikke fan af et stort kontrollørkorps, men han er endnu mindre fan af, at en høj snydeprocent bider sig mere fast, end den har gjort. I øjeblikket ligger antallet af gratister på cirka fem procent - eller cirka dobbelt så højt som det normale niveau før coronakrisen.

- Selv om jeg ikke har noget ønske om, at vi skal have flere kontrollører, så vil jeg helt klart anbefale bestyrelsen, at vi får det. Den snydeprocent er bekymrende høj,  og mere kontrol er det eneste middel, vi har imod det, siger Morten Andersen.

Det er bestyrelsen i Fynbus, der beslutter, om selskabet skal følge direktørens anbefaling og mande op på kontrollørfronten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce