Annonce
Debat

Fynbus. En katastrofe for Skt. Klemens at lukke rute 110

Annonce

Fynbus-direktør Carsten Hyldborg udtaler 17. januar i Fyens Stiftstidende, at man ved at nedlægge busrute 110 og 920 kan spare 16 millioner kroner på driftsbudgettet. Fynbus vurderer, at letbanebyggeriet har kostet 1,5 millioner buspassagerer og dermed er hovedårsagen til, at Fynbus de to seneste år har mistet 2,6 millioner passagerer.

En nedlæggelse af busrute 110 vil få meget alvorlige konsekvenser for 500 beboere i vores 238 almene familieboliger i Skt. Klemensparken. Mange af vores beboere er afhængige af, at busrute 110 kan sikre transporten til og fra job og uddannelsessteder. Skt. Klemens er ikke et af de områder, der får glæde af letbanen. Vores unge mennesker har tidligere haft klubtilbud på Skt. Klemensskolen. Klubtilbuddet på Skt. Klemensskolen er blevet nedlagt og de unge skal nu til Hjalleseskolen, der ligger seks km væk for at gå i klub.

Skt. Klemens har altid været et velfungerende lokalområde med smukke grønne områder, en velfungerende skole, flere butikker og gode busforbindelser. Med en nedlæggelse af busrute 110 er der flere af vores beboere, der ikke har de samme muligheder for at komme på job, komme til uddannelsessteder og fritidsaktiviteter og andre aktiviteter udenfor boligområdet.

I boligområdet har vi de seneste år haft stor glæde af Boligsociale Helhedsplaner, hvor der har været meget målrettede indsatser for familier og unge. Der har været en styrket beskæftigelsesindsats rettet mod boligområdets unge, og der støttes op om familierne. I den nye Boligsociale Helhedsplan for Rising og Skt. Klemensparken samarbejder vi med Odense Kommune om en række indsatser, som skal skabe bedre trivsel og tryghed, flere i beskæftigelse, flere unge i uddannelse og flere, der deltager i foreningslivet og får sig et fritidsjob, færre på overførselsindkomst og flere der deltager i aktiviteter udenfor boligområdet. Hver for sig indsatser, som sikrer at Skt. Klemensparken fortsat skal være et godt sted at bo.

En velfungerende infrastruktur er afgørende for vores lokalområder. Det er problematisk, hvis et område kommer til at lukke sig om sig selv uden bindeled til resten af byen og det omkringliggende samfund.

Hvis Fynbus træffer beslutning om helt eller delvist at nedlægge busrute 110, vil dette være en katastrofe for vores beboere i Skt. Klemensparken. Vi håber, at tilbuddene om kollektiv transport er for alle borgere. Dette således at de af os, der ikke har råd til en bil kan regne med, at der er en bus.

Brødtekst

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Fund af corona-virus i hunde og katte: Fødevarestyrelsen afliver katte på minkfarm

Kerteminde For abonnenter

Flemming har skabt et millionoverskud i sin smedevirksomhed, men nu står det stille: - Jeg kan godt frygte for fremtiden

Annonce