Annonce
Debat

Fynbus. En katastrofe for Skt. Klemens at lukke rute 110

Fynbus-direktør Carsten Hyldborg udtaler 17. januar i Fyens Stiftstidende, at man ved at nedlægge busrute 110 og 920 kan spare 16 millioner kroner på driftsbudgettet. Fynbus vurderer, at letbanebyggeriet har kostet 1,5 millioner buspassagerer og dermed er hovedårsagen til, at Fynbus de to seneste år har mistet 2,6 millioner passagerer.

En nedlæggelse af busrute 110 vil få meget alvorlige konsekvenser for 500 beboere i vores 238 almene familieboliger i Skt. Klemensparken. Mange af vores beboere er afhængige af, at busrute 110 kan sikre transporten til og fra job og uddannelsessteder. Skt. Klemens er ikke et af de områder, der får glæde af letbanen. Vores unge mennesker har tidligere haft klubtilbud på Skt. Klemensskolen. Klubtilbuddet på Skt. Klemensskolen er blevet nedlagt og de unge skal nu til Hjalleseskolen, der ligger seks km væk for at gå i klub.

Skt. Klemens har altid været et velfungerende lokalområde med smukke grønne områder, en velfungerende skole, flere butikker og gode busforbindelser. Med en nedlæggelse af busrute 110 er der flere af vores beboere, der ikke har de samme muligheder for at komme på job, komme til uddannelsessteder og fritidsaktiviteter og andre aktiviteter udenfor boligområdet.

I boligområdet har vi de seneste år haft stor glæde af Boligsociale Helhedsplaner, hvor der har været meget målrettede indsatser for familier og unge. Der har været en styrket beskæftigelsesindsats rettet mod boligområdets unge, og der støttes op om familierne. I den nye Boligsociale Helhedsplan for Rising og Skt. Klemensparken samarbejder vi med Odense Kommune om en række indsatser, som skal skabe bedre trivsel og tryghed, flere i beskæftigelse, flere unge i uddannelse og flere, der deltager i foreningslivet og får sig et fritidsjob, færre på overførselsindkomst og flere der deltager i aktiviteter udenfor boligområdet. Hver for sig indsatser, som sikrer at Skt. Klemensparken fortsat skal være et godt sted at bo.

En velfungerende infrastruktur er afgørende for vores lokalområder. Det er problematisk, hvis et område kommer til at lukke sig om sig selv uden bindeled til resten af byen og det omkringliggende samfund.

Hvis Fynbus træffer beslutning om helt eller delvist at nedlægge busrute 110, vil dette være en katastrofe for vores beboere i Skt. Klemensparken. Vi håber, at tilbuddene om kollektiv transport er for alle borgere. Dette således at de af os, der ikke har råd til en bil kan regne med, at der er en bus.

Annonce

Brødtekst

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Fem riddere om det runde bord

Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1995: Operationssygeplejerskerne på de fynske sygehuse strejker

1995 Samtlige operationsafdelinger på de fynske sygehuse samt syge- og hjemmeplejen i Nyborg og Svendborg bliver strejkemål for sygeplejerskerne. Det meddelte Dansk Sygeplejeråd, da det udsendte strejkevarsel. Strejken kan træde i kraft 1. april og omfatter 340 af de 5000 fynske sygeplejersker. Der opretholdes nødberedskaber på sygehusene til akutte patienter, så i første række vil en eventuel strejke gå ud over ventelisterne. I kommunerne mangler sygeplejerskerne endnu at forhandle med Kommunernes Landsforening om nødberedskabet. Næstformand i Fynskredsen af Dansk Sygeplejeråd, Bo Smith, forventer, at smertestillende indsprøjtninger og insulin fortsat vil blive givet af sygeplejersker. 1970 Der er nogle svenskere, som gnider sig i hænderne for tiden. De står bag et kædebrevssystem, der har mange fynske deltagere. Systemet er ulovligt, men udsigten til at få 10.200 kroner for en beskeden indsats får dog mange mennesker til at se stort på den kendsgerning. Juridisk sidestilles kædebreve med offentlig indsamling. De eneste sikre vindere er de personer, som har sat svikmøllen i gang. De modtager 15 kroner hver gang en ny deltager melder sig. Pengene skal sendes til en postboks i Sverige, og fynske postkontorer har særdeles mange breve at ekspedere til den adresse. Politiet har ikke adgang til at kontrollere pengeforsendelser med mindre, at der foreligger en dommerkendelse. 1945 Ølproduktionen vil fra marts blive nedskåret med 55 procent af produktionen sidste år. Der er tale om en frivillig overenskomst mellem danske bryggerier indbyrdes. Direktør Marstand-Svendsen, Albani Bryggerierne, oplyser, at man har fået ganske bestemte retningslinjer for brændsels- og elektricitetsforbruget, der reduceres til henholdsvis 75 og 65 procent af forbruget i fjor. Bryggerierne i Odense har dog heldigvis en del øl på lager, og man er i disse dage i færd med at sende ekstraforsyninger ud til både købmænd og restauratører i den udstrækning, at der kan skaffes flasker. Dermed håber Albani, at overgangen ikke bliver alt for brat for kunderne, når nedskæringen træder i kraft til marts.

Fyn

23-årig fodgænger dræbt på motorvejen: Han havde været til fastelavnsfest

Annonce