Annonce
Odense

Fynbus-direktør om mundbind-krav: Der er nogen, der har holdt sig væk, som nu igen vil bruge bussen

Carsten Hyldborg, direktør for Fynbus.
Carsten Hyldborg, direktør for Fynbus, glæder sig over kravet om mundbind i kollektiv transport. Han medgiver dog samtidig, at at det rejser en række praktiske spørgsmål om blandt andet håndhævelse, som han ikke nu og her kan give svar på, hvordan man løser.

Helt overordnet et det godt nyt, lyder det fra Fynbus-direktør Carsten Hyldborg, at der på regeringens Corona-pressemøde lørdag blev varslet et generelt krav om brug af mundbind i alle former for kollektiv transport.

- Det er fint, det kommer nu, siger han og påpeger, at den melding er let at forstå og agere efter og samtidig gør det overflødigt med med lokale fortolkninger af de råd og anbefalinger, der hidtil har været gældende.

Trygt for passagerne

Annonce

Carsten Hyldborg mener, at det utvetydige krav om mundbind, overordnet set vil gøre det mere trygt for kunderne at vælge at bruge kollektiv transport.


Om der så er nogen, der vil blive væk, fordi de skal have mundbind på? Det tvivler jeg på er tilfældet.

Carsten Hyldborg, direktør i Fynbus


Han forventer, at det kan få nogle af de kunder, der er forsvundet siden Corona-krisen opblussen i foråret, til at vende tilbage.

- Der er nogen, der har holdt sig væk, som nu igen vil bruge bussen, siger han med henvisning til, at der har været tegn på, at især ældre har valgt bussen fra på grund af smitte-frygt.

- Om der så er nogen, der vil blive væk, fordi de skal have mundbind på? Det tvivler jeg på er tilfældet, tilføjer Fynbus-direktøren.

Han oplyser, at passagertallet i dag ligger på cirka 85 procent af, hvad det var, før Corona-krisen nåede til Danmark i marts.

Håndhævelsen skal drøftes mandag

Et af de oplagte praktiske spørgsmål, der nu trænger sig på, inden kravet om mundbind næste lørdag træder i kraft, er det om håndhæves i situationer, hvor passagerer ikke efterfølger kravet.

Krav om mundbind i kollektiv transport

Kravet om mundbind eller visir gælder alle passagerer over 12 år.

Nogle voksne vil af helbredsmæssige årsager kunne være undtaget fra kravet om mundbind eller visir.

Kravet omfatter passagerer i busser, tog, metro, letbaner, samt flextrafik, flextur og på bus- og togstationer, metrostationer og ved letbanestoppesteder samt letbane stationer. Kravet omfatter også passagerer i den private kollektive trafik, herunder fjernbusser, færger og privat taxikørsel.

Kravet om enten mundbind eller visir gælder også for medarbejderne herunder buschauffører og billetkontrollører, når de er i kontakt med rejsende/kunder.

Befinder medarbejderne sig i et aflukke, hvor passagerne/kunderne ikke har adgang, f.eks. i førerrummet på et tog, er der ikke krav om at bære værnemidler.

Transportvirksomhederne vil indføre rejseregler om, at rejsende skal bære mundbind i transportmidler og på stationer mv., og vil afvise passagerer der ikke lever op til kravet. Såfremt en passager skulle nægte at forlade transportmidlet, vil det blive håndteret af politiet.

Især i Odense, hvor man typisk stiger ind og ud ad midterdøren og derfor ikke skal forbi buschaufføren, er det noget, som skal overvejes.

For skal buschaufføren handle, eller er det kun kontrollørerne, som er mere vant til at håndtere konfliktsituationer, der skal gribe ind? Og skal bussen køre videre eller afvente, som regeringen umiddelbart lægger op til, at politiet dukker op og fjerner vedkommende, hvis en passager nægter at følge mundbind-kravet?

Carsten Hyldborg har endnu ikke svaret på de spørgsmål, men siger, at de skal drøftes på et møde mandag mellem direktørerne for flere af de regionale trafikselskaber.

Han har også planlagt møde med Fynbus' 10 kontrollører for at få deres input til en fremgangsmåde. Han regner dog med, at langt fleste passagerer af sig selv vil efterleve kravet om mundbind i den kollektive transport.

- Jeg forventer, at folk accepterer, at man gør det (tager mundbind på, red.) af hensyn til ens medmennesker, som er nervøse for at tage bussen, siger han.

Annonce
Fyn For abonnenter

Gerts elregning eksploderede: Han tror ikke på regeringens håndsrækning - Det batter ikke

Danmark

Torsdagens coronatal: Rekordmange tilfælde - smittetal runder 40.000

Annonce
Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn

Betonklodssag griber om sig: Endnu en mindreårig er sigtet - og flere hændelser er dukket op

Erhverv For abonnenter

Elbiler skal give Odense-fabrik kraftig vækst: Jorgensen vil være dobbelt så stor

Kerteminde

Højvande: Havnemester venter med sandsækkene, men opfordrer sejlere til at tjekke fortøjningerne

Faaborg-Midtfyn

Tegn din familie: Greven på Egeskov vælger børnetegning, der bliver til lyskunst til Luminis

Tæt på dødt løb i DF's folketingsgruppe: Henriksen får ny støtte

Middelfart For abonnenter

To år efter røveriforsøg i City Kiosken: 31-årig nægter stadig, men fik en hård straf

Danmark

Torsdagens coronatal: Rekordmange tilfælde - smittetal runder 40.000

Faaborg-Midtfyn

Sådan ligger vandet: Det topper med 1,19 meter klokken 21.10 i aften

Nordfyn For abonnenter

Trafiksikring blev droppet, da butikkerne strittede imod: Onsdag skete der et uheld

Henrik har lavet en elpris-udsigt: - Den er lige så sikker som vejrudsigten, og fredag ser dyr ud

Debat

Hjælp: 5 medarbejdere til 54 børn - åbent brev til børne- og undervisningsministeren

Fyn For abonnenter

Energipriserhimmelflugt: Thomas fik tredoblet regningen for naturgas

Nyborg

700 frivillige til Tour de France i Nyborg: Alle har mulighed for at være med

Annonce