Annonce
Kerteminde

Fynbus-ambassadører i Martofte: Kom og hør om den nye Flextrafik

Fynbus-ambassadører kommer til Martofte og fortæller om den nye Flextrafik-ordning. Arkivfoto: Palle Søby

Martofte: Mandag 3. februar bliver Teletaxi og Telependler i Faaborg-Midtfyn Kommune afløst af de nye ordninger Plustur og Flextur.

Forinden kan man tirsdag 28. januar møde Fynbus’ ambassadører og få svar på sine spørgsmål klokken 19-20 i Holmens Hus, Martofte.

Kommunen byder på kaffe og kage, så man skal tilmelde sig på befordring@kerteminde.dk senest 24. januar klokken 12.

Med de nye ordninger bliver Flextrafikken på Fyn mere fleksibel.

Med Plustur kan man blive kørt til eller fra et knudepunkt, så man kan rejse videre med bus eller tog.

Og med Flextur kan man køre mellem to adresser - også til eller fra nabokommunen.

Kan man ikke komme forbi Holmens Hus, så kan man læse mere om de nye Flextrafik-ordninger på www.fynbus.dk/godtur, og i løbet af januar formidler Fynbus også meget mere information om ændringerne i telekørslen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Hundeejer: Barfoed-skilte er idioti

Leder For abonnenter

Sprællevende 100-årig

Det kan ikke have undgået manges opmærksomhed, at det i år er 100 år siden, Genforeningen fandt sted. En begivenhed, som betød, at befolkningen på et landfast stykke Danmark efter at have været tysk siden 1864 igen kunne lade Dannebrog blafre i haven. At de igen kunne vælge, om de ville mødes for at diskutere politik i stedet for at spise kage ved store kaffeborde, som i de mellemliggende år havde udgjort den dansksindede bastion. Men det er nok de færreste, der ved, hvad årene inden Genforeningen førte med sig. Mens mange af os kigger mod andre grænsedragninger for at forstå, hvad fjendtlig magtovertagelse betyder, afslører Genforeningen, at vi er klædt af, når det kommer til vores eget lands historie. Også selv om det kun er få generationer siden, den udspillede sig. Tænk sig, at dansk i knap 50 år var forbudt som undervisningssprog, og at befolkningen søgte at omgå forbuddet ved at oprette skoler nord for den ny grænse, så eleverne alligevel kunne blive undervist i deres modersmål? At disse skoler skulle blive en form for forløber for efterskolerne, der 100 år senere stadig er i høj kurs, når unge skal finde deres identitet? Også selv om identitet i 2020 handler om meget andet end nationalitet. "Hvad kommer Genforeningen da mig ved", spørger den sønderjyskfødte skuespiller Bodil Jørgensen i Grænseforeningens humoristiske jubilæumsvideo, der florerer på internettet, og svaret er kort: Alt. Genforeningen er sprællevende. Hvis vi reelt vil give andet end evnen til at ramme et 12-tal ved eksamensbordet videre til de yngste, kunne vi passende benytte 100-året til at opsøge en af de 650 mindesten, der blev rejst i 1920 for at ære, at Sønderjylland igen blev dansk. Og som Slots- og Kulturstyrelsen har besluttet at frede - et par af dem befinder sig endda på Fyn. Det kunne være starten på en samtale om at høre til et sted, men også om hvad det mon havde betydet, hvis afstemningen i 1920 var blevet et "nej" og et "mojn".

Fyn

Vildt uheld på E20: Tidligst om en måned har politiet et svar

Annonce