Annonce
Indland

Fynboerne reagerer på dødsulykke: Her er de farligste lyskryds

Krydset ved OUH, hvor den 22-årige kvinde blev kørt ned. Foto: Louise Koustrup.

Der er masser af farlige lyskryds på Fyn, mener adskillige læsere, der har tippet Fyens Stiftstidende. Det sker, efter at en 22-årig kvinde onsdag mistede livet i trafikken.

Der er livsfarlige situationer i de fynske lyskryds, mener avisens læsere, der fortæller om deres oplevelser i trafikken til Fyens Stiftstidende, efter en 22-årig kvinde onsdag mistede livet i nærheden af Odense Universitetshospital.

I alt er der kommet cirka 30 henvendelser om forskellige farlige lyskryds i timerne efter, vi efterlyste dem. Efterlysningen sker efteren 22-årig kvinde mistede livet i lyskrydset mellem J.B. Winsløws Vej og Kløvervænget onsdag.

Bilisten blinkede angiveligt mod venstre. Kvinden, der kørte på cykel, skulle også mod venstre, men ifølge politiets oplysninger ombestemte bilisten sig, kørte ligeud og ramte cyklisten.

Annonce
Den 6. marts skete der en ulykke på Allégade/Absalonsgade. Privatfoto.

Advarede kommunen

Torsdag stod en tidligere OUH-læge frem og fortalte, at området omkring OUH altid har været set som meget farligt blandt ham selv og tidligere kolleger.

- Jeg har cyklet den vej hver dag i mange år både til og fra lægeskolen og senere jobbet på OUH. Som medicinstuderende talte vi altid om, at det måtte være Fyns farligste trafikkryds, siger læge Rasmus Kamstrup Petersen.

I september sidste år skrev en sekretær på vegne af flere medarbejdere på OUH til kommunen og advarede om store trafikale problemer og farlige forhold for cyklister i nærheden af OUH. Helt specifikt på Falen og J.B Winsløws Vej.

- Det har stået på i flere år, og jeg kan ikke forstå, der ikke er lavet et lyskryds for længe siden. I skal prøve at komme ud og se situationen. Måske der først vil ske noget, når der er lig på bordet, skrev Helle Bondo Hansen dengang på vegne af mange kolleger.

- Det her haster og kan ikke gå stærkt nok, skrev hun desuden. Men hun fik aldrig svar fra Odense Kommunes kontor for Byrum og Mobilitet.

Netop Krydset ved Falen og J. B. Winsløws Vej har Odense Kommune i kikkerten.

- Vi har en lang liste af prioriteringer, som vi tager op årligt. Den liste er vi nu ved at lægge ind i en samlet plan på det her område, hvor vi også indtænker mobilitet og fremkommelighed. Den plan skal man politisk tage stilling til i maj måned, og krydset ved Falen og J. B. Winsløws Vej er med på den liste, siger Tine Christiansen, kontorchef i Byrum og Mobilitet, Odense Kommune.

Daglige situationer

Fyens Stiftstidende har blandt andet fået en mail fra OUH, hvor en tillidsmand forklarer, at hele området omkring hospitalet er et problem for cyklister.

- Al trafik på OUH for cyklister er farlig! Jeg har kontor på 9. etage, og herfra kan jeg dagligt se farlige situationer især for cyklister. Problemet er en kombination af meget trafik på et lille område, smalle veje, kørsel i begge retninger, folk der leder efter en p-plads, og cyklister der har travlt, skriver Christina Bank til kommunen. Hun er fællestillidsrepræsentant for social- og sundhedsassistenter, sygehjælpere og neurofysiologiassistenter på OUH.

Området omkring OUH er ikke det eneste, hvor der ifølge borgerne stadig er problemer, selvom kommunen er blevet kontaktet. Ulle Lauridsen skriver i en mail, at der stadig er farligt i krydset mellem Allégade og Abaslonsgade på trods af, at avisen tidligere har skrevet flere artikler om det.

- Jeg skriver angående krydset Allégade/Absalonsgade, som mærkeligt nok ikke er på jeres kort i avisen idag. I har ellers - på min foranledning - tidligere dækket sagen i 2-3 artikler, hvilket førte til, at kommunen søgte at udbedre problemet, skriver Ulle Lauridsen.

Hun har vedhæftet et billede af den seneste ulykke, der skete den 6. marts. Hun forklarer desuden, at ulykkerne ofte sker med lavhastighed, men at det ikke giver mening at vente, til der er nogen, der bliver slået ihjel.

Kender du til steder i trafikken, der er ekstraordinært farlige? Så tip os på i kommentarsporet eller på redaktion@fyens.dk, så samler vi oplysningerne og konfronterer de ansvarlige.

Her er vores oversigtskort over de fynske vejkryds, læserne frygter:

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Hjertestop-ordning har klaret sig over al forventning: Nu overvejer regionen at skrotte den

Annonce