Annonce
Fyn

Fynboerne om rejseforsikring: - Det giver sikkerhed

13 procent af danskerne rejser til udlandet uden hverken rejseforsikring eller det blå sygesikringskort. Foto: Simon Læssøe / Ritzau Scanpix
En fjerdedel af danskerne rejser uden rejseforsikring, når de rejser til udlandet. Vi har spurgt fynboerne, om de har forsikret sig, inden de rejser udenlands.

Brødtekst

Annonce

Mette Alleslev, 63 år

Mette Alleslev. Foto: Maria Frellesen Pedersen

- Jeg har det blå sygesikringskort, men jeg har ikke nogen rejseforsikring. Jeg rejser ikke ret meget til udlandet, så derfor tænker jeg ikke, at det er nødvendigt at have en rejseforsikring. Hvis jeg rejste mere, ville jeg overveje at have en rejseforsikring, men jeg bryder mig ikke rigtig om at flyve, så derfor rejser jeg primært rundt herhjemme.

Helene og Johan Boesgaard, 32 og 35 år

Helene og Johan Boesgaard. Foto: Maria Frellesen Pedersen

- Vi har en rejseforsikring, men jeg er faktisk i tvivl om, om den går igennem vores indboforsikring.

- Det er rart, at man kan føle sig lige så sikker i udlandet som herhjemme, når man rejser, fordi man har en rejseforsikring. Og så er den også rar at have, hvis man mister sin bagage eller skulle få brug for at blive transporteret hjem fra sin ferie.

Niels Ove Andersen, 74 år

Niels Ove Andersen. Foto: Maria Frellesen Pedersen

- Jeg har en rejseforsikring, som jeg fornyer løbende, hvis jeg skal til udlandet. I år går turen til Mallorca, så jeg har allerede sørget for, at jeg har en gyldig rejseforsikring, inden jeg rejser afsted.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Utroværdig optræden af to Venstre-folk

Hvis man vil være en troværdig politiker, skal man gøre mere end at udstede nogle hastige løfter for at tækkes pressen og vælgerne. Man skal også sikre sig, at de løfter, man udsteder, bliver omsat til faktisk, praktisk virkelighed. Derfor er der grundlag for at se endog ganske kritisk på to Venstre-politikere, Bo Libergren og Herdis Hanghøi, og deres optræden i en konkret sag fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Sagen, som er blevet beskrevet i avisen flere gange, senest i mandagsavisen, handler om en ung kvinde, der lider af muskelsvind. Kvinden havde allerede for et halvt år siden et hjælpemiddel, et såkaldt vippeleje, der var så nedslidt, at det kun var delvist funktionsdygtigt, hvilket i længden kan blive invaliderende for kvinden. Imidlertid var kommunen og regionen endt i en strid om, hvem der skulle betale de cirka 30.000 kroner, som et nyt vippeleje koster - selvom loven fastslår, at kvinden burde have haft sit hjælpemiddel uden yderligere diskussion. Det var en pinlig sag for både Faaborg-Midtfyn Kommune og for Region Syddanmark, og derfor lovede både Bo Libergren og Herdis Hanghøi, at de ville sørge for, at den 21-årige Mai-Britt Knudsen fik et nyt vippeleje, så hun også fremover kan træne sine muskler og dermed stå på sine egne ben. Det er imidlertid ikke sket. Og derfor fremstår begge Venstre-folks løfter som utroværdige. Det var godt, at de to Venstre-folk i sin tid var så hurtige til at kræve handling, for det viser, at de to engagerer sig oprigtigt i borgernes problemer. Det er til gengæld virkelig skidt, at Mai-Britt Knudsen ikke har fået sit hjælpemiddel nu, hvor der er gået et halvt år. I Danmark har vi gennemgående dygtige og sanddru politikere, som er langt mere ordholdende, end man kan få indtryk af, når man følger den offentlige debat, ikke mindst debatten på de sociale medier. Derfor vil det være klogt, at Libergren og Hanghøi får løst sagen. Altså: Løst den rigtigt. Og ikke blot løst den ved at afgive endnu et løfte. Alt andet vil være utroværdigt.

Annonce