Annonce
Fyn

Fynboerne om dobbeltmandater: Politikerne burde nøjes med et job

Arkivfoto: Michael Bager
Både Jens Henrik Thulesen Dahl (DF) og Marlene Ambo-Rasmussen (V) har besluttet sig for, at de vil beholde deres plads i byrådet samtidig med, at de er blevet valgt ind i Folketinget. Vi har spurgt fynboerne, hvad de mener dobbeltmandater blandt politikerne.

Brødtekst

Annonce

Anne Vested, 40 år

Anne Vested, 40 år. Foto: Sugi Thiru

- Umiddelbart tænker jeg, at det lyder af meget, og at man burde koncentrere sig om én ting ad gangen. Jeg tænker, at der er et eller andet, der går tabt, hvis man både har job i Folketinget og byrådet.

Mette Vested, 47 år

Mette Vested, 47 år. Foto: Sugi Thiru

- Der må være et eller andet, man ikke får lavet. Folketinget er et fuldtidsjob, så det er svært at forstå, hvordan man også får tid til at sidde i byrådet. Man kan måske stille spørgsmålstegn ved, om de kan have nok energi og tid til begge dele.

Claus Frahm, 59 år

Claus Frahm, 59 år. Foto: Sugi Thiru

- Der er så mange andre, der også har to jobs, så jeg kan ikke se, hvorfor det ikke også skulle være i orden, at politikerne har det.

- Kommunalarbejdet har altid været lavere rangeret. Jeg kender ikke aflønningsforholdene, men tidligere har det været et tilskud til lønnen at have et kommunalt job ved siden af. Men hvis de har tid nok til at varetage begge job, er det vel ikke et problem.

Iben Lund, 43 år

Iben Lund, 43 år. Foto: Sugi Thiru

- Jeg synes, at politikerne burde nøjes med at vælge en af delene, hvis de skal gøre en helhjertet indsats. Det er vel begrænset, hvor meget energi man kan have, hvis man også har et liv ved siden af. Men jeg synes, det er svært at svare på, om de har tid til begge dele.

Annonce
Forsiden netop nu
OB

Da Alphonse Tchami kørte over hajtænderne

Odense

Uhyggen breder sig søndag

Leder For abonnenter

Utroværdig optræden af to Venstre-folk

Hvis man vil være en troværdig politiker, skal man gøre mere end at udstede nogle hastige løfter for at tækkes pressen og vælgerne. Man skal også sikre sig, at de løfter, man udsteder, bliver omsat til faktisk, praktisk virkelighed. Derfor er der grundlag for at se endog ganske kritisk på to Venstre-politikere, Bo Libergren og Herdis Hanghøi, og deres optræden i en konkret sag fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Sagen, som er blevet beskrevet i avisen flere gange, senest i mandagsavisen, handler om en ung kvinde, der lider af muskelsvind. Kvinden havde allerede for et halvt år siden et hjælpemiddel, et såkaldt vippeleje, der var så nedslidt, at det kun var delvist funktionsdygtigt, hvilket i længden kan blive invaliderende for kvinden. Imidlertid var kommunen og regionen endt i en strid om, hvem der skulle betale de cirka 30.000 kroner, som et nyt vippeleje koster - selvom loven fastslår, at kvinden burde have haft sit hjælpemiddel uden yderligere diskussion. Det var en pinlig sag for både Faaborg-Midtfyn Kommune og for Region Syddanmark, og derfor lovede både Bo Libergren og Herdis Hanghøi, at de ville sørge for, at den 21-årige Mai-Britt Knudsen fik et nyt vippeleje, så hun også fremover kan træne sine muskler og dermed stå på sine egne ben. Det er imidlertid ikke sket. Og derfor fremstår begge Venstre-folks løfter som utroværdige. Det var godt, at de to Venstre-folk i sin tid var så hurtige til at kræve handling, for det viser, at de to engagerer sig oprigtigt i borgernes problemer. Det er til gengæld virkelig skidt, at Mai-Britt Knudsen ikke har fået sit hjælpemiddel nu, hvor der er gået et halvt år. I Danmark har vi gennemgående dygtige og sanddru politikere, som er langt mere ordholdende, end man kan få indtryk af, når man følger den offentlige debat, ikke mindst debatten på de sociale medier. Derfor vil det være klogt, at Libergren og Hanghøi får løst sagen. Altså: Løst den rigtigt. Og ikke blot løst den ved at afgive endnu et løfte. Alt andet vil være utroværdigt.

Annonce