Annonce
Fyn

Se kortet: Fynboerne betalte 1,8 milliarder mere i skat - en kommune skiller sig ud

Det var især udbetalingen af indefrosne feriepenge, som betød, at danskerne sidste år måtte af med flere milliarder i skat. Samlet steg skattebetalingen 26,6 milliarder kroner - de fynske skatteydere bidrog med 1,8 milliarder ekstra. Arkivfoto: Michael Bager.
Fynboernes skattebetalinger steg sidste år fem procent - men i kommunen med den højeste gennemsnitlige indtægt faldt den samlede skattebetaling 29 millioner kroner.

Fyn: De indefrosne feriepenge, som blev udbetalt til danskerne i løbet af 2020, sendte også penge i statskassen. For feriepengene var kraftigt medvirkende til, at danskerne kom af med ekstra milliarder i skat. I alt steg skattebetalingen 26,6 milliarder kroner fra 2019 til 2020, viser en opgørelse fra Danmarks Statistik.

Fynboernes skattebetaling voksede knap 5,1 procent, og det var lidt lavere end stigningen på landsplan, som var på 5,7 procent. Samlet betalte de skattepligtige fynboer knap 37,5 milliarder kroner i skat sidste år - det tal omfatter både indkomstskatter, ejendomsværdiskat og aktieskat - og det var 1,8 milliarder kroner mere end i 2019.

Men i den fynske kommune, hvor hver borger i gennemsnit lægger mest i fællesskabets kasse, faldt skattebetalingen sidste år - som det eneste sted på Fyn: Borgerne i Middelfart Kommune betalte i gennemsnit 1766 kroner mindre i skat end året før, selvom den gennemsnitlige skattepligtige indkomst i Middelfart voksede med knap 12.000 kroner.

Annonce

Årsagen skal ifølge opgørelsen fra Danmarks Statistik findes i betalingen af aktieskat. Den faldt i Middelfart Kommune fra 475,6 millioner kroner til 257,3 millioner kroner.

Målt på den gennemsnitlige skattebetaling var Middelfarts skatteborgere sidste år de eneste på Fyn, som betalte mere i skat end den gennemsnitlige dansker. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen.

Middelfart over landsgennemsnit

Med en gennemsnitlig skattebetaling på 99.074 kroner sidste år betalte hver enkelt skatteborger i Middelfart dog stadig langt flere penge i skat end borgerne i de øvrige fynske kommuner gjorde i gennemsnit.

Nærmest kom skatteborgerne i Kerteminde med 88.586 kroner i gennemsnit, mens skatteborgerne på Ærø havde den laveste gennemsnitlige skattebetaling på 71.268 kroner. I Odense Kommune var den gennemsnitlige skattebetaling pr. person 79.722 kroner, hvilket var det tredjelaveste beløb på Fyn.

Middelfarts skatteborgere var i gennemsnit de eneste på Fyn, som betalte mere end den gennemsnitlige danske skatteborger, som kom af med 93.183 kroner i skat i 2020. Og de var sammen med borgerne i fem jyske kommuner - Skanderborg, Silkeborg, Ikast-Brande, Rebild og Favrskov - de eneste vest for Storebælt, som i gennemsnit betalte mere end 95.000 kroner i skat.

Middelfart har da også fortsat den højeste skattepligtige indkomst pr. borger på Fyn på gennemsnitlig 249.445 kroner. Igen er det borgerne i Kerteminde, der kommer nærmest med en gennemsnitlig indkomst på 232.379 kroner.

Annonce
Odense

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Odense For abonnenter

Klagestorm fra naboer til boligbyggeri: - Rystelser har fået vores huse til at slå revner

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Søndagens coronatal: 1349 positive svar ud af 67.000 testede

Annonce
Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn

Tanja er træt af trafikkaos på motorvejen: Holder dagligt i kø for at komme hjem

Middelfart For abonnenter

Ulovligt salg af jetbrændstof til krigen i Syrien: Nu begynder retssagen mod Middelfart-virksomhed og topdirektør

Assens

Viet i frokostpausen - og nu også i kirken: Andreas overraskede Kathrine til 'prinsessebryllup'

Odense For abonnenter

Mette glæder sig til snart at kunne parkere foran sit hus: Flere områder med beboerlicens på vej

Erhverv

Lige nu: Mange COOP-butikker er nede: - Jeg må stå og afvise folk i døren

Nyborg For abonnenter

Havde købt kolonihave og underskrevet lejekontrakt: Et krav spolerer Ib og Goongs drøm om at bo i Danmark

Danmark

Søndagens coronatal: 1349 positive svar ud af 67.000 testede

Faaborg-Midtfyn

Du kan stadig nå at stemme: Er Vesterports Bageri Danmarks bedste?

Odense

Kunstner vil ikke fjerne kendt skulptur: - Den minder om det voldsomme svigt, kommunen udsatte mig for

Fyn

Går dit kryds til den rigtige fynbo? Tag testen og se, hvilken politiker der vil det samme som dig i din kommune

Erhverv

AV Center Odense efter millionaftale: Vi skal have flere medarbejdere

Kerteminde For abonnenter

Spejderhytte ombygget til unikt fritidshus: - Det er måske et af de mest specielle sommerhuse i Danmark

Erhverv For abonnenter

Cannabisgigant med europæisk produktion på Fyn: Aurora overvejer sin fremtid i Danmark

Annonce