Annonce
Fyn

Se kortet: Fynboerne betalte 1,8 milliarder mere i skat - en kommune skiller sig ud

Det var især udbetalingen af indefrosne feriepenge, som betød, at danskerne sidste år måtte af med flere milliarder i skat. Samlet steg skattebetalingen 26,6 milliarder kroner - de fynske skatteydere bidrog med 1,8 milliarder ekstra. Arkivfoto: Michael Bager.
Fynboernes skattebetalinger steg sidste år fem procent - men i kommunen med den højeste gennemsnitlige indtægt faldt den samlede skattebetaling 29 millioner kroner.

Fyn: De indefrosne feriepenge, som blev udbetalt til danskerne i løbet af 2020, sendte også penge i statskassen. For feriepengene var kraftigt medvirkende til, at danskerne kom af med ekstra milliarder i skat. I alt steg skattebetalingen 26,6 milliarder kroner fra 2019 til 2020, viser en opgørelse fra Danmarks Statistik.

Fynboernes skattebetaling voksede knap 5,1 procent, og det var lidt lavere end stigningen på landsplan, som var på 5,7 procent. Samlet betalte de skattepligtige fynboer knap 37,5 milliarder kroner i skat sidste år - det tal omfatter både indkomstskatter, ejendomsværdiskat og aktieskat - og det var 1,8 milliarder kroner mere end i 2019.

Men i den fynske kommune, hvor hver borger i gennemsnit lægger mest i fællesskabets kasse, faldt skattebetalingen sidste år - som det eneste sted på Fyn: Borgerne i Middelfart Kommune betalte i gennemsnit 1766 kroner mindre i skat end året før, selvom den gennemsnitlige skattepligtige indkomst i Middelfart voksede med knap 12.000 kroner.

Annonce

Årsagen skal ifølge opgørelsen fra Danmarks Statistik findes i betalingen af aktieskat. Den faldt i Middelfart Kommune fra 475,6 millioner kroner til 257,3 millioner kroner.

Målt på den gennemsnitlige skattebetaling var Middelfarts skatteborgere sidste år de eneste på Fyn, som betalte mere i skat end den gennemsnitlige dansker. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen.

Middelfart over landsgennemsnit

Med en gennemsnitlig skattebetaling på 99.074 kroner sidste år betalte hver enkelt skatteborger i Middelfart dog stadig langt flere penge i skat end borgerne i de øvrige fynske kommuner gjorde i gennemsnit.

Nærmest kom skatteborgerne i Kerteminde med 88.586 kroner i gennemsnit, mens skatteborgerne på Ærø havde den laveste gennemsnitlige skattebetaling på 71.268 kroner. I Odense Kommune var den gennemsnitlige skattebetaling pr. person 79.722 kroner, hvilket var det tredjelaveste beløb på Fyn.

Middelfarts skatteborgere var i gennemsnit de eneste på Fyn, som betalte mere end den gennemsnitlige danske skatteborger, som kom af med 93.183 kroner i skat i 2020. Og de var sammen med borgerne i fem jyske kommuner - Skanderborg, Silkeborg, Ikast-Brande, Rebild og Favrskov - de eneste vest for Storebælt, som i gennemsnit betalte mere end 95.000 kroner i skat.

Middelfart har da også fortsat den højeste skattepligtige indkomst pr. borger på Fyn på gennemsnitlig 249.445 kroner. Igen er det borgerne i Kerteminde, der kommer nærmest med en gennemsnitlig indkomst på 232.379 kroner.

Annonce
Odense

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Odense For abonnenter

Ny rapport: Så mange ladestandere kræver elbil-revolution i Odense

Danmark

Tirsdagens coronatal: For syvende dag i træk er der flere end 1000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Nyborg

Regeringen vil placere nærhospital i Nyborg

Nordfyn For abonnenter

Grønt lys til kæmpe kvægfarm ved fynsk gods: Naturforening trækker klage tilbage

Sport

Stærkt Superligamandskab gæster bundproppen Middelfart onsdag - mulig debut for nyborgenser i målet

GOG For abonnenter

Finner piv-ringe: Uværdig Europa-kamp i Gudme

Odense

Konservative vil sætte tommelskruerne på arbejdsløse med lange uddannelser: De skal sendes i nyttejob efter tre måneder

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Ny ansættelse skaber et nyt hul: Sjette folkeskole skal have ny leder

Danmark

Tirsdagens coronatal: For syvende dag i træk er der flere end 1000 nye smittede

Debat

Debat: Hjemmepleje handler om nærhed, ikke registrering

Middelfart

Chefers telefoner blev hemmeligt aflyttet i Dan-Bunkering: - Det er en på mange måder usædvanlig sag

Danmark

Løvkvist: DF har allerede tabt kommunalvalget - spørgsmålet bliver nederlagets størrelse

Nyborg

248 dage til Tour de France: Trofæet er hjemme

Odense Håndbold For abonnenter

Formstærk Reinhardt i spidsen - Odense Håndbold i kamp mod Mulle og kompagni

Assens

Analyse: Derfor ligner Søren Steen Andersen en sikker vinder af valget i Assens Kommune

Annonce