Annonce
OB

Fynboer vælter ind over Dybbøl Banke

Julius Eskesen nåede at sætte sit aftryk på kampen og var involveret i sønderjydernes andet mål kort før tid. Foto: Christian Nordholt
Med Anders K. Jacobsen og Julius Eskesen fik Sønderjyske igen optimeret kvoten af fynboer på holdet i Belek.
Annonce

FODBOLD: Han var kommet onsdag aften efter OB's kamp mod Rapid Wien og var blevet kørt af en guide direkte til det pompøse og overgearede Hotel Mardan Palace for at slutte sig til Sønderjyskes trup.

Opdraget i OB's akademi var han over natten endt hos Sønderjyske. Julius Eskesen var trods mange lovord i sin ungdomstid røget helt ud på et sidesporet under Jakob Michelsen, der efter tabet af Casper Nielsen først havde satset på Moses Opondo og siden på Mads Frøkjær-Jensen og andre alternativer, fordi Eskesen ikke satte sig igennem.

- Jeg er her først og fremmest for få mere spilletid, og det her virker som et godt udviklingsmiljø. Det kan være et springbræt til noget større, sagde Julius Eskesen til de sønderjyske fans.

Anders K. Jacobsen er som den anden fynbo også havnet i Sønderjyske, der vrimler med folk, som enten er fynboer eller bosiddende i Odense. Otterup-drengen Patrick Banggaard, Stefan Gartenmann, Pierre Kanstrup og Johan Absalonsen bor også i den fynske hovedstad, mens målmandstræner og tidligere keeper i Næsby, Toivo Vadum er flyttet mod syd.

Det samme gælder Alexander Bah fra Næsby. Han har fået sønderjysk kæreste og så er der ikke så meget at gøre.

Derfor var det alligevel underligt at skue Anders K. Jacobsen og Julius Eskesen i en testkamp mod Bohemians Prag i høj sol tæt ved Lara i Antalya på bane 2 ved Stadium Mardan Palace, hvor ledninger stikker ud overalt i en konstruktion, som hverken er helt eller halvt færdig, men hvor den sorte stadionhund strejfer scenevant rundt.

Anders K. Jacobsen kom ind allerede efter 38 minutter og forlod banen igen med fem minutter tilbage. Her bruger han sin eksplosive springstyrke mod tjekkerne, der ellers har kælenavnet kænguruerne på de kanter. Foto: Christian Nordholt
Annonce

AK nummer 10

Artem Dovbyk startede på toppen af Sønderjyskes tremands-angreb, men syv minutter før pausen var der et eller andet, der stak i ukrainerens lår og så var Anders K. Jacobsen på banen med nummer 10.

Det gik ret godt og han havde tilløb til flere gode ryk og aktioner og efter pausen burde han måske have forsøgt at ramme det tomme mål fra en spids vinkel, da han havde afdriblet målmanden, men i stedet valgte en frugtesløs tværpasning.

Fem minutter før tid blev Anders K. Jacobsen skiftet ud igen, men havde altså fået langt mere spilletid end forventet på første arbejdsdag for Sønderjyske.

- Det er ikke meningen, at Julius skal ind og spille i dag, sagde sønderjydernes presseansvarlige Jacob Ravn, der iøvrigt er også fynsk og kommer fra Middelfart.

Men ti minutter før tid ville udviklingen, at Julius Eskesen kom ind på venstre kant. Det gik også godt og han kom fri fem minutter før tid til at sparke en rundskæv, der prellede af på stolpen. På returen blev der begået straffespark mod Alexander Bah - og så vandt Sønderjyske 2-0 mod Bohemians, der stadig har Kamil Vacek officielt med i truppen. Men han var ikke med tjekkerne denne fredag i Tyrkiet.

Dagens samtaleemne blev Jeppe Simonsens drømmemål til 1-0. To gange rullede han bolden under foden, inden han med venstre sparkede bolden ind via fjerneste stolpe. Og Simonsen er af haitisk afstamning og fra Kolding.

- Vi skal redde os, og så skal vi komme højere op igen, sagde Julius Eskesen til fansene på hjemmesiden.

Brødtekst

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce