Annonce
Fyn

Fynboer til stemmeurnerne: Klima og miljø har været afgørende

Per Jensen har ikke styr på, hvor mange han har stemt. Men det er mange gange. Foto: Nils Svalebøg
Søndag gik fynboerne til stemmeurnerne, da danskerne skulle sætte deres kryds til Europa-Parlamentsvalget. Fyens Stiftstidende var taget til valgstedet ved seniorhuset i Odense for at høre fynboerne, hvad de havde stemt, og hvad der havde været afgørende for deres stemme. Én ting gik igen - klima og miljø.

1. Per Jensen, 61 år

Hvorfor har du valgt at stemme i dag?

- Jeg har altid stemt, når der har været mulighed for det. Det skal vi gøre.

Hvad har du stemt?

- Enhedslisten.

Hvad har været afgørende for dit stemmevalg?

- Det er klima, miljø og deres kritiske holdning til EU.

Hvad håber du, Europa Parlamentet kan præsterer de kommende fem år?

- Det er primært, at der bliver sat et aftryk på miljøpolitikken. Og det bliver sikret, at virksomheder betaler det, de skal i skat i det givne land.

Annonce

2. Laura Glans, 25 år

Laura Glans har ikke stemt til Europa Parlamentet før, men hun har stemt til Folketingsvalget tidligere. Foto: Nils Svalebøg

Hvorfor har du valgt at stemme i dag?

- Det er vigtigt, at alle er med til at udtrykke sin mening.

Hvad har du stemt?

- Venstre.

Hvad har været afgørende for dit stemmevalg?

- Grænsekontrol og i forhold til handel. Der skal være beskyttelse af frihandlen i EU.

Hvad håber du, Europa Parlamentet kan præsterer de kommende fem år?

- Jeg håber på, at vi bliver mere frie af EU. Vi skal ikke ud, men det er vigtigt - eksempelvis med barsel til mænd i to måneder - at vi bestemmer mere selv. Vi skal beholde vores samarbejde på kryds og tværs, så vi eksempelvis kan tage til udlandet og studere.

3. Jakob Frederiksen, 23 år

Jakob Frederiksen har stemt én gang før. Han forsøger at følge med i, hvad der sker, fordi hans synes, det er vigtigt, man tager del i samfundet. Foto: Nils Svalebøg

Hvorfor har du valgt at stemme i dag?

- Det er min borgerret. Det skal man gøre. Det er vigtigt i et demokrati.

Hvad har du stemt?

- Jeg har sat en personlig stemme på Margrete Auken.

Hvad har været afgørende for dit stemmevalg?

- Det er miljøet. Jeg er jo ung.

Hvad håber du, Europa Parlamentet kan præsterer de kommende fem år?

- Jeg håber på en bedre miljøpolitik. Det bliver værre og værre.

4. Lars Overgaard, 52 år

Lars Overgaard var taget med familien ned for at afgive sin stemme til Europa-Parlamentsvalget. Foto: Nils Svalebøg

Hvorfor har du valgt at stemme i dag?

- Jeg synes, det er ens pligt. Det skal man for at være en del af samfundet.

Hvad har du stemt?

- Det Konservative Folkeparti. Jeg har primært stemt på personen - det er Pernille Weiss.

Hvad har været afgørende for dit stemmevalg?

- Hun har været meget fremme i medierne, og jeg er på den borgerlige side. Men klima og miljø har været afgørende emner for mig.

Hvad håber du, Europa Parlamentet kan præsterer de kommende fem år?

- Det er miljø og klima, lidt mindre EU og bureaukrati.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Fængselsforbundet: - Vi kan aldrig undgå, at indsatte tager livet af sig selv

Læserbrev

Sammenlægning. 700 udsatte børn på én skole?

Synspunkt: Kære Susanne, det er ikke børnenes tarv at sammenlægge Vollsmose-skolerne. Hvordan skulle det gavne det enkelte barn i Vollsmose at samle over 700 udsatte børn på én skole? I mange år har politikerne i Odense snakket om, at vi skal have flere blandede skoler i Odense. Derfor er det meget svært at forstå, at de nu vil skabe en stor skole og samle alle børnene i Vollsmose på Abildgaardskolen. Det er hverken fagligt forsvarligt eller integrationsfremmende. Derudover er det svært at forstå, hvorfor politikerne ikke kan vente med at sammenlægge skolerne, indtil ombygningen er overstået, for at undgå at børnene bliver udsat for flere skoleskift og stress. I perioden, hvor ombygningen står på og nogle af familierne skal flyttes væk fra området og andre flytter ind, har børnene brug for ro omkring deres skolegang. De har brug for deres vante omgivelser, tryghed og deres lærere, som de har kendt i mange år. Politikernes argumentation om, at der bliver færre børn i området, holder ikke i vand. Der skal opføres nye boliger i området, når nogle af de nuværende boliger blev revet ned, hvilket betyder at der flytter nye familier og deres børn til området. Hvor skal de nye børn i området så gå i skole? Derudover er der omkring 1500 mennesker, som flytter til Odense hvert år. I det hele taget bliver der flere børn og ældre i Odense i fremtiden. Derfor er det en omgang tom snak at påstå, at sammenlægningen skyldes faldende børnetal i området. Dertil savner jeg, at I politikere svarer på, hvor tanken om at skabe flere blandede skoler i Odense er blevet af? Og hvorfor skulle de nye tilflyttere i Vollsmose vælge en skole med over 700 tosprogede børn? Der er overhovedet ikke noget sammenhæng mellem det, I politikere siger, og det I gør. Der er ingen, der siger, at vi skal have to skoler i området, hvis der ikke er behov for det i fremtiden. Det giver bare ikke mening at samle alle områdets børn på en skole midt i en periode, hvor der foregår ombygning og renovering i området. Jeg håber inderligt, at I politikere tænker jer om og ikke svigter de mest udsatte børn i vores by. I det mindste fortjener børnene ro omkring deres skolegang, indtil ombygningen er færdig. Vollsmose-børns faglige udvikling, tryghed og trivsel er mindst lige så vigtig, som det er tilfældet for resten af byens skolebørn. Hvorfor skal byens måske mest udsatte børn stilles ringere end andre børn?

Annonce