Annonce
Fyn

Fynboer i global top: Ny hæder til UVD-robot i et corona-forår

Adm. direktør Per Juul Nielsen, t.h, sammen med driftsdirektør og produktionsansvarlig Carl Erik Skjølstrup i den kopi af en hospitalsstue, hvor UVD Robots og Blue Ocean Robotics tester UVD-robotterne, før de sendes ud til kunderne. Foto: Frederik Steen Nordhagen
Den fynske UVD-robot med på global liste over mest indflydelsesrige virksomheder - dermed får robotten fra Blue Ocean Robotics for femte gang hæder i 2020.

Den fynske UVD-robot har allerede fået masser af global opmærksomhed for sin teknologi til at uskadeliggøre coronavirus samt andre virusser og bakterier ved hjælp af ultraviolet lys.

Det har sikret et øget salg af robotten og moderfirmaet Blue Ocean Robotics priser og hæder fire gange tidligere i år. Nu er der endnu mere hæder til den fynske robotvirksomhed.

Senest har det anerkendte robottidsskrift fra Boston Robotics Business Review kåret nyskabelsen fra Odense som en af de allervigtigste i verden. UVD-robotten er med på den årlige prestigefyldte liste, RBR50, der inkluderer de 50 mest indflydelsesrige robotvirksomheder i verden.

Annonce

Desinficeringsrobotten fra Odense var allerede godt på vej og til stede på 50 markeder, da corona-udbruddet i starten af året satte et ekstra stort fokus på den fynske teknologi. Ved brug af ultraviolet lys dræber robotten 99,99 procent af alle bakterier og vira, og den kan dermed desinficere for eksempel hospitalsstuer, hvor der er risiko for smittespredning.

Robotten er resultatet af flere års udviklingsarbejde og et forbilledligt samarbejde mellem Odense Universitetshospital og Blue Ocean Robotics.

Fortjent med på listen

Men den har også vist sig at være brugbar i ankomsthaller i lufthavne, sportsarenaer og kontorer, som kan renses ved hjælp af robotten. Det er præcis derfor, at virksomheden i Odense nu er med på listen fra Robotics Business Review.

Placeringen på RBR50 er velfortjent, ifølge Eugene Demaitre, redaktør at The Robot Report og Robotics Business Review:

- Den danske robotvirksomhed Blue Ocean Robotics er med succes vokset til at blive en 'venture-fabrik', der kommercialiserer robot-opfindelser såsom UV-desinfektionsrobotten. Løsningen blev introduceret på markedet allerede før Covid-19-pandemien, og siden har UVD Robots formået at skalere sin produktion til den voksende globale efterspørgsel på automatiseret desinfektion. Vi forventer, at det danske RBR50-selskab fremover vil hjælpe både hospitaler og andre lokaliteter med at forebygge infektioner og smitte, siger han.

Per Juul Nielsen, adm. direktør i UVD Robots, fortæller, at selskabet har måttet opjustere forventningerne adskillige gange i 2020, fordi opfindelsen i den grad har fået verdens øjne op for potentialet i at anvende robotteknologi til effektiv desinfektion.

Selskabets forhandlere i over 60 lande aftager meget store styktal af UVD-robotterne til sundhedssektoren over hele verden, mens andre sektorer også har fået øjnene op for mulighederne i automatisering som et værktøj i arbejdet med hygiejne.

Annonce
Middelfart For abonnenter

Byråd har mundkurv på i sag om kommunaldirektør: - Offentligheden har fået de informationer, de skulle

Danmark

Fredagens coronatal: Sætter rekord med 53.655 smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Fyn

Hæsblæsende weekend på Fyn: Voldsom vind og forhøjet vandstand

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Fik vist porno midt i undervisningen: Kommune har gentagne gange haft brud på sikkerheden

REKRUTTERING

Han var med til at starte håndboldherrernes medaljeæra - nu skal landsholdskoryfæ sætte det rigtige hold hos Orifarm

Kerteminde For abonnenter

Bibi drømmer om gæster: Vil byde på glamping og gårdherlighed

Hver fjerde landmand kan forsvinde: - Det vil være hul i hovedet for klimaet

Fyn

Snart udløses spændingen: Én af disse fem tager over efter Lars Høgh og bliver Årets Fynbo

Middelfart For abonnenter

Skubbede kammerat ind i soveværelse og skød hen over hovedet på ham med oversavet jagtgevær: 37-årig skal i fængsel i tre et halvt år

Bintu sejler tønder med rom med sejlskib fra Caribien: Satser på at forsyne halvdelen af Europa med bæredygtig spiritus de kommende år

Faaborg-Midtfyn

De første flasker var udrikkelige: Nu sælger Jacob sin vin til Michelin-restauranter

For første gang i to år: Storm rammer Danmark med vindstød af orkanstyrke

Odense

Venner åbner ny kiosk på Skibhusvej: Ville hellere være selvstændige end arbejde for andre

Odense For abonnenter

Comsa har afleveret ny tidsplan: Letbaneåbning i maj kræver højt tempo i slutfasen

Nyborg

Udsigt til søndag med højvande: Holckenhavn-dæmning og havneområde kan svømme over

Annonce