Annonce
Fyn

Fynboer i global top: Ny hæder til UVD-robot i et corona-forår

Adm. direktør Per Juul Nielsen, t.h, sammen med driftsdirektør og produktionsansvarlig Carl Erik Skjølstrup i den kopi af en hospitalsstue, hvor UVD Robots og Blue Ocean Robotics tester UVD-robotterne, før de sendes ud til kunderne. Foto: Frederik Steen Nordhagen
Den fynske UVD-robot med på global liste over mest indflydelsesrige virksomheder - dermed får robotten fra Blue Ocean Robotics for femte gang hæder i 2020.

Den fynske UVD-robot har allerede fået masser af global opmærksomhed for sin teknologi til at uskadeliggøre coronavirus samt andre virusser og bakterier ved hjælp af ultraviolet lys.

Det har sikret et øget salg af robotten og moderfirmaet Blue Ocean Robotics priser og hæder fire gange tidligere i år. Nu er der endnu mere hæder til den fynske robotvirksomhed.

Senest har det anerkendte robottidsskrift fra Boston Robotics Business Review kåret nyskabelsen fra Odense som en af de allervigtigste i verden. UVD-robotten er med på den årlige prestigefyldte liste, RBR50, der inkluderer de 50 mest indflydelsesrige robotvirksomheder i verden.

Annonce

Desinficeringsrobotten fra Odense var allerede godt på vej og til stede på 50 markeder, da corona-udbruddet i starten af året satte et ekstra stort fokus på den fynske teknologi. Ved brug af ultraviolet lys dræber robotten 99,99 procent af alle bakterier og vira, og den kan dermed desinficere for eksempel hospitalsstuer, hvor der er risiko for smittespredning.

Robotten er resultatet af flere års udviklingsarbejde og et forbilledligt samarbejde mellem Odense Universitetshospital og Blue Ocean Robotics.

Fortjent med på listen

Men den har også vist sig at være brugbar i ankomsthaller i lufthavne, sportsarenaer og kontorer, som kan renses ved hjælp af robotten. Det er præcis derfor, at virksomheden i Odense nu er med på listen fra Robotics Business Review.

Placeringen på RBR50 er velfortjent, ifølge Eugene Demaitre, redaktør at The Robot Report og Robotics Business Review:

- Den danske robotvirksomhed Blue Ocean Robotics er med succes vokset til at blive en 'venture-fabrik', der kommercialiserer robot-opfindelser såsom UV-desinfektionsrobotten. Løsningen blev introduceret på markedet allerede før Covid-19-pandemien, og siden har UVD Robots formået at skalere sin produktion til den voksende globale efterspørgsel på automatiseret desinfektion. Vi forventer, at det danske RBR50-selskab fremover vil hjælpe både hospitaler og andre lokaliteter med at forebygge infektioner og smitte, siger han.

Per Juul Nielsen, adm. direktør i UVD Robots, fortæller, at selskabet har måttet opjustere forventningerne adskillige gange i 2020, fordi opfindelsen i den grad har fået verdens øjne op for potentialet i at anvende robotteknologi til effektiv desinfektion.

Selskabets forhandlere i over 60 lande aftager meget store styktal af UVD-robotterne til sundhedssektoren over hele verden, mens andre sektorer også har fået øjnene op for mulighederne i automatisering som et værktøj i arbejdet med hygiejne.

Annonce
Kerteminde For abonnenter

Værtshus i modvind over jobopslag: - Jeg har aldrig nogensinde bedt hende om at skrive 'babser'

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Lørdagens coronatal: Antal indlagte når højeste niveau i en måned

Annonce
Annonce
Annonce
Middelfart For abonnenter

Bygger ny fabrik til 25 millioner kroner efter rekordoverskud: - Vi vil være dobbelt så store om fire år

Fyn For abonnenter

Køreelever i tomgang: 17-årige Agnes har ventet en måned på at komme til køreprøve - frygter at glemme det, hun har lært

GOG

GOG-komet tog ikke telefonen da landstræneren ringede

Kultur For abonnenter

Fynsk spillested skifter spor: - Vi har sgu været for dårlige til at hyre kvinder

Odense

1.000 IT-svindlere banker på porten hver dag: - De forsøger at lokke brugernavn og password fra os

Odense For abonnenter

Mon komiske Ali er hentet ind som konsulent på Odense Letbane

Danmark

Lørdagens coronatal: Antal indlagte når højeste niveau i en måned

Faaborg-Midtfyn

Mandskorets jubilæum var en historisk og uforglemmelig begivenhed

GOG For abonnenter

Poul er manden bag den særlige GOG-kultur: - Samværet er det vigtigste. Alt andet er bare pladder

Kultur For abonnenter

- Min fars sygdom har lært mig at være til stede med det besværlige i stedet for at flygte

Assens For abonnenter

42-årig på anklagebænken for grov vold mod kæreste: Puttede stoffer i drink, snittede hende med køkkenkniv og klippede hendes lange hår af

Odense For abonnenter

Vild kokain-variant skaber alvorlige problemer i Odenses gader: - Folk bliver sindssyge i hovedet af det

Nyborg

Mysteriet, der ingen ende vil tage: Hvem ejer vippefyret - og er det i virkeligheden en knaldstation?

Annonce