Annonce
forside

Fynbo sigtet for piratkopiering

Politiet har rejst sigtelse i den hidtil største sag om ulovlig kopiering af fagbøger i Danmark.

Annonce

Fyns Politi har rejst sigtelse i en omfattende sag om piratkopiering af fagbøger. Sigtelsen er rejst mod indehaveren af en kopiforretning i Odense og drejer sig både om brud på ophavsretsloven og straffeloven.

- Sagen drejer sig om lærebøger, som han har kopieret for studerende og siden lagt ud på en ekstern server, så han vil kunne sælge bogen igen til andre interesserede, fortæller vicepolitikommissær Gunnar Andersen fra Fyns Politis afdeling for økonomisk kriminalitet.

Politiet mener, at den 31-årige butiksindehaver har kopieret ikke færre end 1600 fag- og lærebøger.

- Hans pris har typisk ligget mellem 100 og 150 kroner pr. bog, og det er væsentligt mindre end det, fagbøger normalt koster, fortæller Gunnar Andersen til Ritzau.

Politiet har efterforsket sagen siden sommer, hvor man fik en anmeldelse fra Forlæggerforeningen. Siden da har politiet to gange med rettens tilladelse ransaget forretningen.

- Nu skal efterforskningen så vise, hvor stor en vinding den sigtede har haft, fortæller Gunnar Andersen.

De fleste forbinder piratkopiering med ulovlig download af musik og film via internettet.

- Det her er også piratkopiering. Det er fuldstændig det samme, siger Gunnar Andersen.

Hos Forlæggerforeningen er man tilfredse med, at politiet nu har rejst sigtelse i sagen. Ifølge foreningens direktør er det den hidtil største sag af sin slags.

- Ulovlig kopiering i kopicentre udgør en trussel mod det dansksprogede lærebogsmarked, som i forvejen er lille, siger direktør Christine Bødtcher Hansen i en pressemeddelelse.

- Derfor er det i branchens, forfatternes og i sidste ende også de studerendes interesse, at der bliver sat en stopper herfor, siger hun.

Den 31-årige ejer af det odenseanske kopicenter er ifølge Fyns Politi sigtet for overtrædelse af ophavsretslovens paragraf 12 og straffelovens § 299b, som har en straframme på op til seks års fængsel.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

En ny kærlighed med svære vilkår: - Det er specielt at fri til en kvinde, når man er gift med en anden

Coronavirus

Live: Sundhedsstyrelsen anbefaler øget brug af mundbind hos lægen

Annonce