Annonce
Fødselsdag

Fynbo holder styr på sygehusets penge

Carina Brinch Rasmussen har været konstitueret økonomi- og planlægningschef på Sygehus Lillebælt. Nu får hun stillingen officielt. Foto: Foto: Charlotte Dahl, Sygehus Lillebælt

Carina Brinch Rasmussen tiltrådte 1. juli som ny som økonomi- og planlægningschef på Sygehus Lillebælt.

Den 34-årige økonomuddannede fynbo har siden januar været konstitueret som netop økonomi- og planlægningschef på sygehuset – en stilling hun midlertidigt overtog, da Christian Sauvr i november blev ansat som administrerende direktør.

- Jeg har lyst til at sætte retningen og præge udviklingen for sygehuset fremadrettet, og det kan jeg i det her job sammen med en stærk gruppe af medarbejdere på afdelingen, som jeg naturligvis kender rigtigt godt. På Sygehus Lillebælt sætter vi patienten først, og i det her job kan jeg være med til at skabe rammerne for, at det kan ske, siger hun i en pressemeddelelse om udnævnelsen.

Fra januar 2011 til januar i år arbejdede Carina Brinch Rasmussen som først økonomi- og planlægningskonsulent og siden som chefkonsulent i økonomiafdelingen på sygehuset.

Fra midten af 2017 til december 2018 var Carina Brinch Rasmussen udlånt til Nyt OUH, hvor hun som specialkonsulent blandt andet var ansvarlig for udviklingen af en ny økonomistyring vedrørende byggeriet af det kommende supersygehus. På den måde kunne Region Syddanmark udnytte hendes erfaringer fra byggeriet og renoveringen af Kolding Sygehus, der stod færdigt i 2016. Her var hun således også ansvarlig for styringen af projektets økonomi.

Carina Brinch Rasmussen er uddannet cand. merc. i økonomisk styring fra Syddansk Universitet i Odense, hvor hun også er bosiddende.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Brug din tid på Balslev

Leder For abonnenter

Mennesker med hjertestop skal reddes i fællesskab

Adskillige fynboer og syd- og sønderjyder er i dag i live, fordi de har fået hjælp efter et hjertestop af Region Syddanmarks førstehjælpsordning Danmark Redder Liv. Derfor har ordningen vist sit værd: Danmark Redder Liv redder vitterligt liv. Alligevel er der mindst tre gode argumenter for, at det præhospitale udvalg i Region Syddanmark mandag beslutter sig for at lukke den succesfulde ordning og i stedet lader regionen indgå i Trygfondens Hjerteløber-ordning, der har samme formål som Danmark Redder Liv. For det første er der mange flere syddanskere, der har valgt at deltage i Hjerteløber-ordningen end i Danmark Redder Liv. For det andet er ordningen landsdækkende, hvilket betyder, at også en nordjyde, en københavner eller en lollik på ferie på Fyn kan træde til ved et fynsk hjertestop. For det tredje er ordningen gratis for regionen, fordi Trygfonden betaler omkostningerne. Det sidste er i denne sammenhæng mindre vigtigt, for regionen skal såmænd nok kunne finde de få millioner kroner, som det i givet fald vil koste at køre ordningen videre. Det vigtige er, at hele Danmark bliver i stand til at redde liv ved hjertestop. Der er dog ingen tvivl om, at Hjerteløber-ordningen trænger til en forbedring. Det er f.eks. højst mærkværdigt, at man kan blive hjerteløber uden at have erfaring med eller uddannelse i førstehjælp. Derfor bør regionen i samarbejde med de øvrige regioner motivere Trygfonden til at tage et større ansvar for, at de frivillige, der rykker ud til hjertestop, også reelt kan redde liv. Ellers giver ordningen ingen mening. Indtil Trygfonden er klar med en styrket hjerteløber-indsats, bør regionen fortsat bruge et behersket millionbeløb til uddannelse af de fynboer og syd- og sønderjyder, der melder sig som frivillige - nu blot i Hjerteløber-programmet. Det vil skabe større sikkerhed og tryghed for alle parter. Og det vil sikre, at endnu flere mennesker overlever et hjertestop. For det bedste er at redde liv - i fællesskab. Så tag et førstehjælpskursus - og meld dig til.

Odense For abonnenter

De trofaste-portræt: Efter fire bankrøverier fløjter Lars stadig hver eneste morgen

Fyn

Flertal vil skrotte succesfuld hjertestop-ordning: Peger i stedet på gratis alternativ

Fyn

På Vestfyn drømmer man om S-tog: Sidegevinst i fokus til velbesøgt jernbanemøde

Annonce