Annonce
Indland

Fynbo dræbt på campingplads: 53-årig psykisk syg fængslet fire uger

Et knivstikkeri på en campingplads i Vejers vest for Varde kostede onsdag en mand livet. En anden mand er i kritisk tilstand. Torsdag formiddag blev en 53-årig psykisk syg varetægtsfængslet i fire uger.

I hvert fald frem til 22. juni skal en mand sidde varetægtsfængslet. Han er sigtet for drab og drabsforsøg.

En 53-årig mand er blevet varetægtsfængslet i surrogat på en psykiatrisk afdeling i fire uger sigtet for drab og drabsforsøg.

Det er sket efter et grundlovsforhør ved Retten i Esbjerg torsdag formiddag. Forbrydelsen skete på en campingplads i Vejers, der ligger vest for Varde.

Overfaldet kostede en 64-årig mand fra en forstad til Odense livet. En 69-årig mand fra Rødekro-området er i kritisk tilstand. De blev begge stukket med kniv.

Den sigtede mand er psykisk syg og var ikke selv til stede i retten. Han menes ikke at være i stand til at blive afhørt.

- Når den anholdte er rask nok til at møde i et grundlovsforhør, vil dette finde sted inden for 24 timer, skriver Syd- og Sønderjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Den 53-årige menes at have overfaldet og stukket to mænd ned med kniv på campingpladsen onsdag.

Allerede tirsdag aften kontaktede ejeren af campingpladsen to gange Syd- og Sønderjyllands Politi, fordi man mente, at den 53-årige viste tegn på at være psykisk syg.

Efter drabet og drabsforsøget onsdag har politiet undersøgt opkaldene nærmere.

- Ud fra de oplysninger, der blev givet under samtalerne, var det ikke politiets vurdering, at den nu anholdte var psykisk syg i en sådan grad, at han kunne tvangsindlægges eller i øvrigt var til alvorlig fare for andre borgere, hed det i pressemeddelelsen.

Politiet fik alarmopkaldet om overfaldet omkring klokken 8.30 onsdag morgen. Det viste sig, at de to mænd var blevet stukket ned med kniv i baderummet på Stjerne Camping.

Den 53-årige mand kommer fra Vejle-området. Grundlovsforhøret blev holdt for lukkede døre.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Badmintonforbund er begejstret for Odense

Leder For abonnenter

Tal højt om psykisk sygdom

Der bliver malet sådan et billede af os psykisk syge som nogle vildt farlige kriminelle, der går og stikker folk ned. Men langt størstedelen af os har bare nogle andre udfordringer end andre, og det går værst ud over os selv", sagde 41-årige Michael Hansen til avisen tidligere på ugen. Deri har Michael Hansen ret: Psykisk sygdom er først og fremmest en belastning for den syge, ikke for omgivelserne. Alligevel bliver mennesker med psykiske sygdomme ofte betragtet med mistænksomhed eller direkte frygt af andre mennesker. For de fleste af os har lettere ved at forholde os til et brækket ben end et brækket sind. Sådan behøver det imidlertid ikke være. Hvis vi hver især lærer mere om psykiske sygdomme, kan vi få lagt noget af den unødvendige frygt bag os. Derfor er det godt og nødvendigt, at Michael Hansen og andre som han taler højt om deres sygdom og diagnoser, så vi kan få nuanceret vores syn på psykiatriske sygdomme. Michael Hansen lider af såkaldt paranoid skizofreni, en af de sværeste psykiske lidelser, der findes; en lidelse, som kun ganske få promille af danskerne lider af, og derfor en lidelse som kun ganske få af os kommer til at stifte bekendtskab med i vores liv. Selv om sygdommen er udstyret med et mystisk, endda et nærmest ildevarslende navn, er Michael Hansen imidlertid hverken mere eller mindre farlig for sine omgivelser end dig og mig. Michael Hansen er kort sagt et menneske som os. Og han skal betragtes som sådan; han skal ikke betragtes som potentiel morder. Statistikken er smerteligt tydelig: Langt hovedparten af landets psykisk syge bliver mødt med fordomme, når de taler om deres sygdom. Derfor har fire ud af fem psykisk syge undveget kontakt med andre mennesker, og tre ud af fem har afholdt sig fra at søge uddannelser eller lignende. Det er deprimerende tal. Derfor er der brug for, at Michael Hansen og endnu flere psykisk syge med ham får modet til at tale højt om deres sygdom og til at forklare, hvad den går ud på. Samtidig er der brug for, at vi, der ikke har en psykiatrisk diagnose, har modet til at lytte og forstå. Så tal højt. Det hjælper.

Annonce