Annonce
Kultur

Fynbo åbner Danmarks første museum for papirkunst

Papirklipper Karen Bit Vejle åbner Danmarks første museum for papirkunst i marts 2018. Foto: Annelene Petersen

Den verdensberømte papirkunstner Karen Bit Vejle åbner et center for psaligrafi. Til marts 2018 får Danmark sit første museum for papirkunst. Det skal ligge i Hune i Nordjylland.

Museer: I løbet af de seneste 10 år har Karen Bit Vejles papirkunst rejst verden rundt og skabt publikumsrekorder på de museer, der udstillede hendes store, klippede kunstværker. 24. marts 2018 får hun en permanent udstilling på Danmarks første museum for papirkunst - Center for Psaligrafi, som kunstneren selv åbner i Hune.

For tre år siden vendte fynskfødte Karen Bit Vejle hjem til Danmark efter 30 år i Norge for at gøre drømmen om et museum for papirkunst til virkelighed.

- Jeg har ledt og ledt efter det rigtige sted. Både på Fyn, Ærø og i Nordsjælland, men jeg kunne ikke få beregningerne til at hænge sammen, før jeg fandt det her sted, siger Karen Bit Vejle, der håber, at de mange sommerhus-turister i området omkring Blokhus vil højne besøgstallet til det kommende museum.

I byen Hune, der nærmest er vokset sammen med Blokhus, ligger lokalerne, der bliver til museum i begyndelsen af næste år.

Mere end 800 kvadratmeter udstillingslokaler bliver delt op i to. En permanent udstilling af Karen Bit Vejles egne værker og skiftende særudstillinger, der skal vise papirkunst fra både Danmark og andre lande. Med tiden håber Karen Bit Vejle, at udstillingerne kan udvikle sig til et egentligt museum, som skal stå for at gemme og bevare danske papirklip for eftertiden.

Karen Bit Vejle er kendt for sine kunstværker i papir, der bliver udstillet på museer verden over, men også for sine designs for Georg Jensen og papir-udsmykninger af flagstores for eksklusive mærker som Hermès, Georg Jensen og Royal Copenhagen.

Karen Bit Vejle

Blev født for 59 år siden i Ejby på Fyn.

Voksede op i Jammerbugt Kommune, og studerede på Aalborg Universitet.

I 1984 til 2014 boede hun i Trondheim i Norge.

Har siden 2008 virket som papirkunstner og designer.

Hun har udstillet i de skandinaviske lande, Europa, USA og Asien. Hun har permanent to udstillinger cirkulerende mellem udstillingssteder i hele verden.

Hun har skabt designs for norske Røros Tweed, Nidaros-domen (domkirken i Trondheim), Porsgrund Porcelænsfabrik og danske Georg Jensen. Hun har desuden udsmykket butikker for Georg Jensen, Royal Copenhagen og Hermès. Samt lavet logo til den norske rockstjerne Åge Aleksandersen.

Solgte i 2015 et - indtil videre det eneste - originalt klip for 453.000 kroner gennem den engelske gallerist Adrian Sassoon.

Papirklipper Karen Bit Vejle åbner Danmarks første museum for papirkunst i marts 2018. Foto: Annelene Petersen
Annonce
Kerteminde For abonnenter

Colin var tvunget til at lukke sit firma: Så kom en omstridt erhvervsmand på banen - Nu risikerer Colin karantæne efter konkurs

Danmark

Torsdagens coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Tragedie efter tragedie gav politimanden Ole PTSD: Nu hjælper han andre i samme situation

Assens For abonnenter

Unge spytter efter og truer børn og forældre: - Vi har sagt til vores drenge, at de skal lade være med at få øjenkontakt med dem

Odense

Mor til femårig har meldt Odenseansk børnehjem til politiet - for kidnapning

Navne For abonnenter

Anette Agersnap var den første kvindelige præst i syren-sogn: Jeg er taknemmelig over alle de livshistorier, jeg har været vidne til

Regeringen vil gøre havnen i Esbjerg til militært knudepunkt for USA

Fyn

Paradise Hotel-vinder i retten: Nu skal det afgøres, om han voldtog kvinde i Odense

Nyborg For abonnenter

Nyborg vil lægge motorsaven væk og lade træerne leve:  - Men hvor skal pengene komme fra?

Hos Carl Ras kommer organisationens helbred i første række: Vi fejrer titlen som Danmarks næstbedste arbejdsplads langt mere end de finansielle resultater

Podcast

Caroline Fleming og søn tømte familiens slot for værdier - dansk kulturhistorie går snart tabt for altid

Claus Hjort om sit livs stormvejr: - Jeg har en vrede over, at jeg skal bruge min sidste tid i politik med beskyldninger om at være landsforræder

Nyborg

Bilen var så sammenkrøllet, han ikke kunne komme ud: Mand kørte ind i vejarbejde

Odense For abonnenter

Stor messe gennemføres trods pludselig konkurs: - Vi har jo været lidt i panik

Middelfart

Stort cykelløb i Middelfart i weekenden: Sådan påvirker det trafikken

Annonce