Annonce
Erhverv

Fyn vil have aktier i robotterne

Karna Rønlev. Foto: Nils Svalebøg
Nogle af deltagerne ved torsdagens Café Stiften havde både personlige og økonomiske aktier i robotklyngen og opfordrer klyngens firmaerne til at åbne endnu mere op.
Annonce

Karna Rønlev, 69 år.

- Det er spændende at høre om klyngen, som er så stor og integreret nu, at de virkelig har god nytte af hinanden. Jeg kender jo mange af navnene fra klyngen som Mobile Industrial Robots, UR og Gibotech også. Min egen søn arbejder faktisk også med robotter i Litauen, så han har også en berøring med klyngen i Odense, selv om han ikke arbejder for en af de fynske virksomheder.

Peter Pætau. Foto: Nils Svalebøg

Peter Pætau, 78 år.

- Jeg har arbejdet i mange år med at sælge ind til industrien på Fyn, hvor vi i dag oplever en branche med robotterne, hvor der sker en stor udvikling. Det er interessant at høre, hvor eksemplariske virksomhederne er i deres samarbejde med hinanden på tværs af klyngen. Det er i det hele taget interessant at få indblik i, hvordan de bruger hinanden, og hvis de var endnu mere åbne - måske også for at sælge aktier i deres virksomheder til fynboerne - kunne de få flere til at engagere sig lokalt i klyngen.

Per Ehlers, 76 år.

- Jeg følger med store interesse robotbranchen, hvor det er lykkedes Fyn at skabe noget nyt i stedet for mange andre områder, hvor det går tilbage, eller vi taber til København. Der er en stærk pionerånd i branchen, som man godt kunne udnytte endnu mere, hvis de ansatte fik medarbejderaktier. Det tror jeg kunne være med til at sikre, at firmaerne både kan tiltrække og holde på de gode medarbejdere. Jeg har også selv investeret lidt i de robotaktier, man har i klyngen i form af Odico, Scape og Teradyne (ejer MIR og UR, red.).

Per Ehlers. Foto: Nils Svalebøg
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Middelfart

Fødselarens fine gæst tog regn og blæst med humør - kronprinsessen fik hilst på broen til lands og til vands

Kerteminde

Smitten stiger i Fyns corona-hotspot - nu kommer det mobile testcenter: Se de tre steder, hvor du kan blive testet

Annonce