Annonce
Fyn

Fyn slipper for tung regn tirsdag morgen - men den kommer senere

Fra tirsdag aften er der ifølge DMI i hele landet risiko for kraftig regn og lokale skybrud på grund af et lavtryk, som ligger næsten stille over den Engelske Kanal og sender fronter op over Danmark. Prognosen tirsdag morgen viser, at regnen især vil ramme Fyn onsdag aften. Arkivfoto: Morten Stricker.
Tirsdagen begynder skyet, men der er chance for at se solen senere på dagen. Kraftig regn, skybrud og torden er dog på vej op over hele landet, lyder prognosen fra DMI.

Fyn: Det er en fugtig tirsdag morgen, men ifølge DMI bliver der ikke udprævet brug for regntøj eller paraply på Fyn først på dagen. Der er frem til sidst på formiddagen udsigt til overskyet vejr med svagt stigende temperaturer, som ud på eftermiddagen kan nå 20 grader.

Men fra først på aftenen kan vejret ændre sig til det mere dramatiske. Ifølge DMI er der fra omkring klokken 18 og frem til onsdag formiddag risiko for kraftig regn og lokale skybrud i hele landet. Det er dog særligt onsdag aften fra omkring klokken 20, som ifølge DMI's vejrkort-prognose kan blive særdeles våd på store dele af Fyn.

Det er et lavtryk, som ligger næsten stille over den Engelske Kanal, der sender fronter med regn op over Danmark. Fronterne skiller ifølge DMI varm, fugtig luft over Østeuropa og kølig, ustabil luft over Vesteuropa, og det kan foruden regn også udløse torden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
GOG

Følg med live: GOG mod Sønderjyske

Leder For abonnenter

Ole Maare-sagen: Skandaløs optræden af advokat

Fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat blev ikke stiftet for at yde bistand til advokatfirmaer, der er på randen af konkurs. Tværtimod: Fonden blev grundlagt for at støtte forskning, blinde, handicappede og kronisk syge. Derfor er det skandaløst, at fondens midler ikke er blevet anvendt til de nævnte formål, men i stedet i overvejende grad er blevet anvendt til at betale regninger til det nu krakkede advokatfirma Maare Advokatanpartsselskab, som den kendte advokat Ole Maare stod bag. Der er tillige stærkt kritisabelt, at der er foretaget et antal ulovlige dispositioner i fonden, sådan som fondens revisor har påpeget, og sådan som avisen har beskrevet det de seneste dage. Disse forhold er nu - helt berettiget - ved at blive undersøgt af Erhvervsstyrelsen. Det er i skrivende stund uklart, hvornår Erhvervsstyrelsens juridiske gennemgang af sagen er afsluttet, men man kan allerede nu med sindsro konstatere, at Maare Advokatanpartsselskab har optrådt amoralsk i sagen. For en fondsformand skal ikke bruge en fonds pengetank som malkeko, og en fondsformand bør ikke både bestyre en fond og samtidig modtage store millionbeløb for at administrere fonden, sådan som Ole Maare har gjort i den konkrete sag. Det er imidlertid en realitet, at Ole Maare i sin egenskab af advokat med den ene hånd har udskrevet dyre advokatregninger til fonden og i sin egenskab af fondsformand med den anden hånd godkendt de samme regninger i fondsbestyrelsen - i øvrigt sammen med en af sine egne ansatte, som var blevet indsat i fondens bestyrelse. Det er helt utilstedeligt. Og skandaløst. Og forbløffende skamløst. Ole Maare har igennem et langt advokatliv været i berøring med masser af mennesker i Odense og omegn. Nu har han med denne sag helt egenhændigt sværtet sit eget navn til. Derfor er sagen skidt for Ole Maare, for fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat - og ikke mindst for alle de mennesker, som fondens millioner kunne være kommet til gavn.

Odense For abonnenter

Veteranhjem vidste intet om ulovligt tilskud fra fond: - Det er en møgærgerlig situation

Annonce