Annonce
Nordfyn

Fyn skal det være: Vandreblog til den kræsne vandrer er allerede populær

En af de nordfynske vandreture går fra Otterup Lystbådehavn og henover Bogødæmningen på billedet, videre forbi Hofmansgave og op omkring Hasmark Strand. Foto: Dorthe Wolff
Klaus Lind Justesen bruger gerne to-tre timer - og mere til, hvis alt skal gøres op - på at planlægge en god vandretur for ham og hustruen Tessa. Nu deler han forarbejdet med resten af verden på vandrebloggen Danishhikings.
Annonce

Nordfyn: Klaus Lind Justesen har vandret lige fra barnsben, hvor hans far tog ham og hans søskende med på ture til Tyskland og Østrig, hvor de drog op i højderne og udforskede naturen.

Siden hen kom han som ung mand med på march sammen med fritidsklubben i Otterup, og som voksen er meget af fritiden gået med at planlægge perfekte vandreture for ham selv og hustruen Tessa, der bor sammen i Ørritslev Skov.

En god vandretur kræver nemlig grundig planlægning, for det er vigtigt at vide, hvilken vej man kan gå for ikke at støde på åløb eller hegn. Det er også vigtigt, hvordan underlaget er, om der er meterhøjt græs eller tidsler, man skal passere.

- Og så er det et no-go at skulle gå én vej ud for eksempel langs kysten og så gå samme vej tilbage. Der skal være variation i det, både i ruten og i underlaget, og derfor tager det lang tid at planlægge den perfekte tur, hvor der også er noget kønt at kigge på, forklarer Klaus Lind Justesen, der snildt kan bruge to-tre timer på at planlægge en tur, og ofte tager planlægningsarbejdet længere tid end selve traveturen.

Nu vil han gerne dele forarbejdet med omverdenen via vandrebloggen Danishhikings.

- På bloggen kan den kræsne vandrer finde vandreture, ikke kun fra Nordfyn men også fra resten af landet, som alle er planlagt og afprøvet i detaljen.

Klaus Lind Justesen og Tessa Lind Gjødesen ynder gerne at indlægge en god "kaffeplet" på de forskellige ruter - som her ved Otterup Lystbådehavn, hvor de flere gange har nydt morgenkaffe eller et glas champagne, mens solen står op. Foto: Dorthe Wolff

- Sådan en kilde med vandreture har vi selv manglet, så derfor besluttede vi at lave en, så andre kunne få gavn af vores erfaringer, tilføjer hustruen Tessa Lind Gjødesen, der har været med til at starte bloggen og som længe har nydt godt af Klaus' arbejde med at undersøge og planlægge.

- Klaus er super god til at lave variation på turene. Så går man i grus, så går man på sand, så går man på sten, og det gør faktisk også noget for oplevelsen og for sanserne, hvad man går på. Det er mega interessant, hvad det gør for én.

Annonce

Godt for krop og sind

Bloggen tæller ind til nu fem nordfynske ture og derudover 12 andre danske ruter og et par stykker fra udlandet. De i alt 17 aktuelle ruter har særligt et fællestræk.

- Vi elsker vand, og rigtig mange af vores ture kommer forbi vand. Så vi finder gerne nogle stier ved vandet og så en tur baglæns igennem, som også er interessant at kigge på, og så vi ikke kommer samme vej tilbage. Alle kan jo gå langs fjorden og tilbage igen. Og det er også hyggeligt, men vi vil gerne se noget mere.

Tessa har ikke ligesom Klaus lang erfaring i at vandre, men hun fik for en håndfuld år siden øjnene op for de sundhedsmæssige fordele ved at trække i vandrestøvlerne.

Vandrebloggen Danishhikings

På vandrebloggen er der foreløbigt grundige beskrivelser inklusiv kort og billeder af 17 ruter.

Man kan finde en rute ved at vælge en bestemt geografi eller man kan vælge ud fra naturønsker som skov, strand og sø. Endelig er ruterne også stemplet med bestemte temaord, som man kan udse sig en rute ud fra: Kaffeplet, Champagnebrunch, Kærlighedskysset, Perfekt fotoshoot, Solnedgange, Vild med fyrtårne og Early Birds.

Langt de fleste ruter ligger på mellem 10-20 kilometer, og skal de gås "ordentligt", skal man ifølge Klaus Lind Justesen investere to-fire timer på dem.

Til flere af de forskellige ruter er der forslag til, hvor på ruten man med fordel kan korte turen af, hvis man ikke er interesseret i at gå hele rutens længde.

Se mere på www.danishhikings.com.

- Jeg er, dels i kraft af mit arbejde, blevet opmærksom på, at vandring kan være rigtig god forebyggelse i forhold til sundhed og aldring, fortæller Tessa Lind Gjødesen, der er innovationschef ved OUH. Selv har hun da også allerede mærket forskel på egen krop i de senere år, hvor parrets børn er blevet store, og nyfunden fritid er blevet kanaliseret over i vandring:

- Jeg har tidligere haft mystiske skavanker med knæ og ankler og har vrikket om mange gange. Men nu vrikker jeg aldrig om mere. Og det er jo simpelthen fordi, at det styrker både knæ og ankler, når du går på de forskellige underlag.

Annonce

Galopperende klik

Bloggen røg i luften den 20. juni, og samtidig med bloggen har parret oprettet facebook-gruppen Danishhikings. Her fik de allerede inden for de første ni timer 100 medlemmer, og i dag har den over 400.

- Og jeg har også været vildt overrasket over hvor meget trafik, der har været på bloggen. På den første måned kom vi op på 2000 klik, og i dag har vi 7500 klik.


Det ville være super en dag at køre afsted og skulle ud og teste en tur, som vi har modtaget fra andre. Det glæder jeg mig altså til!

Tessa Lind Gjødesen, medstifter af Danishhikings


- På den måde kan vi jo se, at der er andre, der ligesom os har manglet sådan et sted. I mange familier eller parforhold er det faktisk en stor investering af tid at vandre 10 kilometer, og den investering vil man gerne sikre sig er så optimal som muligt, så man ikke bare går den samme tur frem og tilbage eller nær sin egen matrikel hele tiden. Men  hvor skal man starte? Altså jeg ville ikke kunne overskue at sætte mig ned og lave de ruter, som Klaus han gør, tilføjer Tessa inden den sidste kaffe bliver drukket, og dagens tur ud ad Bogø-dæmningen begynder.

Klaus Lind Justesen håber at kunne opbygge et fællesskab omkring vandring, hvor man kan dele vandretips og gode ruter, og så ser parret frem til én særlig dag:

- Grunden til, at vi gerne vil have flere med, er jo ét for at inspirere og to for at blive inspireret.

- Ja, det ville være super en dag at køre afsted og skulle ud og teste en tur, som vi har modtaget fra andre. Det glæder jeg mig altså til!

Annonce
Annonce
GOG

GOG: Storsejr med panderynker

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

På kanten af kaninhullet

Fyn

Flere arbejdspladser i sigte: Cannabis-succes åbner døren for flere job - byggeri bliver genoptaget

Odense

V-politiker raser: Udvalg ville ikke tale om Tarup Gl. Præstegaard

Annonce