Annonce
Nordfyn

Fyn skal det være: Bekvem sheltertur med vandudsigt

Vandet og stranden er altid spændende for nysgerrige små poder, som her opskyllet blæretang, der giver en god lyd, hvis man "popper" blærerne mellem fingrene. Foto: Dorthe Wolff
Hungrer man med afsæt i coronanedlukningen efter at komme ud og opleve lidt mere end ens egen matrikel uden at kaste for mange penge efter et hotelværelse, er en sheltertur i det fynske et godt bud.

Otterup: En overnatning med både stjernekig og eksklusiv vandudsigt til 40 kroner for en nat. Lyder det for godt til at være sandt? Måske, men det er intet mindre end det, man kan få, hvis man booker shelteren ved Otterup Lystbådehavn, der vitterligt ligger et stenkast fra vandet med kun tyve meter til det våde element.

Herfra har man derfor vandudsigt direkte fra sovepladsen. Til den ene side ligger en smuk kornmark, til den anden små som store lystbåde og 100 meter bag shelteren ligger havnebygningen med fine toiletfaciliteter og en enkel legeplads til fornøjelse for de mindste gæster.

Således også for undertegnedes to drenge, der var med på Kristi himmelfartsferie under - netop - åben himmel.

Shelteren ved Otterup Lystbådehavn

Antal sovepladser i shelter: 4

Drikkevand: Der er vandværksvand på havnen

Wifi: Forefindes på havnen og mulighed for opladning af telefon

Toilet: Der er toilet og handicaptoilet på havnen 150 meter fra shelter

Bad: Der er badefaciliteter på havnen med varmt vand

Bålplads: Ja - brænde kan medbringes eller købes ved Havnefoged

Afstand til vandet: 20 meter

Havnefogeden kan kontaktes, hvis man ønsker morgenbrød eller andet leveret, og på havnen kan man i sommermånederne købe sig en is

En overnatning koster 40 kroner per person, og shelteren kan bookes på www.bookenshelter.dk

Annonce

På opdagelse ved havet

Med ankomst lidt sent i forhold til drengenes sædvanlige frokosttid var første punkt på programmet dog øjeblikkelig indtagelse af den hjemmefra smurte madpakke, som hurtigt blev kværnet fra shelterens helt eget bord- og bænkesæt lige ud for åbningen.

Godt optanket på rugbrød og leverpostej blev der spurtet ned til vandet for at grave huller i sandet og inspicere uendelige mængder muslinger af forskellig art.

- Se den her, mor. Og den her!, lød det gang på gang.

Senere blev der konkurreret i, hvem der kunne få opskyllet blæretang til at "poppe" højest eller flest gange.

Annonce

Selvbetjent issalg

Omend lystbådehavnens legeplads ikke består af mere end en sandkasse, en rutsjebane og to gynger var det nok til at underholde både storebror på fem og lillebror på tre år i så lang tid ad gangen, at både mor og far kunne blunde lidt væk i græsset ved siden af.

Ind i mellem fik sandkassens legetøjsmaskiner konkurrence fra en levende en af slagsen, da havnefogedens arbejde med at bugsere både ned i havnebassinet med en gammel traktor fik de små maskin-elskende drenge til at tabe kæben for en stund.

- Årh, se traktorens hjul er større end mig!, lød det fra 120 centimeter lange storebror.

Med sol fra en næsten skyfri himmel var vi nogen, der mente at have læst noget om salg af is på havnen under bookingprocessen, og fra traktorens førerhus kunne havnefogeden midt i bugseringen ganske rigtigt pege os i retning af en lille isfryser med selvbetjening.

Et swipe på Mobilepay og så kunne resten af bådbugseringen ned i havnebassinet betragtes fra en bænk med en is i hånden.

Med både bord- og bænkesæt og bålplads med tilhørende grillrist lige ud for shelteren er der gode muligheder for aftensmad over bål. Foto: Dorthe Wolff
Annonce

Perfekt jomfrutur

Sidst på eftermiddagen blev det tid til at tænde op i shelterens bålplads, så de medbragte pølser kunne grilles og tilhørende hotdog-brød lunes til en bekvem og let aftensmad over bål. Bagefter var der tid til at betragte krabber og rejer fra havnebassinets bådebroer, inden tandbørsten blev fundet frem og soveposen rullet ud. Med fire overnattende i shelteren lagde vi 160 kroner for miniferien, som helt sikkert fortjener en gentagelse.

Er man ikke det store outdoor-menneske, men bare nysgerrig på shelterlivet, er shelteren ved Otterup Lystbådehavn et godt bud på en jomfrutur, da man er tæt på rindende vand, toiletter og endda badefaciliteter og derfor ikke helt afskærmet fra sådanne bekvemmeligheder. Er man ikke bange for at komme længere ud i naturen, er der mange flere muligheder, hvis man klikker sig ind på bookenshelter.dk.

Shelteren ved Otterup Lystbådehavn ligger tæt på både havnebygning og havnebassin, men shelteren er opsat i sin egen lille, let afskærmede krog af lystbådehavnen, som giver lidt privatliv. Foto: Dorthe Wolff
Omgivet af vand, lystbåde, (sten)strand og kornmark er der nok at udforske for små overnattende gæster. Foto: Dorthe Wolff
Vandet og stranden er altid spændende for nysgerrige små poder, som her opskyllet blæretang, der giver en god lyd, hvis man "popper" blærerne mellem fingrene. Foto: Dorthe Wolff
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fyn

Gense live-læsermøde: Minister besvarede fynboernes spørgsmål inden trafik-forhandlinger for milliarder

Coronavirus

Live: Selvtest kan åbne for at sende flere elever tilbage i skole

Nordfyn For abonnenter

Brugsuddelere i nødråb til politiet efter bekostelige tyverier: Samme tyv med smag for champagne og dyre vine kommer igen og igen

Annonce