Annonce
Fyn

Fyn nærmer sig igen nul nye corona-smittede

Der er foretaget 67.635 test for ny coronavirus i de fynske kommuner, hvor lidt over 500 personer indtil nu er fundet smittet. Arkivfoto: Morten Stricker.
I syv af de 10 fynske kommuner er der ikke registreret nye coronasmittede siden sankthans, og i løbet af de seneste syv dage er der kun fundet nye smittede i Odense Kommune.
Annonce

Fyn: Torsdag 18. juni kunne Region Syddanmark sætte et kryds i kalenderen. Den dag var der ikke længere nogen indlagt med covid-19 på regionens sygehuse, og dagens tal fra Statens Serum Institut viste, at der heller ikke var registreret nogen nye smittede på Fyn de seneste syv dage.

Måske kan der snart sættes endnu et kryds i kalenderen; frem til fredag 3. juli var der ingen covid-19-patienter på nogen af regionens sygehuse - det er der nu, men kun en og ikke på en intensiv-afdeling. Region Syddanmark har fortsat haft det næstlaveste antal indlagte af landets fem regioner. Indtil nu har 255 været indlagt med covid-19 på regionens sygehuse, hvilket kun undergås af Region Nordjylland, hvor 133 har været indlagt.

35 patienter er døde af covid-19 i Region Syddanmark, og igen er tallet kun lavere i Region Nordjylland, hvor 25 er døde af sygdommen.

Opgørelsen over nye smittede, som seruminstituttet opdaterer hver dag klokken 14, viser samtidig, at det på Fyn nu kun er i Odense Kommune, der er registreret coronasmitte i løbet af den seneste uge.


Det samlede antal smittede på Fyn er fortsat i den lave ende. Der er i alt registreret 504 smittede, og det er den fjerdelaveste forekomst i Danmark, når det sættes op mod indbyggertal.

Fra artiklen


I Middelfart, Assens, Faaborg-Midtfyn, Kerteminde, Langeland, Ærø og Nordfyns Kommuner er der ikke registreret nye smittede de seneste 14 dage, mens der i Odense, Svendborg og Nyborg er registreret i alt 13 nye smittede siden 23. juni.

Annonce

31.000 test i Odense Kommune

Opgjort på antal smittede har Odense Kommune haft de fleste tilfælde på Fyn med 242. Det kan hænge sammen med, at der er foretaget 31.423 smittetest - svarende til 15,2 procent af kommunens borgere (nogle kan være testet flere gange). 1,2 promille af de testede har været smittet med coronavirus.

Set i forhold til kommunernes indbyggertal er Svendborg Kommune imidlertid hårdest ramt på Fyn; her er der foretaget 7427 test, svarende til 12,6 procent af kommunens borgere, og 1,5 promille af borgerne er fundet smittet.

Det samlede antal smittede på Fyn er dog fortsat i den lave ende. Der er i alt registreret 504 smittede, og det er den fjerdelaveste forekomst i Danmark, når det sættes op mod indbyggertal. Det svarer til 101,1 smittede pr. 100.000 personer, hvilket kun undergås af Nordjylland, Østjylland og Sydjylland med henholdsvis 97,3, 84,7 og 75,4 pr. 100.000 borgere.

Ser man på de fem regioner, har borgerne i Region Syddanmark været bedst til at styre uden om smitten. 1050 er testet positive for coronasmitte - det svarer til 85,8 pr. 100.000 personer, hvilket er langt under forekomsten i Region Sjælland og Region Hovedstaden, hvor henholdsvis 243 og 400,7 personer ud af 100.000 er testet positive.

FAKTA Sådan opspores mulige smittede

Coronaopsporing er navnet på den enhed under Styrelsen for Patientsikkerhed, som fra anden uge i juni blev oprettet for at styrke opsporingen af muligt smittede med ny coronavirus. Alle, som testes positive for virussen, bliver kontaktet og får tilbudt støtte til at finde de nære kontakter, som de kan have udsat for smitte.

Nære kontakter bliver opfordret til at lade sig teste to gange og til at gå i isolation indtil det første negative testresultat.

18. juni præsenterede sundhedsminister Magnus Heunicke (S) appen Smittestop. Med appen installeret på sin telefon kan man, hvis man bliver testet positiv for ny coronavirus, give besked til de mennesker, man har været tæt på, hvis de også har appen installeret.

På den måde er det muligt at opfordre ikke blot personer, som man kender, men også andre, man kan have smittet, til at lade sig teste for virussen. Ifølge Sundheds- og Ældreministeriet var appen til og med tirsdag 7. juli blevet hentet 739.000 gange. 109 personer har i appen registreret sig som smittet med ny coronavirus.

Du kan læse mere om appen på Smittestop.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fyn

Ugens fynske Covid-19 status: Vaccinationer vinder langsomt frem, smitten falder næsten overalt, og så lurer britisk mutation i det fynske

Annonce