Annonce
Odense

Fyn hjælper Fyn: Man bliver glad af at give

Glæden ved at give lyser ud af Asbjørn Dich, som var en af mange, der trodsede lørdags-travlheden og gav et bidrag til Frelsens Hær - og dermed til julehjælp. Foto: Michael Bager
Frelsens Hær kæmpede lørdag formiddag hårdt om opmærksomheden i gågaderne, men fik godt med penge i raslebøsserne.
Annonce

Der er kamp om opmærksomheden sådan en lørdag formiddag i hjertet af Odense. På Gråbrøde Plads har Muslimer for Fred opstillet en bod og deler både suppe og brochurer ud. På hjørnet af Jernbanegade og Vestergade trutter Hjemmeværnets Brassband Syd lystigt. I Vestergade ud for Klaregade har Anonymous for the Voiceless opstillet installationen Cube of Truth, der sætter fokus på dyrevelfærd eller rettere manglen på sammen. Ud for Smedestræde står Hus Forbi-sælgeren.

Et sted midt mellem de to sidstnævnte hæver stemmer sig - julens salmer finder vej til de travle forbipasserende forbrugeres øregange. Sangene akkompagneres af raslebøssers raslen. Det er Frelsens Hær Odenses korpsledere Lone Lehim og Ole Hansen, der sammen med Erik Petersen synger sig ind i kampen om opmærksomheden.

De fleste går forbi, men en del stopper op. Som for eksempel Anette Sievers, der er ude på den afsluttende julehandel sammen med husbonden Kurt.

- Min mand ville egentlig være drejet om ad Jernbanegade, men jeg sagde, at vi skal ned i Vestergade for at se, om Frelsens Hær er her, fortæller Anette Sievers. For hende er det, ligesom det var for hendes mor, en del af julen, at Frelsens Hær skal synge på gaden, og at hun skal putte penge i raslebøsserne.

Sådan kan du hjælpe

Fyens Stiftstidende samler ind til fordel for Frelsens Hær, som igen i år har fået et rekordstort antal ansøgninger om julehjælp.

Du kan hjælpe ved at indbetale et beløb, stort eller lille, i banken eller via Mobilepay.
Bank (gerne netbank):

Reg. nr.: 5471
Kontonummer: 1722176
Mærk indbetalingen: ”Fyn hjælper Fyn”


Mobilepay:
Tlf. nr. 85 86 85 - (der er kun seks cifre i nummeret)

Alle firmaer og enkeltpersoner, der bidrager, får deres navn nævnt i Fyens Stiftstidende og på Fyens.dk, medmindre de ønsker at være anonyme og selv gør opmærksom på det ved indbetalingen.

Annonce

De gør en forskel

Carsten Ottesen og Pernille Buch Rømer stopper også op, og giver penge til Frelsens Hærs syngende trio.

- De står for noget dybfølt medmenneskelighed, siger Pernille Buch Rømer om Frelsens Hær, og Carsten Ottesen supplerer:

- De er nogen, der gør en forskel, og de er dejligt synlige i den her højtid.

Lidt senere stopper en mand op og begynder at rode i sin tegnebog. Han kigger skeptisk på avisens udsendte fotograf og gør det kort efter klart, at han ikke ønsker opmærksomhed og da slet ikke at blive fotograferet. Op fra tegnebogen og ned i raslebøssen ryger en, måske endda to 500-krone-sedler, inden manden går videre i al ubemærkethed.

Asbjørn Dich, der også kommer forbi og lægger mønter i raslebøssen, har ikke noget imod at fortælle, hvorfor han gør det:

- Det går jo til et godt formål, og så synes jeg, Frelsens Hær står og spreder glæde.

- Det gør mig glad at give, tilføjer Asbjørn Dich, inden han forsvinder videre i mylderet og ud blandt de mange, der kæmper om opmærksomhed.

Og hvis du ikke lige var på gaden lørdag formiddag eller overså Frelsens Hær midt i mylderet, kan du stadig nå at mærke, om man bliver glad af at give. Resten af ugen samler vi ind til Fyn hjælper Fyn, hvor pengene, ligesom dem Frelsens Hær raslede ind på Vestergade, går til julehjælp til fattige børnefamilier.

Fra venstre: Lone Lehim, Erik Petersen og Ole Hansen - Frelsens Hærs syngende lørdags-trio i Vestergade. Foto: Michael Bager
For Pernille Buch-Rømer og Carsten Ottesen giver det mening i en tid, hvor mange har overskud at give til dem, der har underskud. Foto: Michael Bager
Anette Sievers - sammen med ægtemanden Kurt - gik en lille omvej for at se, om Frelsens Hær skulle være i gaden, for det skal hæren ifølge Anette Sievers være. Foto: Michael Bager
Annonce
Annonce
Fyn For abonnenter

Helten fra "Miraklet i Madrid" er stadig en cirkushest - efter at have været rundt i både Hannover, Kaiserslautern og senest Aarup

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Hosteklinikker skal aflaste børnelæger med coronaprøver

Kerteminde For abonnenter

Lokal håndværker vil bygge 32 huse i Langeskov - venter blot på lokalplanen: - Jeg oplever, at jeg kommer bagerst i køen

Annonce