Annonce
Odense

Fyn hjælper Fyn: En hjertelig tak for en overvældende indsamling

Strange Møller Christensen, korpsleder for Frelsens Hær Odense, er umådelig taknemmelig for de mange bidrag til julehjælp, som er kommet ind via Fyn hjælper Fyn. Foto Birgitte Carol Heiberg
Fyn hjælper Fyn satte rekord, og der blev samlet flere penge ind, end der er delt julehjælp ud for. Men pengene kan række til at hjælpe de udsatte resten af året.
Annonce

Odense: Hen over jul og nytår kom der yderligere knap 23.000 kr. ind til indsamlingen Fyn hjælper Fyn. Det betyder, at der i alt kan sendes godt 567.000 kr. videre til Frelsens Hær Odense, hvorfra taknemmeligheden er stor.

Korpsleder Strange Møller Christensen kalder det fuldstændig overvældende, og han sender en hjertelig tak og guds velsignelse til alle, der har bidraget til indsamlingen, som har gjort det muligt at dele julehjælp ud til alle kvalificerede ansøgere.

- For mange har det haft en helt afgørende betydning. For hvis man som forælder synes, at man kikser i julen, så føler man sig virkelig mislykket, siger korpslederen, som i sit første år i den rolle i Odense, hvor han stammer fra, i den grad er imponeret over de mange fynboer, der gavmildt valgte at bidrage i en vanskelig corona-tid.


Hvis man som forælder synes, at man kikser i julen, så føler man sig virkelig mislykket.

Strange Møller Christensen, korpsleder Frelsens Hær Odense


I julen 2019 nåede indsamlingen for første gang akkurat at runde 300.000 kr., så det aktuelle resultat er en voldsom forbedring og et tal, som Strange Møller Christensen kalder helt vildt.

Faktisk betyder det også, at der for første gang i Fyn hjælper Fyns 10-årige historie er blevet samlet flere penge ind, end Frelsens Hær Odense isoleret set har brugt til julehjælp rundt omkring på Fyn. Nemlig cirka 250.000 kr. mere.

Annonce

Første kontakt

Strange Møller Christensen garanterer, at alle disse penge vil komme de udsatte til gode resten af året. Korpslederen fortæller, at uddelingen af julehjælp fungerer som en første kontakt med de udsatte familier og dermed som en indgang til at hjælpe dem yderligere.

- Julehjælpen kan skabe en tillid, der kan vokse, siger han.

Den ekstra kvarte million vil først og fremmest blive brugt på Frelsens Hær Odenses familiearbejde, men en del af pengene vil også gå i den kasse, som Frelsens Hær Odense bruger til akuthjælp. Det kan være i forbindelse med opstået sygdom, store uventede regninger eller en enlig forælder, der ikke har penge til børnenes fødselsdag for blot at nævne nogle eksempler.

Familiearbejdet er noget, Strange Møller Christensen meget gerne ser få et stort løft i den kommende tid. Indtil videre sætter covid-19 grænser for, hvad der kan lade sig gøre, men intentionen er, at der en gang om ugen skal være familiedag hos Frelsens Hær Odense.

De har hjulpet

Beløb der er indgået, efter indsamlingen sluttede officielt:

Over 1500 kr.

10.000,00 Nielsen & Nielsen's Fond For Almen Velgørende Formål

2.000,00 Adamsen Invest Aps

500-1500 kr.

1.050,00 Banh Mi Sai Gon

1.000,00 Per Arne Simonsen

1.000,00 Anonym

1.000,00 Anonym

1.000,00 Lægerne Helenevej

500,00 Annelise Jespersen

500,00 Anonym

500,00 Laila Larsen

500,00 Susanne Botfeldt

500,00 Kirsten Rasmussen

Under 500 kr.

400,00 H&K Iversen

300,00 Anonym

300,00 Anne-Marie Bøje Mølbjerg

300,00 Anne-Grethe Nielsen

300,00 Anonym

300,00 Thomas Hebsgaard

200,00 Poul Kyst Nielsen

200,00 Nina Agnete Munk

150,00 Jens Lindekilde

150,00 Anonym

100,00 Jonna Petersen

100,00 Mona Algren Hansen

100,00 Birthe Simonsen

100,00 Karen-Marie Mortensen

100,00 Kurt Steen Andersen

100,00 Poul Erik Jørgensen

100,00 Karl Hauggaard-Nielsen

Indsamlet i alt pr. 4. januar: 567.504,50 kr.

Konceptet er, at man mødes i løbet af eftermiddagen. Her vil nogle af Frelsens Hærs frivillige tage sig af børnene, mens de voksne får lejlighed til at slappe af og tale sammen. Der vil være et fælles varmt måltid til 15 kr. for voksne og fem kr. for børn, således at for eksempel en enlig forælder vil kunne bespise familien langt billigere, end det ellers er muligt.

Annonce

Netværk

Ud over at forældrene kan få et pust i hverdagen er der også mulighed for at få råd og vejledning og ikke mindst muligheden for at danne netværk - noget de ofte mangler i hverdagen.

Fra sin tid som korpsleder i Sønderborg nævner Strange Møller Christensen et eksempel på, at en af kvinderne, der kom i familiegruppen og led under manglende selvværd, har haft stor succes med at organisere fitness for de andre deltagere.

Ud over familiedagene med spisning skal der også være en ugentlig dag med mødregruppe, hvor kvinderne mødes om formiddagen, mens børnene er i skole.

Men alt dette kan selvfølgelig først for alvor sættes i søen, når covid-19 slipper sit greb.

Det samme gælder andre af de tiltag, Frelsens Hær Odense sætter i værk for de pressede familier såsom udflugter til fx Odense Zoo eller Legoland.

Annonce

Sommerlejr

Sommerlejre er en anden form for familiearbejde, som pengene fra Fyn hjælper Fyn kan gå til. Her vil man, fortæller Strange Møller Christensen, gerne arbejde i, at deltagerne er med i mere end en enkelt uge, som ellers er normen.

Claus Poulsen og sønnen Silas var blandt de familier, der i december fik julehjælp hos Frelsens Hær. Foto: Birgitte Carol Heiberg

Det giver nemlig hærens frivillige og ansatte bedre mulighed for at komme tættere på de enkelte familier og måske hjælpe dem ud af nogle af de uheldige mønstre og vaner, de kan være fanget i, selv om det selvfølgelig i høj grad handler om at give mennesker, der ellers ikke har råd til det, mulighed for at holde ferie.

Alt i alt er der masser af muligheder for at få brugt de ekstra penge, som både Frelsens Hær Odense og vi på Fyens Stiftstidende er ekstremt taknemmelige for, at I, kære læsere, har doneret så gavmildt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Tre personer anholdt for afbrænding af statsministerdukke: En mistænkt er stadig på fri fod

Annonce