Annonce
Fyn

Smittetal lavere på Fyn end i resten af landet: Restriktioner forlænges

Sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S) (t.h.), erhvervsminister Simon Kollerup (S) og formand for Danske Handicaporganisationer, Thorkild Olesen (t.v.) var blandt andre til stede, da der blev holdt pressemøde om coronasituationen onsdag. Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Selvom coronasituationen udvikler sig i en fornuftig retning, forlænges de nuværende restriktioner frem til 31. oktober. Smitten på Fyn er dog lavere end landsgennemsnittet.
Annonce

Fyn: De daglige coronatal fortsætter med at se fornuftige ud, når man sammenligner dem med tallene fra september.

Sundhedsmyndighederne vurderer dog, at tallene stadig er for høje, og derfor forlænges de nuværende restriktioner frem til 31. oktober. Det betyder altså, at restauranter, cafeer og værtshuse stadig skal lukke klokken 22.00, stående skal bære mundbind de samme steder, og man må ikke forsamles mere end 50 resten af oktober måned.

Det fortalte sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S) på et pressemøde onsdag. De fynske coronatal ser dog ud til at være inde i en god, nedadgående udvikling.

Fra tirsdag til onsdag har tallene ikke ændret sig meget. Ingen af de fynske kommuner har over 50 smittede den seneste uge per 100.000 indbyggere - det tal, der kaldes incidensen. Odense Kommune har således øens højeste incidens på 44, hvilket svarer til 89 tilfælde den seneste uge.

Kun tre kommuner ligger under sundhedsmyndighedernes bekymringsgrænse på 20: Assens-, Langeland- og Ærø Kommune, hvor incidenserne er henholdsvis 12, 16 og 17, hvilket svarer til fem, to og ét smittetilfælde.

Middelfart-, Kerteminde-, Nyborg- og Faaborg-Midtfyn Kommune har incidenser på 34, 34, 38 og 35.

I Nordfyns og Svendborg Kommune er incidenserne 20 og 29.

Annonce

Smitten er nedadgående

For hele landet blev der tirsdag til onsdag bekræftet 331 nye smittetilfælde. Det fik sundhedsmyndighederne til at udtrykke tilfredshed med situationen lige nu på pressemødet i København.

- Det går den rigtige vej. Det skal ingen være i tvivl om. Den nytter noget, den indsats, som alle dele af samfundet gør. Vi er i en stabil, men fortsat for skrøbelig situation, sagde Magnus Heunicke på pressemødet.

Han understregede, at en enkelt begivenhed med en superspreder kan få udviklingen til at vende.

Annonce

Fyn under gennemsnittet

På pressemødet fortalte Kåre Mølbak fra Statens Serum Institut om planerne for ugentlige 14-dages prognoser for smitteudviklingen, erhvervsminister Simon Kollerup (S) lovede kompensation til restriktionsramte brancher og Styrelsen for Patientsikkerhed lancerede et badge, der skal minde folk om at holde afstand til hinanden.

På pressemødet blev der også lagt vægt på, at der i mange af de hårdest ramte kommuner nu er mere ro på udviklingen i smittetallene. I Københavns Kommune, hvor incidensen toppede på 127, er incidensen i dag 64.

Det holder de fynske kommuner sig et stykke under, da den højeste incidens på Fyn som sagt er 44 i Odense Kommune. For hele Danmark er incidensen 47,4, og dermed holder Fyn som helhed sig pænt under landsgennemsnittet.

Region Syddanmark har da også den laveste to ugers-incidens blandt regionerne på 32,3. Med en to ugers-incidens på 72,6 er Region Hovedstaden hårdest ramt lige nu.

Ingen danskere er døde med corona tirsdag til onsdag, og antallet af indlagte er faldet med otte til 116. Af dem ligger 15 på intensiv, 14 af dem ligger i respirator.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Måtte købe køjesenge i Jysk: Nyborg Fængsel indlogerede udvisningsdømte på ufærdig afdeling i al hast

Danmark

Psykisk vold per kontrakt

Middelfart

Nu er det nok: Mathias vil omdanne forhutlet stationsbygning til levende café og ungdomsmiljø

CORONAVIRUS

Live: USA's topekspert tror på effektiv vaccine mod corona i december

Annonce