Annonce
Nordfyn

Fyn cykler sammen - hver for sig: Et hit at cykle tæt på bisoner

Konceptet ved "Fyn cykler sammen - hver for sig" er ganske enkelt. Man bestemmer selv rute, og hvor langt man ønsker at cykle. Søndag kredsede den nordfynske interesse om at cykle ved Ditlevsdal Bison Farm: Foto: Tina Beck Brems
Mens bisonerne stille og roligt stod og så på, trampede cyklisterne tæt forbi de store dyr i forbindelse med "Fyn cykler sammen - hver for sig". Imens stod Kim Petersen, lejrchef på Bogense Strand Camping, og kunne ikke komme af med gratis is.
Annonce

Nordfyn: Kim Petersen, lejrchef på Bogense Strand Camping, måtte finde alternative løsninger for at komme af med 100 gratis is. De var tiltænkt de cyklister, som måtte komme forbi campingpladsen, hvor der var pitstop, i forbindelse med "Fyn cykler sammen - hver for sig".

Mens tilstrømningen således var beskeden i Bogense, var der anderledes gang i tiltstrømningen til Ditlevsdal Bison Farm. Her var det andet nordfynske pitstop, og her var det muligt at cykle tæt forbi de store bisoner.

- Der kom omkring 100 cyklister, og det var en meget blandt flok. Der var familie, nogle fra cykelklubber, andre kørte alene, andre sammen. Og der kom såmænd også en mand helt fra Give, der var kørt herover i bil for at cykle rundt på Fyn, fortæller Tina Beck Brems, eventkoordinator hos Nordfyns Erhverv og Turisme.

Ved pitstoppet ved Ditlevsdal Bison Farm kunne man vælge at få en indianerfjer. Det valgte nogle, mens andre sprang over. Foto: Tina Beck Brems
Annonce

Også næste år

Med var også 72-årige Johnny Puggaard fra Gamby. For tre år siden flyttede han og hustruen til Nordfyn fra Jylland, og endnu er han i gang med at udforske de nordfynske veje på cykel.

- Jeg oplever noget nyt på hver eneste tur, fortalte han, og viste sedlen, han havde sat på styret.

Inden hver tur laver han en rutebeskrivelse med veje, han endnu ikke før har besøgt. Søndag var det således første gang, at han slog vejen forbi Ditlevsdal Bison Farm. I sine unge år var Johnny Puggaard eliterytter med speciale i banecykling, og en overgang var han inde i billedet til at blive udtaget til OL i 1968.

I dag er cyklingen en måde at holde sig i gang på og at være tæt på naturen. Akkurat, som det var tilfældet med de mange andre, der benyttede lejligheden til at deltage i den nye fynske cykelbegivenhed, der tegner til at blive gentaget næste år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce