Annonce
Assens

Fyn cykler sammen: Her satser de på cykelturister

Tidligt på dagen var der endnu ikke så mange cyklister forbi Glamsbjerghus, men cykelløbet varede også helt til klokken 13. Foto: Amalie Hermansen
I mandagens pinsesol cyklede flere fynboer hver for sig i det store cykelløb Fyn Cykler Sammen. Glamsbjerghus dannede rammerne for et af de mange pitstops rundt omkring på Fyn. Glamsbjerghus er nemlig Assens Kommunes nye cykelhotel.
Annonce

Glamsbjerg: I den varme pinsesol var det nye hotel Glamsbjerghus helt klar til at tage imod de cyklister, der deltog i mandagens store cykelløb Fyn Cykler Sammen.

Der var både bjergburger, kolde drikke og sprøde svær på menuen, så de svedende cyklister kunne få en velfortjent pause i skyggen.

At Glamsbjerghus tager sig godt af cyklister er ikke en engangsforestilling. Hotellet, der har 12 ferielejligheder med i alt 50 sengepladser, vil nemlig gerne være cyklisternes foretrukne hotel i Assens Kommune.

Og derfor er cykling blandt andet en stor del af den røde tråd i hotellets indretning.

Det fortæller hoteldirektør Laura Ricks.

- Vi har brugt cykling som et sjovt tema og forsøgt at gøre det attraktivt for cyklister at komme her.

- Vi har blandt andet fået lavet elevatoren så stor, at man kan tage sin cykel med op på værelset, hvis den er meget dyr, og man er lidt øm omkring den, siger hun.

Titlen som cykelhotel er dog med modifikationer, understreger Laura Ricks.

- Vi er selvfølgelig også et hotel for alle andre; golfspillere, vandrere, erhvervsfolk, eller hvis man gerne vil på et almindeligt hotelophold.

Glamsbjerghus

Glamsbjerghus åbnede den 8. marts, men måtte allerede lukke ned igen den 11. marts, da størstedelen af Danmark blev lukket ned pga. corona-virus.

Hotellet er nu begyndt at åbne lidt op igen, og der er blandt andet åbent i restauranten, hvor man kan bestille bord.

Glamsbjerghus er ejet af tidligere bankdirektør i Fynske Bank Jens Poulsen.

Hele hotellet er blevet renoveret for et ukendt millionbeløb og består nu af 12 ferielejligheder med op til 50 sengepladser. Hver lejlighed har sit eget køkken og bad.

Hotellet har haft takeaway under corona-krisen, hvor hotellet har været lukket ned.

Annonce

Faciliteter i top

Udover den store elevator har Glamsbjerghus også flere andre faciliteter, der henvender sig til turistcyklisterne, der lægger vejen forbi Glamsbjerg.

- Vi har deltaget i Destination Fyns kursus om cykling, og fået inspiration til hvordan man kan gøre noget ud af det. Vi har blandt andet allieret os med Fri Bikeshop i Odense, som vi udlejer cykler gennem.

- Derudover har vi vores værksted, hvor man blandt andet kan reparere sin cykel og pudse den, siger Laura Ricks.

Hos Glamsbjerghus kan du både leje almindelige cykler, el-cykler og en tandemcykel. Derudover ligger skinnecyklerne også lige ved siden af byens hotel.

På hotellets vægge hænger også inspiration til cykelruter på Fyn. Og Laura Ricks mener, at Glamsbjerghus er et godt sted at planlægge sine cykelruter ud fra.

- Vi ligger meget centralt, og derfor kan man komme mange steder omkring herfra. Der er heller ikke så langt til vandet, så vi håber, at der er mange, der vil komme og se vores område og nyde den dejlige natur, siger hun.

Fik du ikke set Fyens.dks liveudsendelse fra mandagens store cykelløb, kan du finde hele udsendelsen på www.fyens.dk.

Hoteldirektør Laura Ricks håber, at Glamsbjerghus bliver det nye hotel for cyklister, der kommer på tur. Foto: Amalie Hermansen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce