Annonce
Faaborg-Midtfyn

Fylder 18 på valgdagen: Vil i byrådet for Liberal Alliance

Liberal Alliances spidskandidat Emma Have er den ene af de to 18-årige kandidater, partiet stiller med på valgdagen 21. november. Pressefoto

Regeringspartiet Liberal Alliance stiller med fire helt unge kandidater, når kommunalvalget skal afgøres 21. november. Spidskandidaten går i 3.g. på Faaborg Gymnasium

Faaborg-Midtfyn: Med mindre end to måneder til kommunalvalget melder regeringspartiet Liberal Alliance sig nu omsider ind i kampen om at få plads i kommunalbestyrelsen i Faaborg-Midtfyn Kommune.
Det oplyser Liberal Alliance i en pressemeddelelse.

Spidskandidaten er den 18-årige Emma Have fra Faaborg, der til dagligt går i 3.G på Faaborg Gymnasium. Emma Have er aktiv i Liberal Alliances Ungdom Fyn. Derudover tæller opstillingslisten den kun 17-årige Christopher Møller fra Kaleko ved Faaborg. Han fylder 18 år på selve valgdagen 21. november.

- Jeg stiller op, da jeg mener, at vi bør gøre kommunen til et mere attraktivt sted for familier og virksomheder. Derfor bør vi sænke skatter og afgifter, så virksomheder og borgere vil vælge Faaborg-Midtfyn frem for andre kommuner, siger Emma Have i pressemeddelelsen.

Faktisk er alle partiets fire kandidater teenagere og i gang med en ungdomsuddannelse. Ud over Emma Have består listen af Johan Nøhr-Jensen fra Ringe, Rasmus Damsted fra Vester Hæsinge og så Christopher Møller fra Faaborg, som partiet selv betegner som Danmarks yngste byrådskandidat.

Men ifølge Niels Ole Nielsen, der er lokalformand for Liberal Alliance Sydfyn, er det ikke et bevidst træk fra partiet at satse på de at kapre de unge stemmer.

- Vi har jo mange unge medlemmer, og der er mange unge, der bakker op om partiet. Om vi satser på det er nok så meget sagt, men mange af de ældre medlemmer satser måske mere på karrieren eller familien, så det er åbenbart den gruppe af vores medlemmer, der er mest aktive til at gå ind i politik, siger lokalformanden, der mener, at de unge kandidater, hvis de bliver valgt ind, kan tilføje et friskt pust til kommunalbestyrelsen.

- Det gør ikke noget, der kommer nogle friske kræfter med andre vinkler og andre måde at se tingene på.

Liberal Alliance har endnu aldrig været repræsenteret i kommunalbestyrelsen i Faaborg-Midtfyn, men lokalformand Niels Ole Nielsen siger:

- Det er vigtigt, at de næsten 2000 borgere, der satte kryds ved os til sidste folketingsvalg, også har muligheden til kommunalvalget. Vi er et ægte liberalt alternativ.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce