Annonce
Sydfyn

Fylder 100 år: Thurø BK vil spille jubilæumskamp mod FC Barcelona

Ulrik Sand Larsen (tv) og Søren Laulund før kampen mod FC Barcelonas veteraner sidste år. Nu forsøger de to at få Barcelona-holdet til Thurø. Foto: David Cuella
Thurø Boldklub fylder 100 år og vil trække FC Barcelonas veteraner med Allan Simonsen til opvisningskamp på Thurø.

Thurø: Nej, Lionel Messi er ikke på vej til vej til Thurø, men hvis alt går som et lille jubilæumsudvalg håber, så løber 11 fodboldspillere i maj næste år ind på Thurø Stadion med FC Barcelonas ikoniske emblem på brystet.

Thurø Boldklub fylder 100 år i 2020, og som et led i et jubilæumsprogram forsøger man at hente den spanske storklubs veteranhold til Sydfyn. Det fortæller Ulrik Sand Larsen fra jubilæumsudvalget, og han håber, at de spanske veteraner kommer til Thurø med en lille dansker i truppen.

- Allan Simonsen tager ind imellem ned og spiller for FC Barcelonas veteranhold, og vi håber, at Allan kan hjælpe os med at åbne nogle døre, og at han selv er med, hvis det hele falder på plads, siger Ulrik Sand Larsen.

66-årige Allan Simonsen spillede i FC Barcelona fra 1979 til 1982 og blev i 1977 kåret til Europas bedste fodboldspiller.

Annonce
Thurø Boldklub håber på at kunne præsentere Allan Simonsen i spidsen for FC Barceloans veteraner i en jubilæumskamp til maj næste år. Allan Simonsen spillede i FC Barcelona fra 1979 til 1982. Foto: Nordfoto

Håb om genvisit

Det er et venskab mellem Thurø Boldklubs veteraner og den spanske storklub, der kan bane vej for en jubilæumskamp for klubbernes ældste spillere.

Thurø Boldklubs veteraner tager til november for tredje år i træk på en forlænget fodboldweekend til Barcelona, og de ser ikke kun Messi og Co. på det gigantiske Camp Nou, men spiller også selv. I år står de for anden gang overfor FC Barcelonas veteraner, og det er det venskab, der nu skal udvikles.

- Efter vores besøg sidste år skrev FC Barcelona, at de håbede på et genvisit, og nu forsøger vi at tage dem på ordet, siger Ulrik Sand Larsen.

Han er i fuld gang med at finde sponsorer, der kan finansiere det spanske besøg, og imens forsøger Søren Laulund at få en aftale i hus med klubben. Laulund er med på Thurø-holdet og har tidligere arrangeret en særlig FC Barcelona-fodboldskole for unge danskere i både Barcelona og Danmark, og han har derfor gode kontakter i klubben.

Hvis det lykkes at trække Allan Simonsen og de spanske veteraner til Thurø, kan publikum vente en kamp med tekniske finesser i et afdæmpet tempo. Spillerne er trods alt alle fyldt 60 år.

- Men der er altså tre tidligere spanske landsholdsspillere med på holdet, og de har i 70’erne og 80’erne været med til at danne skole for den måde, som FC Barcelona spiller på i dag. De kan holde bolden i gang, og bevæger sig i nogle rum, som vi ikke engang ser, og derfor er det ikke kun os spillere, men også publikum, som vil få en fantastisk oplevelse, siger Ulrik Sand Larsen.

Hjem med underskrift

Han understreger, at den planlagte FC Barcelona-kamp kun er en del af et jubilæumsprogram, som også vil indeholde særlige kampe for både ungdoms- og seniorhold. Også det arbejdes der med at få på plads i klubben, der fejrer jubilæet i den sidste uge af maj næste år.

Thurø-veteranerne tabte sidste år med 0-7 til FC Barcelona, men den 8. november tager de sydpå med en forstærket og udvidet trup på 18 spillere. Håbet er at få sportslig oprejsning og komme hjem til Thurø med en underskrevet aftale.

- Jeg synes, det vil være utrolig flot, hvis vores lille ø kan få en af verdens største klubber herop, siger Ulrik Sand Larsen.

Thurøs veteraner spiller i FC Barcelonas klassiske farver, så hjemmeholdet måtte trække i gule udebanetrøjer, da thurinerne sidste år besøgte den catalanske storklub. Foto: David Cuella
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Byggeri til 400 mio. kroner: Odenses borgmester glæder sig over ny kæmpemæssig investering i Odense

Leder For abonnenter

Byfester og markeder slipper for dyrt papirnusseri: En prisværdig skrotning

Man kan undre sig over, at et ministerium udsteder nye regler, hvor de negative virkninger er langt større end den mulige gevinst. Og at man fra politisk hold ikke kvæler den slags administrativt makværk, inden det forlader ministerkontoret. Men ud fra mottoet "bedre sent end aldrig" kan man også rose en minister, der ikke er bange for at smide en forfejlet regel i papirkurven. Ekstra prisværdigt er det, hvis skrotningen bremser overflødigt bureaukrati, som samfundet har rigeligt af. Lad os vælge den positive tilgang: Skulderklap til boligminister Kaare Dybvad Bek, som dropper en tåbelig ændring i et bygningsreglement. Ændringen ville gøre arbejdet surt for masser af frivillige, som bruger deres fritid på at gøre livet sjovere for tusinder af danskere. Hvis en række fynske folketingsmedlemmer nåede at presse ministeren, sådan som de ifølge Kertemindes borgmester Kasper Olesen lovede at gøre, må de gerne tage en del af æren. Den nu droppede ændring drejer sig om de byfester og markeder, som holdes overalt i landet. Nogle er velkendte og traditionsrige, andre dukker op og lukker igen. Fælles for dem alle er, at de er populære og at de primært arrangeres og drives af frivillig arbejdskraft. Ofte får arrangørerne hjælp af lokale idrætsforeninger, som honoreres med et beløb til den altid trængende klubkasse. Bortset fra fuldemandstvister og lidt trafikkaos har der aldrig været problemer med disse folkelige arrangementer. Så hvad der fik Transport- og Boligministeriet til at lancere stramninger, der skulle træde i kraft 1. januar, er svært at fatte. Men i hvert fald: Det var nu ikke længere nok, at kommunen enten gratis eller mod et beskedent gebyr lavede en pladsfordelingsplan. Nu skulle en plantegning laves af en ekstern certificeret brandrådgiver til mellem 1200 og 1500 kroner i timen. For et lille marked ville den samlede pris blive over 10.000 kroner. Dertil kom mere papirbøvl. Ifølge formand for Sammenslutningen By- og Markedsfester, Otto Skak, ville denne ekstraudgift og dette ekstraarbejde få mange foreninger til at lukke ned - til ærgrelse for mange og til gavn for ingen. Nu kan - med Dybvad Beks ord - frivillige bruge kræfterne på at være frivillige. En selvfølge, kan man tilføje.

Erhverv

Plads til 1000 ansatte: Pensionsselskab investerer 381 millioner kroner i kæmpestort kontorbyggeri ved SDU

Annonce