Annonce
Odense

Fyens Væddeløbsbane: Vaskemesteren er blevet direktør

Som barn og ung kom Claus Juncker meget i staldene på Fyens Væddeløbsbane. Nu er han blevet direktør for banen. Foto: Simon Trøjgaard Jepsen
Claus Juncker blev for knap en måned siden direktør på Fyens Væddeløbsbane, hvor han kom meget i barndommen. I en væsentlig del af det voksne liv levede han af at være pokerspiller.
Annonce

Sanderum: I begyndelsen af denne måned satte 47-årige Claus Juncker sig i direktør-stolen på Fyens Væddeløbsbane.

Det er ikke første gang, han har haft en fin titel på banen. For snart fire årtier siden var han således noget så fornemt som overvognvaskemester. Om end lønnen dengang på ingen måde modsvarede den fine titel. Ja, faktisk bar titlen lønnen i sig selv.

Historien om, hvordan Juncker havnede i den nyoprettede direktørstilling, har mange omveje, men den begynder på Mågebakken i Sanderum. Her, ganske tæt på væddeløbsbanen, lå Claus Junckers barndomshjem, og sammen med en af klassekammeraterne fra Sanderumskolen, Allan B. Madsen, kom Claus Juncker tit på banen. Samme Allan B. Madsen er i øvrigt i dag en af banens flittige amatørkuske.

Claus Juncker kom ikke kun på grund af hestene, men også for at købe bland-selv-slik i den lille café, Vaskehuset. Han begyndte at gå til hånde i staldene, og det var hos en af datidens fynske travtrænere Peter Laursen, at Juncker fik tjansen som overvognvaskemester.

Claus Juncker på toppen af dommertårnet. Til daglig sidder han i hovedbygningen i baggrunden. Foto: Simon Trøjgaard Jepsen

- Jeg fik vist ingen løn, men det var en fin titel, og jeg var fascineret af miljøet, siger Claus Juncker og tilføjer, at det er det samme miljø og den samme fascination, han drømmer om at bygge op omkring pony-sporten på banen.

Annonce

Unikt miljø

Det unikke miljø og fællesskabet omkring en sport, der kan henvende sig til børn og unge, der måske ikke føler sig godt hjemme i de traditionelle idrætsklubber, er noget af det, Claus Juncker igen og igen vender tilbage til, når han fortæller om både egen fortid og ønsker for banens fremtid.

En fremtid han selv skal være med til at præge.


På længere sigt ser jeg Fyens Væddeløbsbane som en af de mest attraktive sports- og kulturinstitutioner i Odense.

Claus Juncker


Fra barndommens vognvask hos Peter Laursen gik det mod en ungdom, hvor væddeløbsbanen kom til at fylde mere i Claus Junckers liv.

Han kom hos den nuværende fynske travtræner, Ole Bender. Han fik selv travheste, og det kulminerende med, at White Russian i 2013 vandt landets største to-års-løb, Dansk Opdrætningsløb, med Ole Bender i sulkyen.

I dag bor han sammen med hustruen Mette og to børn på en landejendom med hestefaciliteter nær Vejle. Men heste er der dog ikke tid til i øjeblikket.

Annonce

Pokerspiller

Den daglige gang på Fyens Væddeløbsbane blev afbrudt, da Claus Juncker i 1996 flyttede til Aarhus for at læse jura. Studiet trak ud af flere grunde. Dels var der det med hestene, og dels var der noget helt andet, som stjal Claus Junckers tid og opmærksomhed

Det er nok de færreste, som har stående på deres Linkedin-profil: ”August 2001- december 2017: Professionel pokerspiller”. Men det står der altså på Claus Junckers profil.

- Internetpoker handler om strategi, analyse og spilteori, og jeg levede af det i 14-15 år, siger Claus Juncker, som fortæller, at hvis man kan arbejde sig frem til den rigtige cocktail af strategi, kombinatorik og analyse, så kan man sagtens leve af at spille poker på nettet.

Ligesom poker-metoderne i Junckers optik sagtens kan bruges som en del af afsættet for ledelse af noget så komplekst som en væddeløbsbane.

- Der er selvfølgelig et element at held, men når man spiller en million hænder om året på nettet, så udligner det sig, tilføjer han, der levede og levede godt af spillet.

En god del af Claus Junckers arbejdstid går med at forholde sig til corona-restriktioner. Men der er også tid til at kigge på de mere langsigtede perspektiver for den 85-årige bane, der i Junckers optik har et unikt miljø. Foto: Simon Trøjgaard Jepsen

Men den type poker, han spillede, som er heads-up, mand mod mand på nettet døde ud, og Claus Juncker fortæller, at han stod med et valg, om han skulle bruge lang tid på at udvikle strategier til de nye former for poker-spil, eller om han skulle finde på noget andet.

Valget faldt på det sidste, men inden vi når dertil, er det jo på sin plads at spørge, om spilstrategier fra poker også kan bruges, hvis man spiller på heste.

Det kan det i nogen grad, svarer Claus Juncker, der peger på de såkaldte stregspil V4 og V5, hvor man kan se, hvor mange procent krydser, der er sat ved de forskellige heste.

- Tankegangen om at handle i forhold til, hvilke beslutninger der er værdi i, kan man tage med over. Det handler om ikke at spille ud fra, hvad man tror, det bliver, men hvad man tror, det giver, siger Claus Juncker.

Annonce

Kommunikation

Karrierevejen, Claus Juncker fortsatte ud af, efter han sluttede som pokerspiller, kom til at handle om lige præcis væddeløbssporten.

Han blev kommunikationsmedarbejder for paraplyorganisationen Dansk Hestevæddeløb. Det handlede blandt andet om at skrive artikler til netplatforme, og i april 2018 steg han i graderne og blev kommunikationschef for Dansk Hestevæddeløb.

Og dermed med det overordnede ansvar for kommunikationsstrategier og en lang række udviklingsopgaver for en sport, der på det tidspunkt var i krise og politisk modvind.

Den 1. september kunne Claus Juncker så skifte titlen som kommunikationschef for Dansk Hestevæddeløb ud med titlen som administrerende direktør for Fyens Væddeløbsbane A/S for nu at få det hele med.

Fyens Væddeløbsbane

Fyens Væddeløbsbane i Sanderum åbnede i 1935 og er således 85 år gammel.

Den er et aktieselskab, hvor Fyens Væddeløbsforenings medlemmer har aktiemajoriteten.

Aktieselskabet ejer hovedbygningen samt drive-in-parkeringspladsen, mens selve banerne, stalde og øvrige områder ejes af Odense Kommune.

Foreningerne Fyens Travklub, Fyns Galopklub og Fyens Ponytrav-& Galopklub er tilknyttet væddeløbsbanen.

Den er en af ni væddeløbsbaner i Danmark. De øvrige findes i Aalborg, Skive, Aarhus, Billund, Nykøbing Falster, Charlottenlund, Klampenborg og i Almindingen på Bornholm.

Banen i Billund er lukningstruet, fordi Lego ser ud til at have fået grønt lys til at købe arealet.

Der er i øvrigt løb på Fyens Væddeløbsbane i dag søndag d. 27. september, hvor første løb starter kl. 11.

Han havnede lige midt i et corona-kaos, der nærmest fra dag til dag ændrer de retningslinjer, man skal navigere under, når det gælder løbsdagene på den bane, hvor Juncker engang var overvognvaskemester.

- Covid-19 har givet ekstraordinært mange hasteopgaver, men det betyder ikke, at den udvikling af banen, jeg gerne vil arbejde med, er sat i stå, siger Claus Juncker.

Annonce

Udvikling

Når det gælder udvikling taler han meget om, at banen skal være relevant for lokalområdet og for børn og unge generelt. Både i forhold til skolebesøg og til at gøre banens velfungerende ponyskole endnu mere interessant for børn.

Den helt basale forretningsdel for en væddeløbsbane handler om at få folk på banen og spil i totalisatoren, men Claus Juncker ser gerne, at banen får flere forretningsben at gå på. Og her taler han om, at banen har faciliteter til afholdelse af events, konferencer, firma-arragementer og den slags.

- På længere sigt ser jeg Fyens Væddeløbsbane som en af de mest attraktive sports- og kulturinstitutioner i Odense, siger Claus Juncker, der er overbevist om, at hvis man på mange forskellige måder kan lokke folk til banens og dens unikke miljø, vil man også kunne fastholde en del af dem som kunder på længere sigt.

- Vi har et af de bedst og mest velfungerende sponsornetværk, og det får os til at stå stærkt økonomisk. Men der er stadig uudnyttede synergieffekter og masser af udfordringer.

Blandt de sidstnævnte peger han på, at flere aktive trænere tilknyttet banen, og at ponytrav- og galopskolen får bedre undervisningsfaciliteter, sådan at man får en vej at sluse fremtidens aktive ind ad, uden de behøver at bliver overvognvaskemestre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Live fra pressemøde: 'Smittetal er gået fuldstændig bananas' - hele verdenskortet kan snart blive orange

Nyborg

Sundhedshus på giftig grund

Udland

Anden bølge er i gang: Tyskland kan blive lukket land for danskere lige om lidt

Erhverv For abonnenter

Lukkede fabrik i Ringe: Nu tjener fynsk kæmpe koncern penge igen

Annonce