Annonce
Sport

Fyens Væddeløbsbane: Lærling og læremester i tæt duel

Knud Mønster var manden, som stod for dagens eneste store overraskelse, da der søndag var ligafinaler på Fyens Væddeløbsbane. Arkivfoto: Lasse Jespersen
Det blev en knivskarp opløbsduel mellem Bo Westergaard og Flemming Jensen i det bedte ligaløb på travbanen. Knud Mønster stod for dagens store overraskelse.

Hestevæddeløb: Det var ikke helt uventet, at Flemming Jensen blev en dominerende figur, da Fyens Væddeløbsbane søndag eftermiddag var vært for travsportens liga-finaler. I et strålende forårsvejr, hvor der dog desværre ikke var adgang for publikum.

Jensen fra Aalborg havde adskillige favoritter, og to af dem slog til. Især Billi Time, som i overlydsfart rundede feltet var voldsomt imponerende og leverede dagens mest mindeværdige præstation. Med Dream Kåsgård målte Jensen det på typisk maner af, da han landede udvendigt på næstfavoritten Alpha Peak, og den sejr går over i historien med en beskrivelse, der er hæftet på hundredvis af Jensen-sejre før denne: Kort men sikker.


Annonce

Det er skønt at tage læremesteren i en opløbsfinish.

Bo WestergaardSå der var lagt op til en ægte Jensen-hattrick, da hestene fra den øverste liga skulle mødes, for der var han nemlig klar favorit med hædershesten Slide So Easy.

Ind i opløbet sad Jensen ligesom i løbet med Dream Kåsgård udvendigt på en af medfavoritterne, Rushmore Face, som til gengæld kæmpede som en løve og med et mulehår afviste favoritten.

Rushmore Face er en nyerhvervelse hos en anden Aalborg-træner, Bo Westergaard, som i mange år arbejdede for Flemming Jensen.

- Det er skønt at tage læremesteren i en opløbsfinish. Det er sjældent, det sker, lød det fra Bo Westergaard efter sejren.

Årets komet

Eneste overraskelse i de fem liga-finaler kom i den laveste liga, hvor Knud Mønster tog spidsen med 53-oddseren Theo Udsen blot for at slippe til næstfavoritten Zodiacale. I opløbet blev der plads, og så havde Theo Udsen en god slutspeed i tanken med en ganske sikker sejr til følge.

V5 var blevet indledt med en enkel start-til-mål-sejr til den skimlede Earl Grey med Hussein Kassir i sulkyen. Unge Kassir, der arbejder hos træner Gordon Dahl i Skive, er virkelig velkørende, og ligner allerede nu et sikkert bud, når travsporten engang i det nye år skal kåre årets komet.

Kassir vandt endda endnu en sejr, da liga-løbene var overstået. Nemlig med Facebook, som i et hoppeløb var ude i en lige så knivskarp duel som den mellem Rushmore Face og Slide So Easy. Everest Laser var navnet på hesten, der tabte med det mindst mulige til Facebook.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Middelfart

Efter fire år i kørestol har Johnny fået nok af Middelfart Kommune: Nu stiller han op til byrådet - og han har kun én mærkesag

Annonce