Annonce
Sport

Fyens Væddeløbsbane: Fynsk fuldblod med høj klasse

Det var første gang i år, at startboksen var i brug på Fyens Væddeløbsbane. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Hjemmebanehestene klarede sig ganske godt ved årets første galopdag på Fyens Væddeløbsbane.

Hestevæddeløb: I sommervejr og med publikum på lægterne blev det tid til sæsonpremiere for galophestene på Fyens Væddeløbsbane. Seks løb var på programmet og deriblandt to af de klassiske løb på den fynske galop-oval.

Den første af disse, Karl K. Pedersens Mindeløb, bød på en fin hjemmebanesejr. Familien Tølbølls irske import, Geepower, kom med to friske sejre i sprinterløb på Klampenborg-banen, men den fire-årige vallak viste at den også klarer den klassiske mellemdistance, 1600 meter.


Annonce

En nervøs og vanskelig hest, som de oprindelige ejere var glade for at slippe af med.

Om hesten GeepowerRecepten var enkel: Føring fra start til mål med Le Tølbøll i sadlen. Aperola var ganske tæt på at smutte indenom til sidst, men det holdt altså hele vejen hjem. Bagefter var Jørgen Tølbøll, der træner hesten, ikke sen til at give datteren Le det meste af æren for de gode resultater til Geepower, som ifølge Tølbøll senior har udviklet sig fra at være en nervøs og vanskelig hest, som de oprindelige ejere var glade for at slippe af med.

Revanche til Doran

Den anden klassiker, H.C. Andersen Løb, havde også en Tølbøll-hest til start, Borodino, der blev årets fynske galophest sidste år. Denne måtte dog nøjes med en tredjeplads.

I stedet var det feltets mindst spillede heste, Garcon, der trænes af den tidligere fynbo, Flemming Poulsen, som nu har base i Klampenborg, der sejrede. Rytter var Liam Doran, der fik revanche for en uheldig - og kuriøs - episode i første løb, som han egentlig havde vundet overlegent med Milina. Hoppen smed dog Liam Doran af efter løbet og stak af, og da den derfor ikke kunne veje tilbage, blev den diskvalificeret.

Udover de to klassikere kunne man blandt andet med lokale briller glæde sig over, at en anden rutineret skikkelse udi fynsk fuldblod, Sussi Hald, sadlede en vinder i form af Shenanigans, der med Nicolaj Stott i sadlen akkurat holdt hjem foran en heftigt spurtende Ventauri. Ligeledes fynske Heidi Schmidt fik også en trænersejr i form af Go Win Casino, der var ganske overlegen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Måtte fyre medarbejder, da plejehjem fik forbud mod at handle i Brugsen: Nu tager brugsuddeler hatten af for politikerne

Middelfart

Hør om Årets Bøger

Danmark

Helena blev kun 20 år: 'Mor, jeg har glemt mit træningstøj, jeg vender lige om nu og henter det', og så blev der helt stille

Annonce