Annonce
Dette er en leder. Den er skrevet af et medlem af vores lederpanel og udtrykker Fyens.dks holdning.
Leder

Fyens Stiftstidende mener: Lad os få flere sosu'er som Sara

Lederskribent Per Storm Madsen Foto: Robert Wengler

Stort til lykke til Sara Christiansen, som avisens uvildige panel mandag kårede som Fyns bedste sosu. I et stærkt felt af nominerede kandidater havde Sara Christiansen en konkret bedrift af byde på, nemlig at hun fik en 90-årig kvinde op at gå efter et lårbensbrud, hvilket andre fagpersoner havde opgivet. Det er en indsats, der vidner om både dygtighed, engagement og vedholdenhed.

Også de øvrige nominerede og de mange kandidater, som læserne havde indstillet, skal gratuleres. Tilsammen har de givet uddannelsen og faget et tiltrængt og fortjent løft.

Har nogen været i tvivl, er det nu dokumenteret, at jobbet som sosu kræver faglig dygtighed, ansvarsfølelse og empati - egenskaber, som masser af fynske sosu'er besidder.

Annonce

Kåringen af Fyns bedste sosu afrundede avisens kampagne, Hvem skal passe farmor? I de seneste seks uger har avisen sat fokus på det problem, at Danmark om syv-otte år vil mangle op imod 40.000 sosu-assistenter. På Fyn er det anslåede tal 3691.

Hovedårsagerne er, at befolkningen bliver ældre og ældre, og at sosu-uddannelsen i dag ikke er blandt de mest attraktive.

Embedsmænd og eksperter har i avisen afleveret mange rigtige analyser, og fra politikerne er der kommet mange gode hensigtserklæringer. Optimistisk kan man håbe, at de velmenende ord vil blive omsat til handling, men det hører med i billedet, at nogle af forslagene er gamle travere.

Det gælder for eksempel ældreminister Astrid Krags budskab om, at sosu'erne skal bruge mere tid på pleje og omsorg og mindre tid på bureaukrati og kontrol. Indlysende rigtigt, jovist, men det er altså længe siden, at den sang blev sunget første gang.

Kommunernes ældrepleje bliver et vægtigt tema i valgkampen op til kommunalvalget i november. Valget er en af flere gode grunde til, at avisen fortsat vil prioritere dette stofområde højt, selv om "Hvem skal passe farmor"-kampagnen nu er rundet af.

For farmor skal selvfølgelig have en ordentlig pleje - og aktuelt er det rart at vide, at de nuværende sosu'er i marken kan levere den.

Nu må man håbe, at de mange rigtige analyser og gode hensigtserklæring bliver omsat til handling.Annonce
Middelfart For abonnenter

Bedemænd undrer sig over kirke og provsti: Lukker kapel og køber kontor for millioner

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Mød Danmarks største letbane-nørd: Henrik rejser 10 gange om året - bare for at kigge på letbaner

Kerteminde For abonnenter

Eksklusivt badehotel forsinket igen: - Men hellere tage tiden, så det bliver creme de la creme

Bagsiden

Sådan løser letbanen billetproblem: Cykl dig til strøm og kør gratis

Assens For abonnenter

Casper stopper som landsbykøbmand efter et år – nu skal de lokale på jagt igen: - Vi er ikke helt afklaret på, hvilken profil vi søger

Pengeregn over statskassen: Når priserne stiger, følger momsen med

Odense For abonnenter

Rekordresultat i gourmetrestaurant: - Vi har været dygtige, vi har haft rigtig mange gæster

Nyborg For abonnenter

Chefer rykker sammen på Nyborgs rådhus: - Det er ikke nogen ønskesituation

Har solgt rekordmange T-shirts – omsætningen nærmer sig en halv milliard: - Det gør en forskel, når verden begynder at gynge, at vi har medarbejdere, der er rolige og erfarne

Assens

Mug på væggene, fugtplamager og skimmelvækst: Staten sælger nedslidte ejendomme, efter 100.000 træer er plantet i området

Jørn frygter, han dør, før han får svar: Nu tager patienter sagen i egen hånd

Odense

Politiet er klar forud for letbanens store åbningsdag: - Hvis vi kan få en dag uden nogen uheld er det en succes

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Intet er sket med faldefærdig bygning, selvom deadline blev overskredet for en måned siden: - Skal vi komme til skade eller miste livet, før nogen gør noget?

Sport For abonnenter

Odense Håndbold kan score DM-guldet på festdag - men holdet og Mie Højlund må forvente modtræk

Annonce