Annonce
Debat

Fyens Stiftstidende mener: Christian Eriksens klare VM-ambition er på alle måder helt fantastisk

Med et hattrick i den altafgørende kvalifikationskamp mod Irland tilbage i 2017 var Christian Eriksen om nogen manden bag Danmarks kvalifikation til det seneste i Rusland i 2018. I sit første interview efter sit hjertestop i Parken fortæller den fynske verdensstjerne, at han har en klar ambition om at spille sig på holdet til det næste VM, som spilles i slutningen af året i Qatar. (Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix 2017)

Det er helt fantastisk og dybt inspirerende at høre Christian Eriksen fortælle, at han vil spille på landsholdet, når det sidst på året skal følge op på sommerens eventyrlige EM-færd under VM i Qatar.

Historien om Christian Eriksen rummer flere fantastiske fortællinger

Knap syv måneder efter, at han faldt død om under EM-kampen mod Finland i Parken, kom Christian Eriksen med meldingen om, at han agter at fortsætte karrieren på højeste niveau og har som mål at trække i den rød/hvide spillerdragt igen. Bedre åbning på 2022 kan man næppe forestille sig. Det luner i en kold januar dybt inficeret med covid-19.

Christian Eriksen gav sit første interview til DR Sportens Andreas Kraul. Samme journalist, som i juni forfærdet, men yderst kompetent, talte til de utallige skræmte DR-seere i de mange afskyelige minutter, hvor Christian Eriksen kæmpede for livet og med hjertemassage og stød fra hjertestarter blev bragt tilbage til livet.

Annonce

Det er i sig selv en lykkelig historie. Og historien om Christian Eriksen rummer flere fantastiske fortællinger. Bl.a., at livet på ingen måde behøves at blive slået uopretteligt ud af kurs, selv om man får et af de hjertestop, som hvert år rammer cirka 5000 danskere  udenfor hospitalet.

I dag er der gudskelov langt flere, der overlever et hjertestop og får et godt liv efterfølgende. For 20 år siden overlevede fire procent hjertestop udenfor hospitalerne. Nu er det 16 procent, bl.a. takket være en langt større udbredelse af hjertestartere, og at flere og flere er i stand til at yde førstehjælp og give hjertemassage. Initiativer som hjerteløbere - som den fynske hjertelæg Finn Lund Henriksen er primus motor for - redder også liv rundt om på vores fynske ø og mange andre steder.

I dag er det også sådan, at avanceret medicinsk teknologi kan passe på dem, der har haft hjertestop. Christian Eriksen er en af de 1200 danskere, der hvert år for indopereret en såkaldt ICD-enhed, som kan overtage hjerterytmen eller give elektrisk stød, hvis behovet skulle opstå. Og Christian Eriksen er tryg ved sin følgesvend og er overhovedet ikke bange for, at han igen skal falde om med hjertestop. Det fortæller han i interviewet med DR.

Hvor bliver det skønt, hvis Christian Eriksen lykkes med at indtage Parken igen i den rød/hvid spillerdragt. Tænk på jubelbrølet. Lykkeligt, fantastisk og nærmest eventyrligt.

I dag er der gudskelov langt flere, der overlever et hjertestop og får et godt liv efterfølgende.

Annonce
Kerteminde For abonnenter

Colin var tvunget til at lukke sit firma: Så kom en omstridt erhvervsmand på banen - Nu risikerer Colin karantæne efter konkurs

Danmark

Torsdagens coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Tragedie efter tragedie gav politimanden Ole PTSD: Nu hjælper han andre i samme situation

Assens For abonnenter

Unge spytter efter og truer børn og forældre: - Vi har sagt til vores drenge, at de skal lade være med at få øjenkontakt med dem

Nyborg

Bilen var så sammenkrøllet, han ikke kunne komme ud: Mand kørte ind i vejarbejde

Navne For abonnenter

Anette Agersnap var den første kvindelige præst i syren-sogn: Jeg er taknemmelig over alle de livshistorier, jeg har været vidne til

Regeringen vil gøre havnen i Esbjerg til militært knudepunkt for USA

Fyn

Paradise Hotel-vinder i retten: Nu skal det afgøres, om han voldtog kvinde i Odense

Nyborg For abonnenter

Nyborg vil lægge motorsaven væk og lade træerne leve:  - Men hvor skal pengene komme fra?

Hos Carl Ras kommer organisationens helbred i første række: Vi fejrer titlen som Danmarks næstbedste arbejdsplads langt mere end de finansielle resultater

Podcast

Caroline Fleming og søn tømte familiens slot for værdier - dansk kulturhistorie går snart tabt for altid

Claus Hjort om sit livs stormvejr: - Jeg har en vrede over, at jeg skal bruge min sidste tid i politik med beskyldninger om at være landsforræder

Middelfart

Stort cykelløb i Middelfart i weekenden: Sådan påvirker det trafikken

Odense For abonnenter

Stor messe gennemføres trods pludselig konkurs: - Vi har jo været lidt i panik

Sport

Rabbits-træner trods finale-nederlag: - Det er en historisk sæson

Annonce