Annonce
Assens

Fyens Stiftstidende flytter til Tommerup

Troels Eriksen, centerchef i Fyrtårn Tommerup har boet i Tommerup det meste af sit liv. Han glæder sig til at byde Fyens Stiftstidendes redaktion velkommen i fyrtårnet 1. april. Foto: Kim Rune
For at komme endnu tættere på læserne i Tommerup-området, flytter Fyens Stiftstidendes lokalredaktion ind i Fyrtårn Tommerup 1.-5. april.

Tommerup St.: Fyens Stiftstidende kommer alt for lidt til Tommerup. Det mener Troels Eriksen, som er centerchef i Fyrtårn Tommerup. Derfor glæder det ham, at redaktionen i den kommende uge flytter fra Provstistræde 16 i Assens og ind i fyrtårnet på Tallerupvej 85 i Tommerup.

I løbet af 2019 rykker Fyens Stiftstidende ud i de seks største byer i Assens Kommune. Første Stop på den redaktionelle rundtur var ABC Lavpris i Glamsbjerg i uge 11, og nu har Troels Eriksen altså sagt ja til at have journalister og fotograf på besøg i en uge.

- Jeg synes, området bliver glemt. Ikke bare af avisen, men også af kommunen. Alting er centreret omkring Assens. Helt fra starten kom det til at hedde Assens Kommune, og rådhuset ligger der. Jeg synes, der er ting, der kan lade sig gøre i Assens, som ikke kan lade sig gøre i Tommerup, fordi det er Assens, der er omdrejningspunktet, konstaterer centerchefen, som har boet i Tommerup siden 1969.

Først i stationsbyen, nu i den Tommerup, som af nogle kaldes Knarreborg. Han synes, Tommerup-området har meget at byde på.

- Der er rent faktisk en tilflytning til området. Vi ligger logistisk attraktivt - tæt på Odense. Her sker rigtig mange gode ting, siger Troels Eriksen, som tiltrådte som centerchef for et år siden.

Annonce

Håber på nye kontakter

Frem til november 2007 havde Fyens Stiftstidende en redaktion med fire journalister på hjørnet af Stationsvej og Tallerupvej i Tommerup St. Derefter blev den højfynske redaktion som en konsekvens af kommunesammenlægningen lagt sammen med den vestfynske i Assens.

Lokalredaktør Nina Vibe Petersen håber, at Fyens Stiftstidendes flytning tilbage til Tommerup - omend for en begrænset periode - vil kaste mange gode historier og nye kontakter af sig.

- Jeg har ikke statistisk belæg for at sige, om vi kommer lige meget alle steder. Det afhænger også af, hvilke sager, der er. På det seneste har vi skrevet meget om Helnæs, fordi der er nogle store sager (om vindmøller og lystfiskercenter, red). Op til kommunalvalget skrev vi meget om Tommerup på grund af debatten om overbygningerne på skolerne. I løbet af året kommer vi rundt i hele kommunen. Men vi kan selvfølgelig blive endnu bedre til at komme rundt, siger hun.

Hvordan kan borgerne i Tommerup selv bidrage til at få mere Tommerup-stof i avisen?

- Kort sagt ved at fortælle os, hvad der rører sig. I den kommende uge kan man komme og besøge os i Fyrtårn Tommerup. Men man kan også altid ringe eller sende os en mail, hvilket mange er rigtig gode til, siger Nina Vibe Petersen.

Selvom redaktionen i den kommende uge har særligt fokus på Tommerup, vil der stadig blevet skrevet artikler om andre dele af kommunen, ligesom mediehuset på Provstistræde 16 i Assens holder åbent som normalt.

Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Ole H. hos Aktive Seniorer

Klumme

En livsingrediens, du ikke må f**** med

Det var blevet mørkt, da de to ladvogne endelig kørte afsted - fyldt med alskens indbo. Stumtjeneren, skænken, lænestolen og alt det andet habbengut, der vidnede om, at et liv engang var blevet levet med tingene. Huset, som tingene kom fra, var lige så mørk som aftenen. Jeg har set husets to gamle beboere mange gange. Sludret med dem om campingvognen, ferien sydpå og julefrokosten i pensionistklubben. Om længslen efter besøgene, der pludselig stoppede – og sorgen over det. ”Hvorfor?”, hang altid tungt i luften. En dag var kvinden væk. Demensen havde taget hende, sagde nogle. Længe efter konen forsvandt, så jeg manden gå alene frem og tilbage på vejen. Han så fortabt og trist ud. Ensom. I stedet for at tage kontakt til den gamle mand, begyndte jeg at ”gemme” mig, når jeg så ham. Bag min telefon, mit pandehår eller mælken, der i raketfart skulle på køl. For jeg har jo virkelig travlt, ikk’? Åbenbart alt for meget om ørerne til at give den gamle mand fem minutter af min tid (for hvad nu, hvis han, ligesom Fakta, gerne ville have, at jeg blev lidt længere?). Dét var der altså ikke tid tid. Nu er manden også væk. Det har han været et godt stykke tid. Jeg har taget mig selv i at hold øje med, om han kom forbi min vindue. Det gjorde han ikke. Mon han er død lige som livet i huset? Er han kommet på plejehjem? Er der overhovedet andre end mig, der har bemærket, at han er væk? Jeg ville ønske, at jeg kunne spole tiden tilbage. At jeg havde taget hovedet ud af r**** og talt med min næsten nabo, som jeg gjorde for år tilbage. For hvad er egentlig mere vigtigt end, at vi ser hinanden og tager os tid til hinanden? Relationer er det vigtigste i verden. Det er dem, der er med til at holde ensomheden fra døren. Relationer får os til at føle os i live. Studier viser faktisk, at det skærer år af vores levetid, hvis vi ikke er en del af relationer. Det tomme hus og møblerne på vognenes lad fik mig for alvor til at vende blikket mod en af mine relationer, hvor mørket er ved at falde på. Det fik mit til at tænke på, hvordan tid er en livsingrediens, vi ikke må f**** med. En dag har vi ikke mere tid at give af. Vi skal sænke farten og lade være med at spilde tiden på at brokke os over vejret eller lørdagens genudsendelser på tv. Tidsspilde er det også at bære nag, være vrede over fortiden, at kæmpe for at få ret eller for at ændre andre. Vi skal give hinanden vores (nu)tid. Være sammen med de mennesker, vi holder af. Tale med hinanden – naboen, forældre, kassedamen, ens børn, taxichaufføren, venner. Give hinanden kys, kram og komplimenter. Hver dag. Dét er en god måde at bruge tiden på.

Annonce