Annonce
Debat

Fyens Stiftstidende deltager i polariseringen af befolkningen

Synspunkt: Redaktionschef Jørgen Volmer udtaler sig i lederen 10. januar under overskriften "Skingre stemmer forplumrer corona-debat", at der nu bør være en nuanceret debat om corona-håndteringen generelt. Dette er kærkomment. Tak, for det.

I lederen positionerer hr. Volmer dog sig selv, som den bedrevidende ved at skrive ”Lad os få en saglig debat – men drop venligst grydelåg og hård retorik”. Hr. Volmer stiller ikke sig selv det spørgsmål ”Hvorfor har det været nødvendigt at gå på gaden med grydelåg og fakler og larme?”

Forklaringen er lige til hr. Volmers højreben: Medierne har sovet i timen bag hermetisk lukkede døre og nedrullede gardiner.

Annonce

Umiddelbart efter nedlukningen den 11. marts 2020 forsøgte kritiske stemmer at råbe politikerne og medierne op, men de var desværre alle lullet ind i Mettes elversang. Frygt og udskamnings-parolerne fra Christiansborg kørte for fuld udblæsning og infiltrerede hele sammenhængskraften i Danmark og stoppede ørerne til. Derfor har det været nødvendigt at gå på gaden og slå på grydelåg og råbe højt om regeringens tilsidesættelse af basale borgerrettigheder, sundhedsfaglig proportionalitet og almindelig sund fornuft.

En gang imellem vågnede medierne dog op. I vågnede, når der blev larmet rigtigt meget og skudt med fyrværkeri lige uden for jeres soveværelse. Så trak hr. Volmer og co. lige nathuen væk fra det ene øje og kiggede ud ad vinduet, hvor de så demokratiforkæmpere gå forbi. Dagen efter kunne man så i aviserne læse, at der var 30 sølvpapirshatte og konspirationsteoretikere, som slog på grydelåg og larmede – selv om der snarere havde været 300.

Du, hr. Volmer, og mange andre mediefolk har langt hen ad vejen været mikrofonholdere for regeringens politik i alt for lang tid.

I disse dage oplever vi flere tusinde gå på gaden i flere byer landet rundt. Enten skrives der slet ikke om demonstrationerne eller deltagerantallet underrapporteres. Denne underrapportering af aktive danskere, som kæmper for demokratiet, har været systematisk fra de fleste medier i corona-tiden. Det øger i den grad mistilliden til mediernes troværdighed.

Du, hr. Volmer, og mange andre mediefolk har langt hen ad vejen været mikrofonholdere for regeringens politik i alt for lang tid. I har ikke været jeres ansvar bevidst. I har ikke været kritiske nok. Dejligt, at I er flere, som har fjernet nathuen og er ved at vågne op. Senest er det Ekstra Bladet med en overskrift ”Vi har taget fejl”. Bedre sent end aldrig.

Det er tiltrængt med en nuanceret debat men fri os fra den formanende bedrevidende attitude. De fleste medier, inklusive Fyens Stiftstidende, har i den grad deltaget i polariseringen af det danske samfund i corona-tiden. I har et stort oprydningsarbejde foran jer.

Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Charlottes børn har flere gange sovet på banegården: Transportminister vil nu have undersøgt behovet for nattog på Svendborgbanen

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde For abonnenter

Odense Havn har ulovligt bygget stort bassin: Kerteminde Kommune erkender fejl

Nyborg For abonnenter

Brandfolk fik ikke besked i tide om uheld på broen: - 10 minutter kan være forskel på liv eller død, når man er fastklemt

Kultur

Ærgrer sig over 'fucking irriterende' afbud i 11. time: Tobias Rahim afløser Lindsey Buckingham på Heartland

OB For abonnenter

OB's Jakob Breum var ikke klar over, at hans farfars bror var med i pokalfinalen for 48 år siden

Skandaleramt region sender opråb om hjælp

Nordfyn For abonnenter

Rita og Søren Jensen sad i bussen, der væltede: - Vi har det udmærket

Erhverv For abonnenter

Et af de største overskud i virksomhedens historie: Tobaksfabrik får et kæmpe millionoverskud

For abonnenter

Randers-gigant har minus på 70 millioner og to topfigurer er væk: Men ny direktør vil udvide og ansætte flere

Erhverv For abonnenter

Rekordstort overskud i fynsk øl-mekka: - Folk er rigtig glade, når de kommer ind

Claus Hjort om sit livs stormvejr: - Jeg har en vrede over, at jeg skal bruge min sidste tid i politik med beskyldninger om at være landsforræder

Nordfyn For abonnenter

Nu udløber fristen: Hasmark Vandværk kan komme til at levere rent vand med tankbiler

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Prestigefyldt cykelfabrik lukkede produktionen og gik fra 100 til 14 ansatte: Nu er flere års underskud vendt til markant millionoverskud

Navne For abonnenter

Noah står i spidsen for Odense Pride: Han glæder sig især til ét øjeblik i år

Annonce