Annonce
Middelfart

Vi sendte live: Nu er den 30. udgave af Rock Under Broen skudt i gang

Vi sendte live fra den store indgang, da den 30. udgave af Rock Under Broen blev skudt i gang klokken 11. Første kunstner, The Minds of 99, går på scenen klokken 12.

Opdateret klokken 12.00

Vi er på pletten lørdag til Rock Under Broen, og vi sørger for opdateringer fra festlighederne hele dagen.

Det er 30. gang Rock Under Broen afholdes, men faktisk sker koncerterne under broen for 31. gang.

Allerede kort efter klokken 11 begyndte musikken så småt at spille fra den ene af de to scener. I anledning af den runde fødselsdag, var der nemlig arrangeret fødselsdagsgave i form af en koncert med Papkasseshowet.

Vagn Ove Hansen, bestyrelsesmedlem i Rock Under Broen - og lidt af en grand old man i den sammenhæng, kunne desuden løfte sløret for, at flere af de bands, der skal spille i løbet af dagen, allerede i løbet af formiddagen havde indfundet sig i "kunstnergården".

Annonce
Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

Har lyttet til kritikken

Vagn Ove Hansen fortæller, at der virkelig er lyttet til den kritik, som gæsterne rettede mod festivalen sidste år. Derfor er der i år brugt over 200.000 kroner ekstra på toiletfaciliteter.

- Jeg vil skynde mig at sige, at vi har markeret så tydeligt, hvor der er toiletter, og vi har ofret over 200.000 på ekstra toiletter, så hvis der er nogen, der ikke kan komme på toilettet i dag, så ved jeg ikke rigtig, hvad der er galt.

Udover en hel del flere toiletter, er der også lavet en ekstra indgang ned mod parkeringspladsen, hvor der desuden er vokset et street-food-område op.

Vi sendte live, da gæsterne fik lov at storme ind på pladsen klokken 11.

- Det er lige før, jeg blev lidt rørt, indrømmede Vagn Ove Hansen, da mikrofonen blev slukket.

I alt kommer omkring 19.200 gæster forbi pladsen lørdag, og dertil skal tilføjes omkring 750 frivillige og andre medarbejdere. Det sidste band, Nephew, går på scenen klokken 22.50.

Klokken 11 blev gæsterne lukket ind på festivalpladsen under broen for 30. gang, og det var en noget bevæget Vagn Ove Hansen, der kunne se, hvordan de strømmede ind. Foto: Sofie Secher Karlsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Se Danmark: Cirkushest på slap line

Leder For abonnenter

Spar sammen, OB

Odense Kommune skal stå fast over for fodboldklubben OB i sagen om en renovering af Odense Stadion. For det bør ikke være Odenses skatteborgere, der skal betale for, at byens og øens største fodboldklub får et bedre stadion at spille på. Det bør klubben og dens ejerkreds selv bekoste. Spørgsmålet om en renovering af Odense Stadion er nok engang blevet aktuelt, fordi OB sammen med de øvrige superliga-klubber, Divisionsforeningen og Dansk Boldspilunion har besluttet, at alle superliga-stadioner fra 2028 er udstyret med fuldt overdækkede tribuner. Det er en fin beslutning, som vil give bedre forhold for klubbernes tilskuere, så man på længere sigt forhåbentlig kan tiltrække flere tilskuere og dermed tjene flere penge. Det er imidlertid ikke Odense Kommunes opgave at sørge for, at erhvervsvirksomheder får bedre fysiske rammer at udøve deres virksomhed i. Odense Kommune skal skabe gode rammevilkår for kommunens virksomhederne i almindelighed, men kommunen skal ikke bruge sine sparsomme skattekroner på at forbedre hverken robotproducenters, gartneriers eller fodboldklubbers ydre rammer. Det må virksomhederne selv klare. Ejerforholdene af Odense Stadion er i dag mildt sagt noget rod. Odense Kommune ejer tre tribuner på stadion, mens en ejerkreds af bestyrelsesmedlemmer i Odense Sport & Event ejer den fjerde, og det skaber helt naturlige tvister mellem de forskellige ejeres forskellige ønsker. Derfor vil det være klogt, hvis man får skilt den kommunale økonomi fra den private virksomhed OB’s interesser fra hinanden. Det vil være til gavn for OB, for Odense Stadion og for Odense Kommune – og for de odenseanske skatteydere. Derfor vil det være klogt, at OB og ejerkredsen bag klubben begynder at spare sammen, så man på et snarligt tidspunkt kan købe stadion af kommunen. På den måde kan man engang i fremtiden, måske allerede inden 2028, få lejlighed til at gennemføre alle de udvidelser og forbedringer af Odense Stadion, som man har lyst og råd til og dermed være med til at skabe grundlag for at høste gevinster ved fremtidige sejre. Så spar endelig sammen, OB. Og begynd hellere i dag end i morgen.

Odense For abonnenter

Testkørsler på vej: På én strækning især vil der snart køre letbanetog

Faaborg-Midtfyn

Gymnasielærer anholdt i London efter at have lænket sig til olietønde: Nu vil han arrangere klimadag

Annonce