Annonce
Middelfart

Vi sendte live: Nu er den 30. udgave af Rock Under Broen skudt i gang

Vi sendte live fra den store indgang, da den 30. udgave af Rock Under Broen blev skudt i gang klokken 11. Første kunstner, The Minds of 99, går på scenen klokken 12.

Opdateret klokken 12.00

Vi er på pletten lørdag til Rock Under Broen, og vi sørger for opdateringer fra festlighederne hele dagen.

Det er 30. gang Rock Under Broen afholdes, men faktisk sker koncerterne under broen for 31. gang.

Allerede kort efter klokken 11 begyndte musikken så småt at spille fra den ene af de to scener. I anledning af den runde fødselsdag, var der nemlig arrangeret fødselsdagsgave i form af en koncert med Papkasseshowet.

Vagn Ove Hansen, bestyrelsesmedlem i Rock Under Broen - og lidt af en grand old man i den sammenhæng, kunne desuden løfte sløret for, at flere af de bands, der skal spille i løbet af dagen, allerede i løbet af formiddagen havde indfundet sig i "kunstnergården".

Annonce
Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

Har lyttet til kritikken

Vagn Ove Hansen fortæller, at der virkelig er lyttet til den kritik, som gæsterne rettede mod festivalen sidste år. Derfor er der i år brugt over 200.000 kroner ekstra på toiletfaciliteter.

- Jeg vil skynde mig at sige, at vi har markeret så tydeligt, hvor der er toiletter, og vi har ofret over 200.000 på ekstra toiletter, så hvis der er nogen, der ikke kan komme på toilettet i dag, så ved jeg ikke rigtig, hvad der er galt.

Udover en hel del flere toiletter, er der også lavet en ekstra indgang ned mod parkeringspladsen, hvor der desuden er vokset et street-food-område op.

Vi sendte live, da gæsterne fik lov at storme ind på pladsen klokken 11.

- Det er lige før, jeg blev lidt rørt, indrømmede Vagn Ove Hansen, da mikrofonen blev slukket.

I alt kommer omkring 19.200 gæster forbi pladsen lørdag, og dertil skal tilføjes omkring 750 frivillige og andre medarbejdere. Det sidste band, Nephew, går på scenen klokken 22.50.

Klokken 11 blev gæsterne lukket ind på festivalpladsen under broen for 30. gang, og det var en noget bevæget Vagn Ove Hansen, der kunne se, hvordan de strømmede ind. Foto: Sofie Secher Karlsen
Annonce
Middelfart For abonnenter

Middelfart halter bagefter når det gælder nye virksomheder: Erhvervschef så gerne, at flere unge overvejede at blive selvstændige

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Fyn For abonnenter

Ulovligt ifølge revisor: Konkursramt advokatfirma lånte penge i velgørenhedsfond

Annonce