Annonce
Erhverv

Fusion af tekniske skoler trækker ud

Ny direktør efter fyring af tillidsmand

Annonce

Fusionen mellem de tekniske skoler i Vejle og Odense trækker ud et år på grund af fyringen af en tillidsmand for lærerne i Vejle. Vejle Tekniske Skole får nemlig ny direktør, når Helmuth Schmidt på fredag går af som følge af balladen omkring tillidsmand Leo Heinrich Schmidt.

Repræsentanten fra Dansk Teknisk Lærerforbund blev først fyret, og siden blev afskedigelsen ophævet efter et forhandlingsmøde mellem skolens ledelse og Dansk Teknisk Lærerforbund, som mundede ud i en fælles erklæring.

Parterne blev enige om at forsøge på at forbedre det lokale samarbejde med ekstern konsulenthjælp, og direktør Helmuth Schmidt valgte at fratræde - han fortsætter dog som konsulent under den planlagte fusion med Odense Tekniske Skole.

Fusionen skulle være sket med tilbagevirkende kraft fra 1. januar 2007, men det bliver ikke muligt efter balladen om tillidsmanden.

- Nu bliver det i stedet fra 1. januar 2008, men det får ingen praktisk betydning for fusionen, lyder vurderingen fra direktør Niels Henning Olsen fra Odense Tekniske Skole.

Men får det nogen advarselslamper til at blinke, at samarbejdet på skolen i Vejle åbenbart har været belastet?

- Det er klart, at det skærper vores opmærksomhed, og vi vil spørge efter en forklaring, næste gang vi mødes, siger Niels Henning Olsen.

Konstitueret rektor Peter Michael Kjærgård overtager på fredag direktørstolen efter Helmuth Schmidt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Der var ratslør hos HC Odense

coronavirus

Live: Regeringen indfører krav om mundbind i offentlig trafik hele døgnet

Sydfyn For abonnenter

Nyt signalsystem: Transportminister afviser at prioritere Svendborgbanen

Annonce