Annonce
Indland

Fuprøveri vækker vrede

NETFUP: Fynbo lavede fup- forbrydelser og lagde dem på internettet. Kioskejer er rasende

En fynsk hjemmeside på internettet, hvor filmmanden MartinSommerdag viser optagelser af fingeret vold, indbrud, tyveri og røveri vækker harme hos et af ofrene.

- Jeg fik at vide, at han skulle optage en film.Han sagde intet om, at han ville lægge det ud på en hjemmeside, hvor de fremstår som kriminelle, siger ejeren af en kiosk, hvor mændene bag hjemmesiden www.not4cops.dk for en måned siden optog et væbnet røveri.

Kioskejeren vil af hensyn til sin forretning ikke have sit navn frem. Til gengæld er han vred på den kammerat, der på vegne af Martin Sommerdag spurgte om lov til at låne kiosken til filmoptagelsen.

Og hos Odense Politi rystede man i går på hovedet, da Stiftstidende viste dem film-optagelserne, der siden i torsdags har været tilgængelige for alle på internettet.

- Det er ikke ulovligt.Men det er meget, meget dumt. De må kede sig meget, var chefkriminalinspektør Ole Højer Pedersens første kommentar.

Så længe hjemmesiden for eksempel ikke direkte opfordrer til vold eller trusler mod en enkeltperson er den ikke på kant med loven.

- Internettet er jo desværre hjemsted for den ene mærkelige hjemmeside efter den anden, men de udsætter jo sig selv for en risiko, som de nok ikke har tænkt over. For ser nogen dem i gang med at stjæleren cykel i Kongens Have, kan det jo godt være, at folk anmelder det. Og så har de måske pludselig en hundepatrulje efter sig. Vi kan jo ikke umiddelbart konstatere, om det er film eller ej, siger Ole Højer Pedersen.

MartinSommerdag kalder det hele for et reklamestunt. Hans drøm er at leve af at lave film.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Spar sammen, OB

Odense Kommune skal stå fast over for fodboldklubben OB i sagen om en renovering af Odense Stadion. For det bør ikke være Odenses skatteborgere, der skal betale for, at byens og øens største fodboldklub får et bedre stadion at spille på. Det bør klubben og dens ejerkreds selv bekoste. Spørgsmålet om en renovering af Odense Stadion er nok engang blevet aktuelt, fordi OB sammen med de øvrige superliga-klubber, Divisionsforeningen og Dansk Boldspilunion har besluttet, at alle superliga-stadioner fra 2028 er udstyret med fuldt overdækkede tribuner. Det er en fin beslutning, som vil give bedre forhold for klubbernes tilskuere, så man på længere sigt forhåbentlig kan tiltrække flere tilskuere og dermed tjene flere penge. Det er imidlertid ikke Odense Kommunes opgave at sørge for, at erhvervsvirksomheder får bedre fysiske rammer at udøve deres virksomhed i. Odense Kommune skal skabe gode rammevilkår for kommunens virksomhederne i almindelighed, men kommunen skal ikke bruge sine sparsomme skattekroner på at forbedre hverken robotproducenters, gartneriers eller fodboldklubbers ydre rammer. Det må virksomhederne selv klare. Ejerforholdene af Odense Stadion er i dag mildt sagt noget rod. Odense Kommune ejer tre tribuner på stadion, mens en ejerkreds af bestyrelsesmedlemmer i Odense Sport & Event ejer den fjerde, og det skaber helt naturlige tvister mellem de forskellige ejeres forskellige ønsker. Derfor vil det være klogt, hvis man får skilt den kommunale økonomi fra den private virksomhed OB’s interesser fra hinanden. Det vil være til gavn for OB, for Odense Stadion og for Odense Kommune – og for de odenseanske skatteydere. Derfor vil det være klogt, at OB og ejerkredsen bag klubben begynder at spare sammen, så man på et snarligt tidspunkt kan købe stadion af kommunen. På den måde kan man engang i fremtiden, måske allerede inden 2028, få lejlighed til at gennemføre alle de udvidelser og forbedringer af Odense Stadion, som man har lyst og råd til og dermed være med til at skabe grundlag for at høste gevinster ved fremtidige sejre. Så spar endelig sammen, OB. Og begynd hellere i dag end i morgen.

Odense

Fra sceneskræk til sanger: Odenseanske Aksel er med i X Factor

Fyn

Magnus & Aksel sang tårerne frem i X Factor: - Når I står der og sprudler, så tænker man WAUW!

Annonce