Annonce
Indland

Fuprøveri vækker vrede

NETFUP: Fynbo lavede fup- forbrydelser og lagde dem på internettet. Kioskejer er rasende

Annonce

En fynsk hjemmeside på internettet, hvor filmmanden MartinSommerdag viser optagelser af fingeret vold, indbrud, tyveri og røveri vækker harme hos et af ofrene.

- Jeg fik at vide, at han skulle optage en film.Han sagde intet om, at han ville lægge det ud på en hjemmeside, hvor de fremstår som kriminelle, siger ejeren af en kiosk, hvor mændene bag hjemmesiden www.not4cops.dk for en måned siden optog et væbnet røveri.

Kioskejeren vil af hensyn til sin forretning ikke have sit navn frem. Til gengæld er han vred på den kammerat, der på vegne af Martin Sommerdag spurgte om lov til at låne kiosken til filmoptagelsen.

Og hos Odense Politi rystede man i går på hovedet, da Stiftstidende viste dem film-optagelserne, der siden i torsdags har været tilgængelige for alle på internettet.

- Det er ikke ulovligt.Men det er meget, meget dumt. De må kede sig meget, var chefkriminalinspektør Ole Højer Pedersens første kommentar.

Så længe hjemmesiden for eksempel ikke direkte opfordrer til vold eller trusler mod en enkeltperson er den ikke på kant med loven.

- Internettet er jo desværre hjemsted for den ene mærkelige hjemmeside efter den anden, men de udsætter jo sig selv for en risiko, som de nok ikke har tænkt over. For ser nogen dem i gang med at stjæleren cykel i Kongens Have, kan det jo godt være, at folk anmelder det. Og så har de måske pludselig en hundepatrulje efter sig. Vi kan jo ikke umiddelbart konstatere, om det er film eller ej, siger Ole Højer Pedersen.

MartinSommerdag kalder det hele for et reklamestunt. Hans drøm er at leve af at lave film.

Annonce
Fyn

Pas på: Glat på udsatte steder

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Rådmand kræver skærpet nedlukning af Vollsmose: Luk daginstitutioner, fritidsaktiviteter og moskeer

Annonce